Ernst Hofbauer is regisseur.
Er zijn 32 films gevonden.

Rasputin, Orgien am Zarenhof

1983 | Erotiek

Duitsland 1983. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Alexander Conte, Sandra Nowa, Marion Berger, Frank Williams en C.M. Sherland.

Een mislukte poging om met behulp van stevige alpenmeiden een Caligula-achtige film te maken over de Siberische monnik Raspoetin. Het verhaal, dat aanvankelijk vlot begint, strandt in het midden volledig en mondt uit in een weinig samenhangende seksgebeurtenis. Veel nodeloos geweld, emotieloos gemartel en weinig subtiele moordpartijen. Jammer van het serieuze in-dubben, de behoorlijke belichting, de klassieke camera-standen en de fatsoenlijke technische kwaliteit.

Schulmädchen-Report 11. Teil - Probieren geht über studieren

1976 | Erotiek

Duitsland 1976. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Elke Deuringer, Margot Mahler, Klaus Tinney, Alexandra Moser en Ulrike Butz.

Laatste door Hofbauer geregisseerde schoolmeisjesfilm, nog steeds volgens de beproefde methode: een zestal episoden, op drie weken tijd opgenomen, zonder klank en nadien, met de hulp van professionals gesynchroniseerd. Hofbauer gaf zelf toe dat er nu helemaal geen seksuele schoolmeisjesproblemen meer waren die niet eerder behandeld waren. Zie ook: Aufklärung-films.

Zwei Teufelskerle auf dem Weg ins Kloster

1975 | Komedie, Western

Duitsland 1975. Komedie van Ernst Hofbauer. Met o.a. Robert Widmark, Wolf Goldan, Rinaldo Talamonti en Ferdinando Poggi.

Twee olijke nietsnutten worden ingeschakeld om het transport van een gouden madonnabeeld te bewaken. Deze onge[KA3]inspireerde slapstick tegen een [KL]western[KLE]-achtig decor (Columbia) is alleen aardig voor wie volstrekt niets van een film verlangt.

Schulmädchen-Report 9: Reifeprüfung vor dem Abitur

1975 | Erotiek

Duitsland 1975. Erotiek van Walter Broos en Ernst Hofbauer.

Twee olijke nietsnutten worden ingeschakeld om het transport van een gouden madonnabeeld te bewaken. Deze onge[KA3]inspireerde slapstick tegen een [KL]western[KLE]-achtig decor (Columbia) is alleen aardig voor wie volstrekt niets van een film verlangt.

Che stangata... ragazzi!

1975 | Avonturenfilm

Duitsland/Italië 1975. Avonturenfilm van Ernst Hofbauer. Met o.a. Robert Widmark, Bob Goldan, Rinaldo Talamonti, Martha Estella Galle en Fernando San Miguel.

Een banale en luidruchtige avonturenklucht van de doorgaans in Tiroler seks gespecialiseerde Hofbauer. Widmark en Goldman zijn twee vrienden die op reis door Colombia allerlei onsamenhangende avonturen beleven en regelmatig aan het knokken gaan, ook al is daar niet direct een aanleiding voor. Deze derderangs imitatie van de Bud Spencer/Terence Hill-films is jammerlijk tijdverlies. Duitse titel: ZWEI TEUFELSKERLE AUF DEN WEG INS KLOSTER.

Schulmädchen-Report 8. Teil - Was Eltern nie erfahren dürfen

1974 | Erotiek

Duitsland 1974. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Liz Kerlege, Elke Deurlinger, Alexandra Moser en Klaus Tinney.

Hofbauer draait gemiddeld drie tot vier films per jaar en dat merk je. De schoolmeisjes worden steeds rondborstiger en dit keer is de 'actie' verlegd naar een internaat op het platteland. Zie ook: Aufklärung-films.

Schulmädchen-Report 7: Doch das Herz muß dabei sein

1974 | Erotiek

Duitsland 1974. Erotiek van Ernst Hofbauer.

Hofbauer draait gemiddeld drie tot vier films per jaar en dat merk je. De schoolmeisjes worden steeds rondborstiger en dit keer is de 'actie' verlegd naar een internaat op het platteland. Zie ook: Aufklärung-films.

Schulmädchen-Report 7. Teil - Doch das Herz muß dabei sein

1974 | Erotiek

Duitsland 1974. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Elke Deuringer, Puppa Armbruster en Margot Mahler.

De soft sekservaringen van de schoolmeisjes worden steeds magerder, maar de meisjes zelf minder anoniem en mooier. Zie ook: Aufklärung-films.

