Jean-Michel Cayre is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Haro!

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van Gilles Béhat. Met o.a. Jean-Claude Bouillon, Valérie Mairesse, Laurent Malet, Nathalie Courval en Guy Mairesse.

Een boer die kreupel is teruggekomen uit WO I is een van de weinige overlevende jongemannen in zijn dorp. Zijn succes bij de vrouwen maakt hem weinig populair. Zijn jongere broer, die geïsoleerd en bijna verwilderd opgroeide, stroopt op de naburige boerderijen en wordt bij de politie aangegeven. Die vindt geen bewijs, maar kan hem wel arresteren wegens dienstweigering. Dit ongewone plattelandsdrama was het lowbudget-debuut van ex-acteur Béhat, en werd collectief geproduceerd door de spelers. Deze sympathieke poging en inzet worden niettemin gehandicapt door het gebrek aan financiële middelen en routine. Deze film is de ontdekking van Malet als potentieel nieuwe ster.

Adom ou le sang d'Abel

1976 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1976. Drama van Gérard Myriam Benhamou. Met o.a. Jean-Claude Drouot, Gérard Myriam Benhamou, Odette Laurent, Christine Boisson en Didier Vallée.

Met weinig middelen gedraaid in de Lot door de schrijver, die zijn eigen symbolische roman La Geèse verfilmde. Variatie op het Kaïn en Abel-thema dat ook in de titel zit want Kaïn symboliseert de vooruitgang en Abel het verleden! Het verhaal is een apoloog over de eeuwige joods-arabische rivaliteit. Een moeilijke, dromerige film die meer zegt dan de titel en die uitgaat van de poëzie van het dagelijkse leven dat uitdraait op een tragedie. Zonder twijfel niet helemaal gelukt maar soms even verbluffend als P.P. Pasolini. Erg boeiend spel.