Patty Shepard is acteur.
Er zijn 36 films gevonden.

Descanse en piezas

1987 | Horror

Spanje/Verenigde Staten 1987. Horror van José Ramón Larraz. Met o.a. Scott Thompson Baker, Lorin Jean Vail, Jack Taylor, Patty Shepard en Dorothy Malone.

Jong Amerikaans echtpaar arriveert in Spanje om een erfenis af te wikkelen. Op hun bestemming aangekomen merken ze dat de omwonenden niet meer dan levende doden zijn. Hele slechte griezelfilm, afgezaagd en slecht gemaakt, saai, mager verhaal. In een kleine rol Dorothy Malone. Ook bekend als REST IN PIECES.

Los Diablos del mar

1981 | Avonturenfilm

Spanje 1981. Avonturenfilm van Juan Piquer. Met o.a. Ian Sera, Frank Braña, Patty Shepard en Gerard Tichy.

Een schip wordt door zeerovers gekaapt. Een zeer slechte verfilming van de roman Un capitain de 15 ans van Jules Verne. Deze roman was daarvoor ook al door Jesus Franco verfilmd.

Todos me llaman gato

1980 | Misdaad

Spanje 1980. Misdaad van Raul Peña. Met o.a. Carlos Tristancho, Alvaro de Luna, Verónica Forqué, Silvia Aguilar en Patty Shepard.

Een interessante, maar weinig succesvolle film over de vriendschap tussen een jonge delinquent en een oudere politie-agent.

Primavera mortal

1974 | Romantiek

Spanje/Joegoslavi00EB 1974. Romantiek van Miguel Iglesias Bonns. Met o.a. Brice Pechear, Patty Shepard, Milena Dravic en Manuel Gas.

Dit liefdesverhaal speelt aan het begin van de 20e eeuw in Joegoslavische aristocratische kringen. Een zeer slechte film die nauwlijks is gedistribueerd en die waarschijnlijk de geschiedenis is ingegaan als de eerste Spaans-Joegoslavische coproduktie.

Pas op of we slaan erop

1974 | Actiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Italië/Spanje/België/Zwitserland 1974. Actiefilm van Marcello Fondato. Met o.a. Terence Hill, Bud Spencer, Patty Shepard, John Sharp en Manuel de Blas.

Het licht ontvlambare duo Hill/Spencer wint in een autorace in Spanje een pompeuze strandbuggy. Lastig delen maar voordat ze eruit zijn (de klassieke Hill/Spencer bier+hotdog wedstrijd) wordt het ding vernield door mafiosi. Voldoende reden voor de vechtjassen om flink kwaad te worden en een nieuwe wagen te eisen van de Don, die wordt bijgestaan door een geniale Pleasence als geflipte Duitse adviseur. Veel te weinig op de buis, deze onvolprezen rechttoe, rechtaan spaghetti knokfilms van Terence Hill en Bud Spencer.

Las Violentas

1974 | Actiefilm

Spanje 1974. Actiefilm van Fernando Miranda. Met o.a. Patty Shepard, Gela Geisler, Sergio Alberti en Charlie Bravo.

De kruistocht die twee onverschrokken jonge meisjes ondernemen tegen een net van drugshandelaars, die oneindig veel gewelddadiger zijn dan zij. Een van de allerslechtste produkties uit de Spaanse film van de jaren zeventig.

El Talón de Aquiles

1974 | Actiefilm

Spanje 1974. Actiefilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Byron Mabe, Carlos Estrada, May Heatherly, Henry Gregor en Patty Shepard.

Een politieagent en een avonturier staan tegenover elkaar. Een echt tweederangsprodukt.

El Refugio del miedo

1974 | Sciencefiction

Spanje 1974. Sciencefiction van José Ulloa. Met o.a. Craig Hill, Teres Gimpera, Patty Shepard, Pedro Mari Sánchez en Fernando Hilbeck.

Drie mannen en twee vrouwen raken geïsoleerd in een atoomschuilplaats. Een sympathieke maar toch zeer zwakke film.

Blood Money

1974 | Actiefilm, Western

Verenigde Staten/Spanje/Hongkong SAR van China/Italië 1974. Actiefilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Lee Van Cleef, Lo Lieh, Yeh-Ling-Chih, Goyo Peralta en Al Tung.