Gejodelt wird im Unterhöschen

1974 | Erotiek

Duitsland 1974. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Ulrike Butz, Judith Frisch en Günther Kieslich.

Beierse sekskomedie waarin slechts af en toe gejodeld wordt maar waarin de slipjes door ramen en deuren vliegen. Brave, gezonde softseks. Zie ook: 'Tiroler'- seksfilms.

Wenn die Prallen Möpse Hüpfen

1973 | Erotiek

Duitsland 1973. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Ulrike Butz, Judith Fritsch, Eva Gross, Sonja Jeanine en Heidi Kappler.

Een aantal seksverhaaltjes in een guitige raamvertelling. De Duitse titel is een mysterie; de vertaling luidt 'Waar de dikke mopshondjes ronddartelen'. Misschien is dit Germaanse eroscentrum-geheimtaal? Wij weten het niet. Deze film kunt u overslaan en dat geldt voor vrijwel alles wat Hofbauer ooit heeft gemaakt. Ook bekend als FLOTTE BIENEN - WILDER HONIG.

Was Schulmädchen verschweigen

1973 | Erotiek

Duitsland 1973. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Elisabeth Volkmann, Erich Padalewski, Bruno W. Pantel, Christina Lindberg en Rolf Castell.

Een schoolmeisje vindt het tijd worden zich te laten ontmaagden. Meer heeft Hofbauer niet nodig voor een waterval van seksavontuurtjes (vijf variaties in de film), die allen volstrekte leegheid gemeen hebben (de film behoort niet tot de serie SCHULMÄDCHEN-REPORT). Vergeten.

Schulmädchen-Report 6. Teil - Was Eltern gern vertuschen möchten

1973 | Erotiek

Duitsland 1973. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Suzanne Schröder, Fred Zeinker en Günther Heller.

Hofbauer zet er de softseksbeuk weer in met vijf episoden over scholierenliefde. Zie ook: Aufklärung-films.

Schulmädchen-Report 5. Teil - Was Eltern wirklich wissen sollen

1973 | Erotiek

Duitsland 1973. Erotiek van Ernst Hofbauer en Walter Boos.

De schoolmeisjes worden nu belaagd door oom, tante, pastoor, huisbaas en ga zo maar door. De reeks in onuitputtelijk, het geduld van de kijker en bioscoopbezoeker niet. Zie ook: Aufklärung-films.

Schulmädchen-Report 4. Teil - Was Eltern oft verzweifeln läßt

1972 | Erotiek

Duitsland 1972. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Christine Lindberg, Wolf Harnisch en Gunther Möhner.

De door Hofbauer gaar gestoofde zachte Duitse zuurkoolseks over schoolmeisjes aan zijn vierde aflevering: de vertwijfeling van de ouders maakt zich nu ook meester van de kijker die de drie vorige films heeft gezien. Zie ook: Aufklärung-films.

Lehrmädchen-Report

1972 | Erotiek

Duitsland 1972. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Marina Blümel, Jürgen Feindt, Klaus Tinney, Hans Kern en Josef Moosholzer.

Zie: Aufklärung-films.

Hausfrauen-Report 4. Teil: Hausfrauen-Report International

1972 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1972. Komedie van Ernst Hofbauer. Met o.a. Angelika Baumgart, Doris Denberg, Katharina Giani, Ingrid Steeger en Klaus Tinney.

Enqu[KA4]eteurs voor de serie HAUSFRAUEN-REPORT gaan ditmaal over de grens om het seksuele gedrag van huisvrouwen in den vreemde te onderzoeken. Dat betekent lachen en gniffelen in Boedapest, Londen, Toledo, Coxville (USA: let op de ragfijne toespeling) en Parijs. Het blijft echter armzalige voyeuristische cinema. Dit [KA1]is het vierde deel in de reeks, terwijl op verwarrende wijze het vijfde deel uit de reeks ook door het leven is gegaan als het vierde (afhankelijk hoe de serie geteld is). Zie ook: Aufklärung-films.

Die Dressierte Frau

1972 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1972. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Anke Syring, Dieter Assmann en Astrid Frank.

Veelfilmer Hofbauer's versie van de gelijknamige, vaak agressieve getuigenis van de Münchener journaliste Hannelore Schütz over de onderdrukking van de vrouw op sociaal vlak. Minder ernstig dan de bestseller, gedraaid in de vorm van interviews en gespeelde scènes.

