Jonathan Berman

Producer

Jonathan Berman is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

On The Run

1998 | Komedie, Drama

Verenigde Staten/Portugal 1998. Komedie van Bruno De Almeida. Met o.a. Michael Imperioli, John Ventimiglia, Drena De Niro, Nick Sandow en Victor Argo.

Albert De Santis (Imperioli) is bediende in een reisagentschap in New York. Hij leidt een goed geregeld vrijgezellenleventje en daar is hij best gelukkig mee. Tot hij op een avond een telefoontje krijgt van een oude schoolmakker, Louie Salazar (Ventimiglia). De man is ontsnapt uit de gevangenis en vraagt Alberts hulp. Als modelburger stuurt hij er de politie op af, maar dan krijgt hij spijt, neemt een taxi en vindt Louie voordat de politie er is. Maar met zijn rustig leventje is het meteen gedaan. Met de uitbundige Louie leert de timiede Albert een New York kennen waarvan hij het bestaan niet eens vermoedde. New York en zijn bewoners bekeken door een cynische bril die bol staat van de zwarte humor. De film roept doorlopend herinneringen op aan AFTER HOURS wat niet moeilijk is daar dezelfde scenarist, Joseph Minion, ervoor verantwoordelijk was. Ditmaal baseerde hij zich op een verhaal van De Almeida en Jonathan Berman. De film is zeker even scherp en bitsig en Imperioli lijkt soms als twee druppels water op Griffin Dunne, maar daardoor mist de film originaliteit. Veel van de scènes roepen een 'déjà vu'-effect op. Drena De Niro, die we zien als het hoertje Rita, is de dochter van Robert. Sombere, groezelige fotografie van Igor Sunara. Dolby Digital.

Sabbath in Paradise

1997 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1997. Documentaire van Claudia Heuermann. Met o.a. Michael Alpert, Anthony Coleman, David Krakauer, Frank London en Roy Nathanson.

Klezmer is traditionele joodse muziek die afkomstig is uit Midden- en Oost-Europa. Het is helaas een muziekvorm, die aan het uitsterven is, omdat er door de holocaust nog maar weinig musici zijn die de muziek kennen en ten gehore kunnen brengen. Dikwijls zijn het ouderen, ver in de tachtig, die klezmer spelen. Heuermann heeft een fascinerende documentaire gedraaid in New York over de bands en individuele musici, die optreden in de synagoge, een studio of op bruiloften en partijen. We zien en horen o.a. Andy Statman op de klarinet en mandoline, Marc Ribot op de gitaar, Anthony Coleman op de piano en we krijgen een kort optreden van John Zorn. De muziek klinkt vrolijk en staat niet ver af van jazz. Een uniek document dat bekroond werd. Het scenario is van regisseuse/producente Heuermann. Het camerawerk is van Rainer Hartmann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jonathan Berman op televisie komt.

Reageer