Een Chinees reist naar Amerika`s Wilde Westen om uit te zoeken wat er met de enorme erfenis van zijn aldaar overleden oom is gebeurd. Na de pogingen van Shaw en Hammer om kung fu en horror te combineren, slaan de Shaw Brothers (uit Hongkong) en onder meer Carlo Ponti (uit Itali[KA3]e) nu de handen ineen voor een kung fu/spaghetti-western. Dat blijkt een onmogelijke combinatie die een vervelende en langdradige, zij het curieuze, film oplevert. Men ziet een paar uitstekende grappen en prachtige fotografie (van Alejandro Ulloa), het geheel is fraai maar saai. Margheriti regisseerde als Anthony M. Dawson, Yeh Ling-Chih speelde als Karen Yeh. Scenario van Barth Jules Sussmann. Het camerawerk is van Alejandro Ulloa.

Un Casto varón español

1973 | Komedie, Erotiek

Spanje 1973. Komedie van Jaime de Armiñán. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Esperanza Roy, Patty Shepard, Mirta Miller en Teresa Rabal.

Een schuchtere Spanjaard op rijpere leeftijd erft een Engels bordeel met de vier knappe meisjes, die daar bijhoren. Een belachelijk dom bijprodukt.

Tumba dela isla maldita. La

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Julio Salvador. Met o.a. Andrew Prine, Patty Shepard, Mark Damon, Teresa Gimpera en Daniel Martín.

Door de schuld van een verliefd stel verrijst in Turkije een duizend jaar oude vrouwelijke vampier uit de dood. Een middelmatige maar interessante film, die niets weg heeft van de gebruikelijke Spaanse fantasiefilms. De gedenkwaardige Gimpera speelt de rol van vampier.

La Ragazza di via Condotti

1973 | Misdaad

Spanje/Frankrijk/Italië 1973. Misdaad van German Lorente. Met o.a. Frederick Stafford, Claude Jade, Michel Constantin, Femi Benussi en Alberto de Mendoza.

Privé-detective Stafford is heel druk met het opsporen van de moordenaar van zijn vrouw. Constantin, in de rol van politie-inspecteur, ziet het allemaal rustig aan. Bijna net zo rustig en futloos als de hele film.

El Asesino está entre los trece

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Javier Aguirre. Met o.a. Patty Shepard, Simón Andreu, Jack Taylor, Dyanik Zurakowska en Ramiro Oliveros.

Een knappe weduwe brengt op haar landgoed de dertien mensen bijeen die worden verdacht van de moord op haar man. Al snel vinden er misdaden plaats. In de stijl van Agatha Christie gemaakt, maar toch een bijzonder trage en vervelende film, slechts opmerkelijk door de grillige rolverdeling.

A Man Called Noon

1973 | Western

Verenigd Koninkrijk/Spanje/Italië 1973. Western van Peter Collinson. Met o.a. Richard Crenna, Stephen Boyd, Rosanna Schiaffino, Farley Granger en Patty Shepard.

Crenna en zijn familie worden door outlaws overvallen. Daarbij verliest hij niet alleen zijn gezin maar ook zijn geheugen. Onder een nieuwe identiteit keert hij terug als revolverheld en jaagt hij met Boyd op de bende van Del Pozo, die door de corrupte rechter Granger in bescherming wordt genomen. Als actiefilm is het een doorsnee-western, maar het camerawerk van John Cabrera is prachtig. Scott Finch bewerkte de roman van Louis L'Amour.

Timanfaya

1972 | Romantiek, Misdaad

Spanje 1972. Romantiek van José Antonio de la Loma. Met o.a. Patty Shepard, Christian Roberts, Fernando Sancho, Frank Braña en Manuel de Blas.

Het liefdesverhaal van een jonge getrouwde vrouw die ontevreden is over haar huwelijk, en een beeldhouwer die achtervolgd wordt door de politie. Een dermate slechte combinatie van melodrama, moralisme, intrige en toerisme dat het resultaat onuitstaanbaar is.

Sumario sangriento de la pequeña Estefania

1972 | Horror

Spanje/Italië 1972. Horror van Tonino Valerii. Met o.a. George Hilton, Salvo Randone, Marilù Tolo, Piero Lulli en Manolo Zarzo.

Een politie-commissaris is van plan om een aantal bloedige misdaden op te helderen. Èèn van de weinige respectabele thrillers, met een voor die tijd ongebruikelijke mate van geweld en onzindelijkheid, maar met een trefzekere regie. Bovendien kan de film prat gaan op de schitterende muzikale begeleiding van Ennio Morricone.

