Ray Goossens

Regisseur

Ray Goossens is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Maître Merlin et les Pilis

1973 | Familiefilm, Animatie

België 1973. Familiefilm van Ray Goossens. Met o.a. Wim Maazen, Frieda Maes en Stan Meulemans.

Een reeks van 26 films voor de allerkleinsten. Korte, simpele verhaaltjes over de Pilis, die in feite een soort Smurfen zijn. Een noodzakelijkerwijs beknopte animatiefilm, die gekenmerkt wordt door een gebrek aan nieuwe ideeën en aan poëtisch gevoel en die onevenwichtig in elkaar zit.

Tip et Tap

1972 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

België 1972. Familiefilm van Ray Goossens.

Een serie die bestaat uit 18 films voor de hele kleintjes, gemaakt in opdracht van jeugduitgeverij Dupuis. Weinig vindingrijke, onaantrekkelijke en primitieve animaties, maar wie weet waardeert de doelgroep het wel.

Astérix le Gaulois

1967 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk/België 1967. Animatie van Ray Goossens en René Goscinny.

Nadat ze weer eens door de Galliërs in elkaar zijn geslagen proberen de Romeinen erachter te komen wat het geheim is van de toverdrank die de bewoners van het dorpje van Asterix hun bovenmenselijke kracht geeft. Ze ontvoeren de druïde Panoramix om hem het recept te ontfutselen, waarop Asterix de grijsaard heelhuids terug moet zien te krijgen voordat die de formule van de toverdrank prijs heeft gegeven. Opmerkelijk: gemaakt zonder medeweten van René Goscinny en Albert Uderzo, de auteurs van het oorspronkelijke stripverhaal. Later werkten die wel mee aan een vervolg: Astérix et Cléopâtre.

Pinocchio dans l'espace

1965 | Animatie

Verenigde Staten/België 1965. Animatie van Ray Goossens.

De mooiste en meest onderschatte tekenfilm die studio Belvision ooit maakte. De klassieke figuur Pinocchio beleeft in deze film een reeks buitenaardse avonturen.

Pinocchio In Outer Space

1964 |

1964. Ray Goossens.

De mooiste en meest onderschatte tekenfilm die studio Belvision ooit maakte. De klassieke figuur Pinocchio beleeft in deze film een reeks buitenaardse avonturen.

L'affaire Tournesol

1964 | Familiefilm, Animatie, Avonturenfilm

België 1964. Familiefilm van Ray Goossens.

Bewerking van het gelijknamige album uit de beroemde serie [KL]Kuifje[KLE]. Het scenario van deze film over de ontvoering van Professor Zonnebloem naar Syldavi[KA3]e is door Herg[KA1]e zelf geschreven, vandaar de uitzonderlijke getrouwheid aan het origineel. Dit is tevens het belangrijkste pluspunt van deze verfilming, waar geen enkel creatief idee in zit (en niet zonder reden!), maar die als een exacte kopie van het stripverhaal het jonge publiek toch zal verblijden.

Le Trésor de Rackam le Rouge

1962 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

België 1962. Familiefilm van Ray Goossens.

Een verfilming van het album van Hergé. Door hemzelf, dus zo exact als maar mogelijk. Helaas blijft de animatie slaapverwekkend en stuntelig. Het resultaat is een film, die zwaar onderdoet voor het album.

L'étoile mystérieuse

1962 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

Frankrijk/België 1962. Familiefilm van Ray Goossens.

Een verfilming van het album van Hergé, die deze keer alleen aan de bewerking meewerkte, zodat de film minder trouw aan het origineel is gebleven dan anders. Slaapverwekkende en klungelige animatie. Een ergerlijke mislukking, hoewel jeugdige kijkers zich daaraan minder zullen storen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ray Goossens op televisie komt.

Reageer