Urlaubs-Report

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Helen Vita, Ralf Wolter, Astrid Frank en Karin Götz.

Zie: Aufklärung-films.

Schulmädchen-Report 3: Was Eltern nicht mal ahnen

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Ernst Hofbauer.

Zie: Aufklärung-films.

Schulmädchen-Report 3. Teil - Was Eltern nicht 'mal ahnen

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Ernst Hofbauer en Walter Boos. Met o.a. Friedrich von Thun, Werner Abrolat en Michael Schreiner.

In deze derde aflevering over de seksuele ervaringen van schoolmeisjes is von Thun opnieuw de reporter die hen interviewt. Tussen de gespeelde fragmenten komen ook opvoeders en opvoedingsgerechtigheden aan het woord die zaken onthullen over het seksleven van schoolmeisjes waar hun ouders geen idee van hebben. Zie ook: Aufklärung-films.

Mädchen beim Frauenartzt

1971 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1971. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Monika Dahlberg, Christine Schuberth, Brigitte Harrer, Evelyne Traeger en Marion Abt.

Joachim Mock had enkele jaren eerder al een serie INTIM-REPORTE samengesteld, maar Hofbauer behandelt deze materie liever persoonlijk, dus: op bezoek bij de vrouwenarts, waar verrassend genoeg alleen piepjonge, beeldschone meisjes met piepkleine klachtjes komen. Zie ook: Aufklärungs -films.

Erotik im Beruf - Was jeder Personalchef gern verschweigt

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Reinhard Glemnitz, Emely Reuer, Karin Field en Günther Ungeheuer.

Personeelchefs, vakbondslieden en bedrijfspsychologen doen een boekje open over de gevolgen van het feit dat het produktieproces tegenwoordig in gemengde bezetting op gang wordt gehouden: de cheffin wordt verleid door de gastarbeider; overwerk als bron van overspel; de 'bedrijfsstier' in actie, enzovoort. Deze film is weer een staaltje REPORT-nonsens dat vooroordelen stevig exploiteert.

Der Neue heiße Report: Was Männer nicht für möglich halten

1971 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1971. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Astrid Frank, Eva Garden, Karin Götz, Thomas Fischer en Helen Vita.

Jonge, pas getrouwde vrouwen in riante Duitse slaapsteden worden wel 'groene weduwen' genoemd. Zij bezitten luxe en veel vrije tijd en vervelen zich bijgevolg dood. Hofbauer zet hun seksuele verlangens op een rij. Psychologen dragen een simpele remedie aan: een kortere werkweek. Er is toch niets nieuws onder de zon. Zie ook: Aufklärungs-films.

Der Neue Schulm[KA3]dchenreport 2. Teil - Was Eltern den Schlaf raubt

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Ernst Hofbauer.

Nadat zeven miljoen mensen een bioskoopkaartje hadden gekocht voor de eerste schoolmeisjes-reportfilm, mocht een 'vervolg' niet uitblijven. Von Thun is opnieuw de interviewer van schoolmeisjes waarvan de ouders wakker liggen. Zie ook: Aufklärung-films.

Schulmädchen-Report 1: Was Eltern nicht für möglich halten

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Ernst Hofbauer.

Nadat zeven miljoen mensen een bioskoopkaartje hadden gekocht voor de eerste schoolmeisjes-reportfilm, mocht een 'vervolg' niet uitblijven. Von Thun is opnieuw de interviewer van schoolmeisjes waarvan de ouders wakker liggen. Zie ook: Aufklärung-films.

Schulmädchen-Report 1. Teil - Was Eltern nicht für möglich halten

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Günther Kieslich, Friedrich von Thun, Helga Kruck en Rolf Harnisch.

In sc[KA2]ene gezette interviews met meisjes van de middenschool tussen de vijftien en zestien in M[KA3]unchen die worden ondervraagd over hun seksuele ervaringen. Dit vormde het raamwerk voor de eerste film, die een immens succes werd bij het grote publiek en nog twaalf vervolgen kreeg. Het begint met een wicht dat een nummertje in de bus maakt met een buschauffeur tijdens een schoolreisje en van school gestuurd omdat de moraal van die tijd dat zo wilde. Verder nog een sportleraar die vallen moet en een zwemleraar die tot een triootje gedwongen wordt. Zelfs een jonge priester moet op de biechtstoel door de knie[KA3]en op een opdringerig meisje. Roze, blond en bloot op het grote scherm. De kwasi voorlichting is niks anders dan ordinaire `Sauerkraut seks` voor de wellustige kijkers van toen en twintig jaar later een lachertje. Hofbauer (1925-1984) maakte er negen en Wolf C. Hartwig de rest. In het decennium 1970-1980 werd het meeste geld verdiend in de Duitse film met deze serie.