La Curiosa

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Vicente Escrivá. Met o.a. Patty Shepard, Máximo Valverde, Josele Román en Mary Francis.

Een jonge vrouw uit de provincie wil tot iedere prijs de waarheid over seks te weten komen. Een schijnheilig melodrama over de onbekendheid met seks van de Spaanse vrouw van destijds, dat in feite ophemelt wat ogenschijnlijk wordt bekritiseerd.

La Casa sin fronteras

1972 | Drama, Horror

Spanje 1972. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Tony Isbert, Geraldine Chaplin, Viveca Lindfords, José Orjas en Patty Shepard.

Een jonge man uit de provincie die zojuist in de hoofdstad is aangekomen, raakt verstrikt in de netten van een malafide organisatie. Een mislukte maar opvallende film met prachtige beelden en goede acteurs.

Ella

1972 | Mysterie

Spanje 1972. Mysterie van Tulio Demichelli. Met o.a. Patty Shepard, Glenn Lee, Julio Peña en Antonio Mayans.

Een miljonair, die in verwarring is gebracht is door de dood van zijn beste vriend, pikt een charmante liftster op die deskundige in de parapsychologie blijkt te zijn. Een zeer slechte film, die nauwelijks gedraaid heeft. Ook bekend als TRÁGICA OBSESIón.

El Monte de las brujas

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Raúl Artigot en Raul Artigot. Met o.a. John Gaffari, Patty Shepard, Ana Farra, Mónica Randall en Víctor Israel.

Tijdens een reis door Noord-Spanje raakt een paar betrokken bij duivelse praktijken. Een wat wredere horrorfilm dan gebruikelijk voor een Spaanse film uit die tijd, maar nog steeds onder de maat.

Escalofrío diabólico

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van George Martin. Met o.a. George Martin, Patty Shepard, Vidal Molina, Chris Huerta en Sylvana Sandoval.

Doe-het-zelver George Martin (hoofdrol, scenario, productie, regie en het smeren van broodjes tijdens de middagpauze) speelt een kasteeleigenaar die zijn broer gevangen houdt in de onderaardse gewelven in de hoop zo als enige erfgenaam een aanzienlijk fortuin in de wacht te slepen. Hij heeft dat geld o.a. nodig om de door hem in het leven geroepen sekte duivelaanbidders, die eveneens in de onderaardse gewelven een onderkomen hebben gevonden, financieel te steunen. Meelijwekkende Spaanse horror, al naar gelang de instelling van de kijker lachwekkend of vervelend.

El Techo de cristal

1971 | Thriller, Erotiek

Spanje 1971. Thriller van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Carmen Sevilla, Patty Shepard, Dean Selmier, Emma Cohen en Hugo Blanco.

Elke nacht gooit een vrouw een brokstuk van het lijk van haar man voor de varkens. Een claustrofobische thriller, rijk aan nimfomane, krankzinnige en lesbische elementen is. Destijds was de film een groot kassucces.

Witches Mountain

1970 | Horror

Mexico 1970. Horror van Paul Artigot. Met o.a. Patty Shepard, John Caffari en Mónica Randall.

Een journalist waagt zich op een 'spook'-plek en ondervindt dat die reputatie niet voor niets is.

Saranda

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Manuel Esteba. Met o.a. Dean Reed, Albert (Alberto) Farley (Farnese), Patty Shepard, Luis Induni en Mery Pia Gan.

Reed is half-Indiaans en wordt door de bevolking met de nek aangekeken. Maar als een vrouw door enkele bandieten wordt vermoord, werpt Reed zich als de wreker op. Achting, én het meisje vallen hem ten deel. Matige western met een aardige rol van Reed. Esteba wordt door de Spaanse bronnen als regisseur vermeld, de Italianen noemen een zekere A. Mollica die verder nergens valt terug te vinden. Op de video-releases bij onze oosterburen heet de man Ted Mulligan, hetgeen weer lijkt op de Italiaanse naam. Het is maar dat u het weet.

Las 7 vidas del gato

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Esperanza Roy, Juanjo Menéndez, Antonio Ozores, Valeriano Andrés en Rossana Yanni.

Reeds zeven vrouwen zijn gestorven vanwege hun liefde voor de hoofdfiguur. Een zeer zwakke komedie, gebaseerd op het toneelstuk van Jardiel Poncela.

Cita en Navarra

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van José Grañena. Met o.a. Patty Shepard en Manuel de Blas.

