Carl Stueber

Componist

Carl Stueber is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Tischlein deck dich

1956 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1956. Familiefilm van Jürgen von Alten. Met o.a. Bobby Todd, Rolf Bollmann, Fritz Wepper, Helmut Lieber en Hans Elwenspoek.

Een doorsnee sprookjesfilm over de bekende vertelling Tafeltje dek je, ezeltje strek je van de Gebroeders Grimm. Onderhoudend voor jonge kijkertjes. Scenario van Konrad Lustig. Camerawerk van Wolfgang Schwan.

Die Heinzelmännchen

1956 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Duitsland 1956. Familiefilm van Erich Kobler en Erich Kolber. Met o.a. Nora Minor, Ado Riegler, Heini Göbel, Toni Strassmeier en Claus Havenstein.

Een behoorlijk gemaakte sprookjesfilm over goedaardige kaboutertjes naar de ballade van August Kopisch. Zeer geschikt voor de allerkleinsten. Scenario van de regisseur, Konrad Lustig en Herbert Schonger. Wolfgang Schwan verzorgde het camerawerk.

Schneewittchen und die 7 Zwerge

1955 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1955. Familiefilm van Erich Kobler. Met o.a. Elke Arendt, Addi Adametz, Nils Clausnitzer, Renate Eicholz en Ruth von Zerboni.

Naar het overbekende sprookje van de gebroeders Grimm. Sneeuwwitje (Arendt) wordt door een koninklijke jager van haar gemene stiefmoeder (Adametz) naar het bos gevoerd. Gelukkig heeft hij medelijden met haar en doodt haar niet zoals opgedragen. Ze vindt onderkomen bij de zeven dwergen, die haar twee maal van een wisse dood redden, maar voor een derde keer kan alleen een mooie prins (Clausnitzer) haar uit een diepe slaap wekken. Kan er best mee door, maar is natuurlijk geen partij voor de (overigens veel oudere) tekenfilm van Disney, die het eeuwige leven lijkt te hebben en telkens weer de jeugd weet aan te spreken. Het scenario is van Konrad Lustig en Walter Oehmichen. Het camerawerk is van Wolfgang Schwan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carl Stueber op televisie komt.

Reageer