Paul Martin: regie, cast, scenario en muziek.
Er zijn 47 films gevonden.

Miami Golem

1987 | Actiefilm, Sciencefiction

Italië 1987. Actiefilm van Martin Herbert. Met o.a. David Warbeck, John Ireland, Laura Trotter, Lawrence Loddi en Victor Loren Beard.

Een stelletje schurken probeert uit buitenaardse cellen een monster-foetus te kweken (om onbegrijpelijke reden 'golem' genoemd), wiens krachtige hersengolven de wereld bedreigen. Gelukkig besluit een stoere verslaggever uit Miami de mensheid te redden. De Italiaanse regisseur Alfredo de Martino verschuilt zich achter het pseudoniem Martin Herbert en niet geheel ten onrechte, want deze goedkope actiefilm getuigt van weinig hersenactiviteit, zowel op als achter het scherm. Het scenario is van Frank Clark. Het camerawerk is van Barry Battle en Paul Doty. Ook bekend als MIAMI HORROR.

Triple pénétration

1982 | Erotiek

Frankrijk 1982. Erotiek van Paul Martin.

De krachttoeren van een nymfomane, tot zij uiteindelijk genezen is. Erg verwarrend vanwege het feit dat hier zo goed en zo kwaad als het gaat scènes geïntroduceerd worden uit LES GOULUES, URSULA, VIENS J'AII PAS DE CULOTTE en RÊVES INTIMES, gemonteerd door iemand die tekent met Blake Edwards! Ondanks het zeer onsamenhangende karakter van het totaal is de film bij wijze van uitzondering niet verstoken van enig belang; er hangt een tamelijk onbehaaglijke sfeer in en er is veel verwarring.

Jeunes bourgeoises folles de leur corps

1982 | Erotiek

Frankrijk 1982. Erotiek van Paul Martin. Met o.a. Cathy Stewart, Dominique Irissou, Diane Dubois, Céline en Denis de Myokinos.

Cathy vertelt het liefdesleven van haar minnaar. Verder zijn er enkele fragmenten uit J`AI ENVIE DE TES BAISERS (1980) en uit LES DEUX GAMINES. Geen commentaar.

Nous deux, on ne pense qu'à ça

1981 | Erotiek

Frankrijk 1981. Erotiek van Paul Martin. Met o.a. Richard Allan, Guy Royer, Marie-Claude Violet, Cyril Val en Cathy Stewart.

Een hermontage van de film CUISSES EN DELIRE.

Players

1979 | Romantiek, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1979. Romantiek van Anthony Harvey. Met o.a. Ali MacGraw, Maximilian Schell, Pancho Gonzalez, Steve Guttenberg en Melissa Prophet.

Reizende proftennisspeler moet kiezen tussen forehand en voorspel, wanneer hij valt voor de minnares van een ander. Met iedere film waarin Pancho Gonzalez het beste van allen speelt, is iets mis.

Graf Bobby, der Schrecken des wilden Westens

1965 | Western

Oostenrijk 1965. Western van Paul Martin. Met o.a. Peter Alexander, Hanne Wieder, Gunther Phillip, Elisabeth Markus en Vladimir Medar.

Collega Freddy Quinn probeerde het tevergeefs op de serieuze toer in FREDDY UND DAS LIED DER PRÄIRIE, en nu moest Alexander in zijn Graf Bobby-vertolking met zijn kumpel Phillip Arizona bezoeken. Ze zijn sowieso een beetje gek dus nemen ze zich niet ál te serieus, en dat is maar goed ook. Schlagerfans en vooral fans van Alexander kunnen er misschien in een verloren uurtje enig amusement in vinden, maar als western is het ding niet te vreten. Heinz Gietz, auteur van vele schlagers, zorgde voor de muziek.

The Diamond Walkers

1964 | Avonturenfilm

Duitsland​/​​Zuid-Afrika 1964. Avonturenfilm van Paul Martin. Met o.a. Marisa Mell, Joachim Hansen en Harald Leipnitz.

