Lotte Rausch: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Witwer mit fünf Töchtern

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Erich Engels. Met o.a. Heinz Erhardt, Susanne Cramer, Vera Tschechowa, Angelika Meissner en Christine Kaufmann.

Erhardt, weduwnaar met vijf dochters in de leeftijd van 5 tot 20 jaar is de beheerder-bibliothecaris van een historisch slot. Het huishouden is een grote puinhoop.

Tausend rote Rosen blühn

1952 | Muziek, Drama

Duitsland 1952. Muziek van Alfred Braun en Axel Braun. Met o.a. Rudolf Prack, O.W. Fischer, Winnie Markus, Otto Gebühr en Margarete Haagen.

Een vrouw tussen twee mannen. Van de ene heeft zij gehouden, maar hij zit voor zijn werk al drie jaar in Mexico en heeft niets van zich laten horen. Ze weet niet dat haar vader al zijn brieven heeft verbrand. Met de andere is zij op verzoek van haar vader getrouwd, en ze heeft een kind van hem. Als haar jeugdliefde als succesvol ingenieur terugkeert, is zij vastbesloten haar gezin te verlaten. Alleen een ongeluk kan haar daarvan weerhouden... Een film die alle elementen van een publiekstrekker uit de jaren 1950-60 bevat: vaderland, hartepijn, smartlappen en de idolen van het witte doek, Prack en Fischer. Scenario van Werner P. Zibaso. Camerawerk van Bruno Stephan.

Drei Tage Angst

1952 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1952. Komedie van Erich Waschneck. Met o.a. Rudolf Platte, Camilla Spira, Cornelia Froboess, Ethel Reschke en Lotte Rausch.

Een brave kleermaker wordt met een gewelddadige juwelendief en vrouwenmoordenaar verwisseld en kruipt in de rol van een vrouw, om aan de praktijken van de echte misdadiger een einde te maken. Zeer conventionele boevenkomedie met maar weinig grappige scènes, maar Platte is in zijn drievoudige rol het aanzien waard.

Der fröhliche Weinberg

1952 | Drama, Komedie, Romantiek

Duitsland 1952. Drama van Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Gustav Knuth, Camilla Spira, Willy Reichert, Paul Henckels en Willy Millowitsch.

In een wijndorpje aan de Rijn ontstaan, door de liefde en de uitstekende wijn, allerlei misverstanden en verwikkelingen. Het zeer satirische volksstuk van Carl Zuckmayer is door regisseur Engel teruggegebracht tot een niet onaardige komedie. Het scenario is van Curt J. Braun. Het camerawerk is van Hans Schneeberger.

Der Verlorene

1951 | Drama, Thriller

Duitsland 1951. Drama van Peter Lorre. Met o.a. Peter Lorre, Karl John, Renate Mannhardt, Gisela Trowe en Helmut Rudolph.

Een ongebruikelijke, maar verwarrende bespiegeling van Lorre op de rollen in zijn loopbaan, die gezien zijn veelzijdige talent toch wel beperkt waren. Een geleerde (Lorre) ontmoet na WO II in een DP-kamp zijn voormalige medewerker John en verwijt hem aangezet te hebben tot moord op zijn verloofde, die hem met John (die op zijn beurt voor de Gestapo werkte) bedroog, omdat zij de resultaten van zijn wetenschappelijk onderzoek, dat voor de oorlogsinspanning zo belangrijk was, had verraden aan de geallieerden. Vanwege Lorre's importantie werd hij nooit berecht en de moord als zelfmoord beschouwd. De gekwelde Lorre wordt innerlijk gedwongen nog een moord te begaan: hij doodt een onbekende vrouw en wist alle sporen, maar hij komt niet tot rust totdat hij in het DP-kamp John weer ontmoet en hij doelbewust een derde moord begaat. De enige film die Lorre ooit regisseerde naar een zelfgeschreven scenario. Het camerawerk is van Vaclav Vich.

Insel ohne Moral

1950 | Komedie, Familiefilm, Erotiek

Duitsland 1950. Komedie van Volker von Collande. Met o.a. Albert Florath, Erna Sellmer, Carl Voschgerau, Carsta Löck en Paul Henckels.

Had oorspronkelijk een film over de jeugd rond 1950 moeten worden. Het werd slechts een onbedoeld lachwekkende tienerklucht over een schoonheidswedstrijd op een vakantie-eiland in de Noordzee. De film toont voor de toenmalige begrippen verbazend veel bloot.

Ihr Privatsekretär

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Karl Friedrich Klein. Met o.a. Maria Andergast, Gustav Fröhlich, Fita Benkhoff, Theo Lingen en Carsta Löck.

Om de juwelen te bemachtigen van de rijke dame Kieperga[KL29] (Benkhoff) doen twee schurken (Lingen en Carl) zich voor als resp. een arts en de uit Mexico teruggekeerde neef van de vrouw. Als de echte neef (Fröhlich), die toevallig opduikt, hier achter komt laat hij zich in dienst nemen als privé- secretaris van zijn tante. Het lukt hem, uiteraard pas na allerlei verwikkelingen, de beide boeven te ontmaskeren. Als beloning krijgt hij de hand van gezelschapsdame Andergast. Een amusant en vlot blijspel met verwisselingen en vergissingen dat ook nu nog niets aan vermakelijkheid heeft ingeboet.

Schneider Wibbel

1939 | Komedie, Historische film

Duitsland 1939. Komedie van Viktor de Kowa. Met o.a. Erich Ponto, Irene von Meyendorff, Fita Benkhoff, Günther Lüders en Friedrich Benfer.

Geslaagde verfilming van het gelijknamige toneelstuk over kleermaker Wibbel (Ponto). Hij wordt, in het door de Fransen bezette Rheinland, in 1812, wegens majesteitsschennis tot een gevangenisstraf veroordeeld. Om er onderuit te komen overreedt hij zijn knecht, de straf onder zijn naam te ondergaan. Deze sterft tijdens de gevangenschap en Wibbel wordt als gestorven beschouwd. Daaruit vloeien vrolijke ontwikkelingen voort. Naast de hoofdrolspelers zijn ook Benkhoff en Meyendorff als Wibbel's vrouw en dochter, indrukwekkend, evenals Benfer als een nog jonge, Franse soldaat. Hoewel de film dateert uit 1939, is gelukkig iedere anti-Franse tendens vermeden.

Mädchen für alles

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Grethe Weiser, Ralph Arthur Roberts, Ellen Frank, Rudolf Platte en Irmgard Nowak.

Hanni (Weiser), `meisje-voor-alles` bij dr. F[KA3]urgartner (Robets) en zijn vrouw Lissy (Frank), is verliefd op een beroemde vlieger met wie ze onder de naam Isabella correspondeert. Lissy wil dat deze met de schoonzuster van haar man trouwt en ontslaat Hanni, die na veel verwikkelingen tóch in de armen van de piloot belandt. Er valt vooral dankzij Grethe Weiser heel wat af te lachen hoewel het er hier en daar wel wat te dik bovenop wordt gelegd. Scenario van B.E. Lüthge naar het toneelstuk van Hans Adler. Camerawerk van Carl Drews.

Wenn wir alle Engel wären

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Heinz Rühmann, Harald Paulsen, Lotte Rausch, Will Dohm en Elsa Dalands.

Een alleraardigste Rühmann-komedie over allerlei huwelijksverwikkelingen. Eén van zijn beste rollen. Scenario van Heinrich Spoerl. Camerawerk van Rusell Metty.