Een Amerikaans paar maakt een toeristische trip door Spanje. Er zijn maar weinig van dergelijke slechte en onzinnige films gemaakt.

Assingment Terror

1970 | Sciencefiction, Horror

Duitsland/Spanje/Italië 1970. Sciencefiction van Tulio Demichal. Met o.a. Michael Rennie, Karin Dor, Craig Hill, Paul Naschy en Patty Shepard.

Een buitenaardse indringer wekt monsters als Dracula en Frankenstein weer tot leven. Wat een onzin allemaal.

Porqué te engaña tu marido?

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Alfredo Landa, Laly Soldevila, Patty Shepard en Esperanza Roy.

Als de hoofdrolspeler bijna getrouwd is met een weinig aantrekkelijke vrouw, begint hij te fantaseren hoe zijn huwelijk met een schoonheid zou zijn. Een komedie van het allerlaagste allooi.

Las Panteras se comen a los ricos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Patty Shepard, Manolo Gómez Bur en Gracita Morales.

Teneinde een betere baan te krijgen staat de hoofdpersoon zijn minnares aan een vriend af. Hij krijgt er echter al gauw spijt van. Een vulgaire verfilming van het toneelstuk Las entretenidas van Miguel Mihura, met de verfijnde karakterschets van Patty Shepard als enige positieve punt.

Golpe de mano

1969 | Oorlogsfilm

Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Patty Shepard, Daniel Martín, Rafael Hernández en Fernando Sancho.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog moet een jonge vaandeldrager een vijandelijke post innemen. Een van de weinige voorbeelden van een film die het waagde een enigszins objectieve visie op de Spaanse burgeroorlog te geven, ondanks dat hij tijdens het Franco-regime gerealiseerd werd. De film op zich is echter nogal slap.

Carola de día, Carola de noche

1969 | Romantiek

Spanje 1969. Romantiek van Jaime de Armiñán. Met o.a. Marisol, Tony Isbert, José Sazatornil en Patty Shepard.

Om de revolutie te ontvluchten gaat prinses Carola incognito naar Spanje, waar zij verliefd wordt op een schuchtere, eenvoudige student. Een onuitstaanbaar melodrama.

1, 2, 3, al escondite inglés

1969 | Muziek, Komedie

Spanje 1969. Muziek van Iván Zulueta. Met o.a. Patty Shepard, Judy Stephen, Ramón Pons, José María Iñigo en Antonio Drove.

Een groep vrienden wil een muziek-festival saboteren. De eerste speelfilm van Iván Zulueta slaat een geheel nieuwe en vermakelijke weg naar de popcinema in. Een schitterende film ondanks zijn duidelijke tekortkomingen. Deze belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Spaanse cinema werd bij het uitbrengen niet begrepen.

Tinto con amor

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Francisco Montolio. Met o.a. Patty Shepard, Enrique Arredondo, Verónica Luján en Marisa Paredes.

Een jonge Spaanse student wil een mooie Amerikaanse toeriste versieren. Een goed opgezette film die echter slecht geregisseerd en gespeeld is.

Sharon vestida de rojo

1968 | Misdaad

Spanje 1968. Misdaad van Germán Lorente. Met o.a. George Chakiris, Beba Loncar, Silvia Solar, Manuel de Blas en Sonia Bruno.

Tijdens de opnamen voor een Amerikaanse film in Madrid ontstaat een criminele intrige. Een typische film van Lorente, die zich in een weelderig milieu afspeelt - met Hollywood- pretenties.

Cruzada en la mar

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Isidoro Martínez Ferry. Met o.a. José Rubio, Patty Shepard, Manuel de Blas en José Truchado.

Terwijl de kruiser 'Cercera' wordt gesloopt, denkt een officier weer aan de moeilijkheden die hij op dat schip tijdens de Spaanse Burgeroorlog heeft moeten doorstaan. Een belachelijke terugkeer naar de Spaanse patriottische film uit de jaren veertig.

The Fickle Finger of Fate

1967 | Thriller, Komedie

Spanje 1967. Thriller van Richard Rush. Met o.a. Tab Hunter, Luis Prendes, Patty Shepard, Gustavo Rojo en Fernando Hilbeck.

Komedie thriller, gemaakt met een gering budget, over een Amerikaans ingenieur die ontdekt dat hij als dom werktuig wordt gebruikt door smokkelaars die proberen een aantal kunstvoorwerpen uit Madrid te krijgen.