Collega Freddy Quinn probeerde het tevergeefs op de serieuze toer in FREDDY UND DAS LIED DER PRÄIRIE, en nu moest Alexander in zijn Graf Bobby-vertolking met zijn kumpel Phillip Arizona bezoeken. Ze zijn sowieso een beetje gek dus nemen ze zich niet ál te serieus, en dat is maar goed ook. Schlagerfans en vooral fans van Alexander kunnen er misschien in een verloren uurtje enig amusement in vinden, maar als western is het ding niet te vreten. Heinz Gietz, auteur van vele schlagers, zorgde voor de muziek.

Die Goldsucher von Arkansas

1964 | Western

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1964. Western van Paul Martin. Met o.a. Brad Harris, Mario Adorf, Dieter Borsche, Marianne Hoppe en Thomas Alder.

Voornamelijk een Duitse productie naar de roman Die Regulatoren von Arkansas van Friedrich Gerstäcker over de vondst van goud op Indiaans grondgebied. Gevolg: duizenden trekken het gebied binnen met een zwerm bandieten in hun kielzog. Met behulp van de Indianen weten de goede blanken de rust weer te herstellen. Het enige goede aan deze western is het camerawerk van Jan Stallich. Schlagercomponist Heinz Gietz zorgde voor de muzikale achtergrond.

Hochzeitsnacht im Paradies

1962 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1962. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Peter Alexander, Marika Rökk, Gunther Philipp en Waltraut Haas.

Dat een operettezanger gaat trouwen met een dochter van een fabrikant zit een revuester danig dwars. De tweede filmversie van de bekende operette, waarin Alexander niet onaardig de rol van Johannes Heesters heeft overgenomen. Ook bekend als Eine Nacht in Venedig.

Ramona

1961 | Komedie, Muziek

Duitsland 1961. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Senta Berger, Joachim Hansen, Ruth Stephan, Georg Thomalla en Judith Dornys.

Een volledig voorspelbaar Schlager-werkje rondom een pr- functionaris van een grote danstent, die een exotische ster (Dornys) van een eilandje in de Stille Oceaan als attractie naar Duitsland wil halen. Als dat mislukt, besluit zijn verloofde Yvonne (Berger) hem voor gezichtsverlies te redden en geeft zich uit voor `Ramona`. Het bedrog komt natuurlijk uit maar tijdig verschijnt Tamona (Dornys) als de deus-ex-machina. Schlager-ster Roland Kaiser valt te bewonderen in een klein rolletje als regie- assistent.

Adieu, Lebewohl, Goodbye

1961 | Muziek, Komedie

Duitsland 1961. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Bibi Johns, Senta Berger, Michael Cramer, Rudolf Platte en Georg Thomalla.

Een zoveelste Schlagerfilm, waarin de kwelende helden en heldinnen op weg zijn naar een optreden in Rome en onderweg verwikkeld raken in een pseudo-kidnappingszaak. Lopendeband werk, dat gedateerd is en slechts oude, trouwe fans van de sterren van weleer beroert.

O sole mio

1960 | Muziek, Komedie

Duitsland 1960. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Senta Berger, Jerome Courtland, Gunther Philipp, Angèle Durand en Trude Herr.

Een muzikale komedie met een flinterdun verhaaltje maar veel schlagermuziek. De film was destijds een groot succes en behoort nu tot de meest gevraagde schlagerfilms op video. Met medewerking van de orkesten: Billy Longstreet's Jazzband, Paul-Kuhn-Ensemble en het RIAS-Tanzorchester.

Marina

1960 | Muziek

Duitsland 1960. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Giorgia Moll, Renate Holm, Bubi Scholz, Rudolf Platte en Rocco Granata.

Een Zuidamerikaanse schone belandt in Berlijn, ontmoet een paar muzikanten, wordt verliefd etc. Het verhaal is bijzaak, slechts de muziek telt ('Marina' wordt maar liefst zesmaal op het publiek losgelaten). Een uitstekende schlagerfilm.

Ich zähle täglich meine Sorgen

1960 | Muziek

Duitsland 1960. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Peter Alexander, Ingeborg Schöner, Loni Heuser en Gunther Philipp.

