Enrique Lucero: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

The Evil That Men Do

1984 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1984. Actiefilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Charles Bronson, Theresa Saldana, Joseph Maher, José Ferrer en René Enríquez.

De beroepsmoordenaar Holland (Bronson) laat zich na enig aarzelen overhalen een einde te maken aan de gruwelijke martelpraktijken van El Doctor in Suriname en andere Zuid-Amerikaanse staten. Naast de soms stuitende beelden is er volop spanning. Bronson schittert als vanouds. John Crowter en David Lee Henry bewerkten een roman van R. Lance Hill tot scenario. Ook bekend als The Liquidator.

Mr. Horn

1979 | Western

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1979. Western van Jack Starrett. Met o.a. David Carradine, Richard Widmark, Karen Black, Jeremy Slate en Enrique Lucero.

Een onsamenhangende, episodische western naar het scenario van William Goldman over de legendarische volksheld Tom Horn, die ook het onderwerp was van Steve McQueens laatste film, TOM HORN. Door de camera keek Jorge Stahl Jr.

The Return of a Man Called Horse

1976 | Western

Verenigde Staten 1976. Western van Irvin Kershner. Met o.a. Richard Harris, Gale Sondergaard, Geoffrey Lewis, Bill Lucking en Jorge Luke.

Harris kan niet meer wennen aan het rijke leventje in zijn kasteel in Engeland, nadat hij lange tijd onder de Sioux-stammen leefde en van wie hij de bijnaam 'Paard' kreeg. Heimwee drijft hem terug naar de Indianen, maar die zijn inmiddels door de blanken uit hun leefgebied verjaagd. Ze kregen zoveel te verduren dat ze de moed niet meer konden opbrengen om zich te verzetten. Harris probeert hen wakker te schudden om hun voorouderlijke gebieden terug te eisen. Conflictrijk vervolg op het sterke A MAN CALLED HORSE. Inhoudelijker door zijn filosofische beschouwingen, maar daardoor minder avontuurlijk. Het boeiende scenario is van de hand van Jack De Witt, naar een verhaal van Dorothy M. Johnson. Harris schittert weer in zijn rol van blanke Indiaan. Vakkundig in beeld gebracht door Owen Roizman. Indrukwekkende symfonische score van Laurence Rosenthal. Gefilmd in Panavision. Gevolgd door TRIUMPHS OF A MAN CALLED HORSE.

The Woman Hunter

1972 | Thriller

Verenigde Staten 1972. Thriller van Bernard L. Kowalski. Met o.a. Barbara Eden, Robert Vaughn, Stuart Whitman, Sydney Chaplin en Larry Storch.

De rijke, onevenwichtige Eden denkt dat iemand het tijdens haar vakantie in Mexico voorzien heeft op haar juwelen en haar leven. Een thriller met een niet overtuigend slot alsof de hele produktie slechts een excuus is voor Eden om een modeshow weg te geven.

La scoumoune

1972 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1972. Misdaad van José Giovanni. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Michel Constantin, Claudia Cardinale, Enrique Lucero en Aldo Bufi Landi.

In 1961 was Jean Beckers regiedebuut Un nommé La Rocca gebaseerd op Giovanni's roman L'excommunié. Elf jaar later draaide de auteur zelf deze adaptatie en week nauwelijks van het filmorigineel af. Ex-bajesklant Giovanni (1923-2004) schetst trefzeker de grimmige vrijbuiterssfeer van het schurkenleven dat hoofdpersoon Roberto en z'n maat Xavier in de jaren 30 leiden. Gangsterkroniek volgt de kompanen tot na WO II, wanneer nor en ander ongeluk hun tol hebben geëist. Belmondo is zijn laconiek viriele zelf, onder de geweldige muziek staat de signatuur van Giovanni's drie jaar later bij een duikexpeditie verdronken kameraad François de Roubaix.

Santo versus los cazadores de cabezas

1971 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1971. Fantasy van René Cardona. Met o.a. Santo, Nadia Milton, Freddy Fernández en Enrique Lucero.

In Amazonië probeert Santo de heldin uit de handen van de inboorlingen te redden. Deze keer bevindt de onvermoeibare Santo zich in een tropisch milieu, maar het resultaat is van gering artistiek gehalte.

Shark!

1969 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van Samuel Fuller. Met o.a. Burt Reynolds, Barry Sullivan, Arthur Kennedy, Silvia Pinal en Enrique Lucero.