Prostitution Heute

1970 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1970. Erotiek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Marlene Rahn, Claudia Gerstècker en Manfred Spiess.

Deze quasi-documentaire toont interviews met prostituées, die de toeschouwer meenemen naar hun werkterrein. De film wordt overgoten met officiële cijfers en statistieken en is weer een waardeloze, geheel op sensatie gerichte aflevering in de serie: Aufklärungs-films.

Die Schwarzen Adler von Santa Fe

1965 | Western

Duitsland/Italië/Frankrijk 1965. Western van Ernst Hofbauer. Met o.a. Brad Harris, Tony (Luciano) Kendall (Stella), Joachim Hansen, Horst Frank en Werner Peters.

Schlagerzanger Ronny zingt 'Kenn ein Land' in deze overwegend Duitse western. Het gaat om een man die een oorlog tussen blanken en Indianen uit wil lokken door zijn bandieten in soldatenuniform Indianen te laten aanvallen. Hij hoopt zo veel land in te pikken, dit in verband met de naderende spoorweg. De Amerikanen hebben dit thema al honderden malen behandeld, en meestal beter. Volgens de Italianen was Alberto Cardone de regisseur. Duitse en Franse bronnen spreken dat tegen.

Die Liebesquelle

1965 | Komedie, Erotiek

Oostenrijk 1965. Komedie van Ernst Hofbauer. Met o.a. Sieghardt Rupp, Ann Smyrner, Balduin Baas, Helga Marlo en Christa Linder.

In het dorpje Jonkborn komt bronwater boven, dat bij mannen potentieverhogend werkt en vrouwelijke schoonheid stimuleert. Groot gekrakeel ontstaat als het gemeentebestuur van de bron een toeristische attractie wil maken. Een leuk gegeven (in handen van een capabele regisseur), maar bij Hofbauer verzandt de plot in platvloerse grappen en zwaar aangezette kluchtigheden over bloot en seks; tot slot nog een quasi-moraal.

Das Geheimnis der drei Dschunken

1965 |

Italië/Duitsland 1965. Ernst Hofbauer. Met o.a. Stewart Granger, Rosanna Schiaffino, Horst Frank en Suzanne Roquette.

Granger als FBI-agent in Hongkong in een voorspelbare Duitse produktie. Ook bekend als RED DRAGON.

Tim Frazer jagt den geheimnisvollen Mister X

1964 | Misdaad

België/Oostenrijk 1964. Misdaad van Ernst Hofbauer. Met o.a. Adrian Hoven, Corny Collins, Paul Löwinger, Mady Rahl en Hector Camerlynck.

Een in de haven van Antwerpen gesitueerde politiefilm over marihuanasmokkel met Hoven als de Engelse detective Tim Frazer, gecre[KA3]eerd door Francis Durbridge, maar geschreven door de Vlaamse auteur-scenarist Anton Van Casteren. Regiedebuut van de later beruchte Hofbauer (van de beruchte SCHULM[KA3]ADCHEN-REPORT films) die hiermee bij de Duitse filmproductiefirma Constantin meteen een interessant contract aangeboden kreeg voor het draaien van een rits krimi`s, musicals, westerns en seksfilms. Hoewel oorspronkelijk een Vlaamse film kwam er nooit een Vlaamse versie van: door de financi[KA3]ele moeilijkheden en zelfmoord van producent Josef Eckert. De destijds razend populaire Vlaamse tv- omroepster Terry Van Ginderen ('Tante Terry') debuteerde als filmactrice in de rol van zwoele 'Katrien'. Het zou haar eerste en laatste speelfilmavontuur worden.

Holiday in St. Tropez

1964 | Muziek

Oostenrijk 1964. Muziek van Ernst Hofbauer. Met o.a. Vivi Bach, Ann Smyrner en Rudolf Prack.

Tweede speelfilm van de bekende Duitse regisseur Hofbauer die in datzelfde jaar (1964) debuteerde met TIM FRAZER JAGT DEN GEHEIMNISVOLLEN MR. X. Dit is een prul van een schlagerfilm, mede geproduceerd door de Duitse grammofoonplatenmaatschappij Music- House die haar schlageridooltjes hiermee wat extra publiciteit gaf.