Zie: Schlagerfilms.

La Paloma

1959 | Musical

Duitsland 1959. Musical van Paul Martin. Met o.a. Bibi Johns, Karlheinz Böhm, Werner Fütterer, Ruth Stephan en Rudolf Platte.

Twee theaterdirecteuren proberen elkaar de loef af te steken bij het opzetten van een revue. Hun gekibbel vormt in deze matige film de dunne draad die allerlei niet zo opzienbarende shownummers aan elkaar moet verbinden. Met gastoptredens van Alice en Ellen Kessler, Louis Armstrong en Bill Ramsey.

Du bist wunderbar

1959 | Musical, Romantische komedie

Duitsland 1959. Musical van Paul Martin. Met o.a. Caterina Valente, Rudolf Prack, Dietmar Schönherr, Rudolf Vogel en Helen Vita.

Kleermakersassistente Caterina verovert met haar charme en zang- en danstalent het hart van kapitein Behrens.

Petersburger Nächte

1958 | Drama, Romantiek

Duitsland 1958. Drama van Paul Martin. Met o.a. Johanna von Koczian, Ewald Balser, Claus Biederstaedt, Ivan Desny en Therese Giehse.

Een meisje ontvlucht het strenge internaat voor de geborgenheid van huis en haard, maar die blijkt door het persoonlijke financiële debâcle van haar vader een ruïne te zijn. Haar vader moet sloven voor een cynische uitbuiter van een nachtelijk uitgaans-etablissement en zij valt in de klauwen van een uitbuitende pianoleraar. Terwijl zij door het stof kruipt om haar vader te redden, komt de redding in de vorm van een welgestelde amant. Een lusteloze kleinburgerlijke Duitse kijk op de Russische bourgeoisie rond 1900. Heeft zeer weinig te maken met de gelijknamige, iets spirituelere film uit 1935 over Johann Strauß. Het scenario is van Max Nosseck en Johannes Hendrich. Het camerawerk is van Richard Angst.

Wenn Frauen schwindeln

1957 | Komedie, Muziek

Duitsland 1957. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Bibi Johns, Erik Schumann, Fita Benkhoff, Boy Gobert en Peer Schmidt.

Daisy Hellmann (Johns), de knappe dochter van een steenrijke fabrikant, is journaliste bij het damesblad Damenwelt. Ze schrijft snierende columns over het monster `man`. Om aan schrijfstof te komen haalt ze de dolste streken uit. Voor het artikel `Helpen Mannen alleen Knappe Meiden uit de Nood?` doet ze zich voor als juwelendievegge. Peter Kr[KA3]uger (Schuman) redt haar nog net uit de klauwen van het gerecht, maar is vast besloten om van haar net zoals in My Fair Lady een dame te maken en haar op het rechte pad te brengen. Daisy doet alsof ze in Peter gelooft, die bandleader is in de revue Montparnasse, maar ze bereidt in het geniep het artikel 'De Man als Vrouwentemmer' voor op haar luidruchtige schrijfmachine. Peter volgt haar op een avond. Als Daisy het merkt, is het bijna te laat. Ze zet snel een inbraak in scène, die haar haast fataal wordt. Wat Daisy echter werkelijk fataal wordt, is dat ze op Peter verliefd is geworden. Het scenario van J. von Vaszary en Tibor Yost eindigt heel voorspelbaar in de revue met een grote confrontatie en een goede afloop. Johns is in het midden van de jaren 1950 heel populair in eigen land. Zij probeert hier het publiek te verleiden met een muzikale film in navolging van de grote Amerikaanse musicals, die toen al over hun hoogtepunt heen waren. De rolprent heeft vooral curiositeitswaarde. Het camerawerk is van Karl Löb. Ook bekend als EUROPAS NEUE MUSIKPARADE 1958.

Du bist Musik

1956 | Muziek, Komedie

Duitsland 1956. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Caterina Valente, Paul Hubschmid, Rudolf Platte, Grethe Weiser en Bum Krüger.