Een groep avonturiers duikt naar een gezonken schat, waarbij de aanwezigheid van haaien hun grootste probleem is. Interessante onderwateropnamen, maar een afgezaagd verhaal. Het scenario is van Fuller en John Kingsbridge. Het camerawerk is van Raul Martinez Solares en Said Karem.

Martin Fierro

1968 | Historische film

Argentinië 1968. Historische film van Leopoldo Torre Nilsson. Met o.a. Alfredo Alcon, Lautaro Murua, Graciela Borges, Leonardo Favio en Walter Vidarte.

Torre Nilsson, een van Argentinië's internationaal bekende regisseurs, heeft met dit werk over de legendarische Fierro een film van epische proporties gemaakt. De film, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jose Hernandez, schetste Fierro's strijd tegen de harde wereld; niet alleen zijn strijd met de Indianen, maar ook met de beschaafde wereld van zijn tijd. De film, die geladen is met menselijke emoties en die Nilssons meesterhand verraadt, heeft historische waarde.

Le rapace

1968 | Thriller, Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië​/​​Mexico 1968. Thriller van José Giovanni. Met o.a. Lino Ventura, Rosa Furman, Xavier Marc, Aurora Clavel en Enrique Lucero.

De cynische Franse huurmoordenaar Le Rital (Ventura) krijgt opdracht om in een Latijns-Amerikaans land een staatshoofd te vermoorden om zo een revolutie te bewerkstelligen. Hij krijgt hulp van de idealistische, naïeve jonge Chico (Marc). Maar revoluties in Zuid-Amerika zijn bloederig, en zij die de macht zoeken niet altijd even betrouwbaar. Regisseur Giovanni maakte naam met zijn puike scenario's, het werk op de set gaat hem iets minder goed af. Maar sterk spel van de altijd imposante Ventura en een spannende tweede helft maken Le rapace toch de moeite waard.

La carcachita

1966 | Komedie, Drama

Mexico 1966. Komedie van Raúl Fernández. Met o.a. Andrés Soler, Rolando Fernández, Laura Ferlo en Enrique Lucero.

Een jongeman raakt verlamd als gevolg van een auto-ongeluk, veroorzaakt door een van de afgewezen vrijers van zijn verloofde. Een onbenullige melodramatische komedie.

Tiburoneros

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Julio Aldama, Dacia González, Tito Junco en Enrique Lucero.

Een Mexicaans dorp wordt door 'caciquismo' beheerst... Het meesterwerk van de regisseur Alcoriza, dat de invloed van Buñuel onthult en bovendien een bijzonder gevoel voor humor aan de dag legt. Een klassieker van de Mexicaanse cinema.

Los mediocres

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Servando González. Met o.a. Carlos Ancira, Carolina Barret, Carlos NIeto, Dario Vivián en Enrique Lucero.

Verschillende menselijke gedragingen worden tegenover elkaar gezet. De film bestaat uit vijf verhalen over verschillende mensen met hun fouten en dromen, hun ijdele en slechte daden etc. Vrij goede regie, maar de film is te aanmatigend en ontbeert goede smaak.

El beso de ultratumba

1962 | Mysterie

Mexico 1962. Mysterie van Carlos Toussaint. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Sergio Jurado, Enrique Lucero en Alfonso Castaño.

Een jongeman trouwt met een vrouw omdat hij denkt dat zij een grote erfenis krijgt. Als hij begrijpt dat dit niet het geval is, verhuizen zij naar een luguber landhuis, waar hij haar gek probeert te maken. Een nogal slechte griezelfilm, die zeer geïnspireerd is door soortgelijke Amerikaanse films uit die tijd.

Macario

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Pina Pellicer, Enrique Lucero en José Gálvez.

In het Mexico van de koloniale tijd krijgt een Indiaan een visioen van God, de duivel en de dood. Een vreemd sociaal allegorisch drama, gemaakt door een regisseur gespecialiseerd in soap operas.

Villa!

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van James B. Clark. Met o.a. Brian Keith, Cesar Romero, Margia Dean, Rodolfo Hoyos en Carlos Muzquiz.

Een redelijke western rond de Mexicaanse rebellenleider. Scenarist Louis Vittes neemt echter een loopje met de historische feiten. Hoyos is de jeugdige Pancho Villa, een playboy die allengs getroffen wordt door het onrecht dat om hem heen gebeurt en dan door de sadistisch ingestelde Romero opgejut wordt in actie te komen. Keith is zijn Amerikaanse vriend die hem van wapens voorziet en hem tevens aanraadt zich aan te sluiten bij revolutieleider Francisco Madero (Wright).