Een onbekende componist (Hubschmid), die geen introductie tot een succesrijke artieste (Valente) krijgt, gooit zijn partituur in het water en verdrinkt bijna als hij zijn muziek even daarna weer wil redden. Als hij weer bijkomt ligt hij in een vorstelijk bed en wordt voor Koning Otto III aangezien. Verwikkelingen volgen. Valente zingt 'Du Bist Musik' en 'Daisy, Crazy Daisy'. Scenario van Tobor Yost en regisseur Martin. De camera werd bemand door Georg Bruckbauer.

Liebe, Tanz und 1000 Schlager

1955 | Muziek, Komedie

Duitsland 1955. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Caterine Valente, Peter Alexander, Werner Fuetterer, Rudolf Platte en Bill Ramsey.

Een platenbaas heeft een getalenteerde dochter (Valente) met een gouden stem, die verliefd is op een eenvoudige automonteur (Alexander). Die romance mag natuurlijk niks worden, maar het wordt toch wat. Een aardig tijdsbeeld van het burgerdom in de 'jonge' Bondsrepubliek rond 1955. Zie ook: Schlagerfilms.

Das Bad auf der Tenne

1955 | Komedie

Duitsland 1955. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Paul Klinger, Sonja Ziemann, Karl Schönböck, Rudolf Platte en W.A. Kleinau.

De nodeloze herverfilming van de redelijke kleurenfilm uit 1943, die meer weg heeft van een kluchtige heimatfilm (wat de dorpsintrige betreft) en een vroege voyeuristische buiten-het- beeld-blootfilm over een Belgische burgemeestersvrouw in de 18e eeuw, die zonder dat ze het wist model stond voor een beeldhouwer die een bronnennimf moest maken voor de dorpsfontein (door haar man feestelijk te onthullen), toen ze in de vrije natuur haar nieuwe badkuip uitprobeerde. Zonde van de bekwame spelers.

Ball im Savoy

1955 | Muziek

Duitsland 1955. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Eva-Ingeborg Scholz, Hubert von Meyerinck, Nadja Tiller en Rudolf Platte.

Tijdens de huwelijksreis van een stel dreigt een jeugdvriendin van de man roet in het eten te gooien. Middelmatige verfilming van Paul Abrahams gelijknamige operette.

Meine Schwester und ich

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Sonja Ziemann, Adrian Hoven, Herta Staal, Paul Hörbiger en Werner Fuetterer.

Volslagen verdorde komedie der verwisselingen over 'moderne' prinses Ziemann, die met een prins moet huwen, terwijl zij verliefd is op een ingenieur. Ze besluit haar geluk te zoeken door zich voor te doen als schoenenverkoopster. En: eind goed, al goed. Die ene ster in de waardering is voor de schattige Ziemann. Naar de muzikale klucht van Berr en Ralph Benatzki door een heel team omgewerkt tot scenario: Jacques Companéez, Josef Than, Ernst Neubach. Albert Benitz was cameraman van dienst.

Große Starparade

1954 | Musical

Duitsland 1954. Musical van Paul Martin. Met o.a. Adrian Hoven, Renate Holm, Aribert Wäscher, Gunther Philipp en Michael Jary.

Een jong muzikaal stel, dat door een piratenzender grote populariteit heeft verworven, mag tenslotte tóch trouwen nadat de rijke vader van het meisje lang tegengestribbeld heeft. Dun verhaaltje, maar een bonte opeenvolging van shownummers.

Die Gro§e Starparade

1954 |

Duitsland 1954. Paul Martin. Met o.a. Gunther Philipp, Renate Holm en Adrian Hoven.

Een jong muzikaal stel, dat door een piratenzender grote populariteit heeft verworven, mag tenslotte tóch trouwen nadat de rijke vader van het meisje lang tegengestribbeld heeft. Dun verhaaltje, maar een bonte opeenvolging van shownummers.

Mit 17 beginnt das Leben

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Paul Martin. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Hubschmid, Anne-Marie Blanc, Paul Hörbiger en Loni Heuser.

E[KA1]en van de drie films, die Martin dat jaar draaide voor een verstrooiing zoekend publiek met een behoorlijke rolbezetting. Een wat drakerig verhaal over een geslaagde kunstschilder, die nooit de tijd kon vinden voor zijn geliefde en spijt krijgt als zij plotseling komt te overlijden. Uit schuldgevoel neemt hij haar vijftien-jarige dochter (Ziemann) in huis, die verliefd wordt op hem. Nadat hij haar voor een tweetal jaar weggestuurd had, trouwt hij met het zeventien-jarige meisje, omdat zij nog altijd even verliefd op hem is. Ziemann is een aantrekkelijke dame. De regisseur schreef samen met Gerda Corbett het scenario.

Die Privatsekretärin

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Sonja Ziemann, Paul Hörbiger, Werner Fuetterer en Gerty Godden.

Tamelijk suffe nieuwe versie van het bekende crisisverhaaltje over een meisje dat best een baantje kan krijgen als ze maar wat toegeeflijker is.

Wenn abends die Heide träumt

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Viktor Staal, Beppo Brehm, Margarethe Haagen en Margot Trooger.

Twee voormalige Luftwaffe-piloten verdienen in het na- oorlogse Duitsland de kost met het onschadelijk maken van vliegtuigbommen en landmijnen. Prack wordt verliefd op de verloofde van zijn collega Staal en wil hem niet kwetsen en besluit naar Argentinië te emigreren. Tijdens hun laatste gezamenlijke karwei als de spanning meer dan te snijden is, gebeurt er een ongeluk. Super melodramatische Heimatfilm van het ergste soort dat echter behoorlijk gedaan is; vooral voor liefhebers van het genre.

Mein Herz darfst du nicht fragen

1952 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1952. Drama van Paul Martin. Met o.a. Willy Birgel, Heidemarie Hatheyer, Maria Holst, Wolfgang Mahnke en Paul Klinger.

Een vluchtelinge ontmoet haar zoontje, van wie zij dacht dat hij was omgekomen in het oorlogsgewoel. Hij is inmiddels door een echtpaar in goede doen geadopteerd en groeit op in een kasteel. In de strijd voor haar rechten als moeder maakt zij geen enkele kans, omdat zij niet bewijzen kan dat het haar kind betreft. Tenslotte ziet zij grootmoedig, omwille van zijn welzijn, van het kind af. Een sentimentele film uit de jaren 1950-60, waarin het voor iedereen goed moet aflopen.

Die Frauen des Herrn S.

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Sonja Ziemann, Paul Hörbiger, Loni Heuser, Oskar Sima en Fita Benkhoff.

Martin heeft met deze film, verpakt in een klassiek drama rond Socrates (H[KA3]orbiger), zijn onuitstaanbare vrouw Xantippe (Heuser) en diens liefje Euritrie (Ziemann), een rake satire gemaakt, die bij de première niet onomstreden was, over het lot van Duitsland na WO II. Goed spel.

Preussische Liebesgeschichte

1950 | Historische film

Duitsland 1950. Historische film van Paul Martin. Met o.a. Willy Fritsch, Lída Baarová, Viktoria von Ballasko, Dieter Borsche en Hans Nielsen.

Prins Wilhelm, de latere Keizer Wilhelm I, mag om politieke redenen niet met zijn grote liefde trouwen. Saaie historische film uit 1938, die in nazi-Duitsland werd verboden vanwege de rol van Lida Baarova, met wie Goebbels zojuist op bevel van de Führer zijn verhouding had moeten verbreken. Zijzelf en haar films werden in Duitsland taboe. In 1950 ging de film in première onder de titel LIEBESLEGENDE.

Intimitäten

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Viktor de Kowa, Greti Schörg, Ernst Waldow, Harald Paulsen en Camilla Horn.

De Kowa is een jonge toneelspeler, die `verloofd` is met modinette Sch[KA3]org. Ze ontvangt sedert kort elke dag een bloemenhulde en dat blijkt afkomstig te zijn van de oudere, snoeperige graaf Paulsen, die in een naburig hotel logeert en haar uitnodigt te komen dineren. De verpauperde edelman wil zijn tijd aangenaam verpozen terwijl hij wacht op de komst van de rijke weduwe Horn met wie hij wil gaan trouwen. De Kowa die groen ziet van jaloezie zal het etentje eens grondig verzieken door telkens weer in andere gedaantes en vemommingen op te komen, een peuleschilletje voor een toneelspeler, die zijn vak verstaat. Als onderwijl de weduwe is gearriveerd, blijkt zij niet alleen steenrijk, ook nog een schoonheid (wat wil een man nog meer!) en raakt De Kowa tot over zijn oren verliefd op haar. Hij staat voor een dilemma. Een vrolijke komedie met effectieve verkleedpartijen van De Kowa, die nog niets van zijn kracht heeft ingeboet. De film viel de twijfelachtige eer ten deel om zich in 1948 als de eerste te onderwerpen aan de vrijwillige zelfcensuur (FSK, Freiwillgen Selbstkontrolle der Filmwirtschaft).

Das war mein Leben

1944 | Drama

Duitsland 1944. Drama van Paul Martin. Met o.a. Carl Raddatz, Hansi Knoteck, Paul Dahlke en Leny Marenbach.

Een arts, die de praktijk van een oudere collega overneemt, krijgt diens levensverhaal te horen. Boeiend portret van een dorpsdokter.

Karneval der Liebe

1943 | Musical

Duitsland 1943. Musical van Paul Martin. Met o.a. Johannes Heesters, Dora Komar, Hans Moser, Dorit Kreysler en Axel von Ambesser.

De tenor Peter Hansen staat op het punt met een danseres (Kreysler) te trouwen, maar huwt op het laatste moment toch liever een zangeres van wie hij echter na vier weken weer gescheiden is. Het paar uit Immer nur du, Dora Komar en Johannes Heesters, opnieuw in een revuefilm vol liedjes die de status van 'evergreens' hebben bereikt, zoals 'Durch dich wird diese Welt erst schön' en 'Haben Sie schon mal im Dunkeln geküßt?'. De componist is ditmaal Michael Jary.

Geliebter Schatz!

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Johannes Riemann, Dorit Kreysler, Ida Wüst, Sonja Ziemann en Harald Paulsen.

Een liefdesbrief die in verkeerde handen valt brengt drie huwelijken aan het wankelen. Een pittige komedie waarin aanstekelijk wordt geacteerd.

Maske in Blau

1942 | Muziek

Duitsland 1942. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Clara Tabody, Hans Moser, Wolf Albach-Retty, Ernst Waldow en Richard Romanowsky.

Een vrije verfilming van Heinz Hentschke en Fred Raymonds bekende operette.

Jenny und der Herr im Frack

1941 | Mysterie

Duitsland 1941. Mysterie van Paul Martin. Met o.a. Gusti Huber, Johannes Heesters, Hilde Hildebrand, Paul Kemp en Oskar Sima.

Een verzekeringsinspecteur zit achter Jenny aan omdat hij verliefd op haar is en om een juwelendiefstal op te lossen. Eind goed, al goed. Het scenario is van Georg Zoch, Jacob Geis, Peter Groll en de regisseur. Het camerawerk is van Josef Strecher.

Was will Brigitte?

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Leny Marenbach, Fita Benkhoff, Georg Alexander en Harald Paulsen.

Een weinig succesvolle mode-ontwerpster heeft in de liefde ook al geen geluk. Daar komt verandering in wanneer ze zich als dienstmeisje verhuurt. Een vrolijke film waarin de acteurs veel plezier in hun rollen schijnen te hebben.

Frau am Steuer

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Lotte Spira, Willy Fritsch, Rudolf Platte en Leo Slezak.

Wat nog nooit gebeurde, gebeurt dan nu: eindelijk krijgen 'die Harvey' en 'der Fritsch' elkaar niet pas aan 't slot van de film, maar aan het begin. Het loopt fout als Willy werkeloos wordt en Lilian voor het inkomen zorgt. Als haar baas hiervan hoort, worden de zaken natuurlijk spoedig omgedraaid want zoiets kón anno 1939 in Hitler-Duitsland niet! Harvey's laatste Duitse film na haar slaande ruzie met regisseur Martin en onmin met Goebbels die weigerde haar nog langer in Engelse ponden uit te betalen.

Das Lied der Wüste

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Paul Martin. Met o.a. Zarah Leander, Hans Stüwe, Gustav Knuth, Friedrich Domin en Herbert Wilk.

Een Zweedse ingenieur tracht te verhinderen dat de Engelsen in Noord-Afrika zich ten koste van de Bedoeïenen verrijken. Als het uitsluitend van deze 'nonsens in de Sahara' had moeten afhangen, was Leander nooit als 'ster' de geschiedenis ingegaan! Gelukkig zingt ze ook nog een aantal liederen van Dostal, waaronder 'Heut' abend lad' ich mir die Liebe ein'.

Fortsetzung folgt

1938 | Thriller

Duitsland 1938. Thriller van Paul Martin. Met o.a. Viktor Staal, Gustav Diessl, Frauke Lauterbach en Oskar Sima.

De auteur van een vervolgverhaal merkt dat de door hem gefantaseerde gebeurtenissen werkelijkheid worden. Een origineel gegeven als basis voor een goed gespeelde film vol verrassende wendingen.

Sieben Ohrfeigen

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Oskar Sima, Alfred Abel en Erich Fiedler.

Een jongeman verliest bij de beurskrach zijn volledige vermogen: zeven pond! Hij besluit de bankdirecteur voor elk pond een oorvijg te verkopen. Eén van de laatste grote Harvey-Fritsch-komedies met schlagers als 'Ich tanze mit dir in den Himmel hinein' en 'Liebst du mich?'

Fanny Elszler

1937 | Historische film

Duitsland 1937. Historische film van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Liselotte Schaak, Paul Hoffmann, Willy Birgel en Rolf Moebius.

Danseresje Fanny (Harvey) moet Metternich aan Franse documenten helpen, maar Fanny wordt verliefd op de Franse hertog en verdacht van gemene zaak met de Fransen. Een typische Harveyproduktie met enkele schitterend aangeklede nummers.

Glückskinder

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Oskar Sima, Paul Kemp en Paul Bildt.

Een journalist zorgt ervoor dat een knap zwerfstertje uit de gevangenis blijft. Een typische Harvey-Fritsch-productie. Een alleraardigste en zeldzame 'screwball-comedy' van Duitse bodem. Scenario van regisseur Martin en Robert A. Stemmle. Camerawerk van Konstantin Irmen-Tschet.

Schwarze Rosen

1935 | Muziek

Duitsland 1935. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Willy Birgel en Gerhard Bienert.

Een danseres is tijdens de Fins-Russische oorlog verliefd op een rebel. Zij trouwt met de gouverneur om het leven van de rebel te sparen. De enige film waarin Harvey, die hiermee grote internationale roem oogstte, aan het einde sterft.

Ein Blonder Traum

1932 | Musical

Duitsland 1932. Musical van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Willi Forst, Trude Hersterberg en Paul Hörbiger.

Willi Forst en Willy Fritsch dingen als glazenwassers beiden naar Lilian's hand in een luchtig, vluchtig, allercharmantst filmverhaal van Billy Wilder en Walter Reisch met aanstekelijke muziek en liedjes als 'Irgendwo auf der Welt' en 'Wir zahlen keine Miete mehr'. Natuurlijk draaide UFA tegelijk een Engelse en Franse versie waarin Lilian tegenover Jack Hulbert en Sonnie Hale respectievelijk Pierre Brasseur en Henri Garat speelde. Het scenario is van Walter Reisch en Wilder. Het camerawerk is van Günther Rittau en Otto Baecker.

Der Sieger

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Hans Hinrich en Paul Martin. Met o.a. Hans Albers, Käthe von Nagy, Hans Brausewetter en Adele Sandrock.

Een telefonist vergeet een belangrijk telegram op te schrijven maar redt daardoor het vermogen van een bankier. Albers lijkt geschapen voor de rol van de onbezorgde, charmante jongeman die zoiets, en nog veel meer, overkomt. Zijn tegenspelers zijn uitstekend, de regie is vlot.