Vincenzo Badolisani

Regisseur

Vincenzo Badolisani is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Cinecittà...Cinecittà

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Vincenzo Badolisani. Met o.a. Amanda Sandrelli, Corso Salani, Massimo Wertmüller, Fabio Traversa en Saverio Vallone.

Deze film werd opgenomen in een legendarische Italiaanse studio, namelijk op en rond de set van de film IL VIAGGIO DI CAPITAN FRACASSA (1990) van regisseur Ettore Scola. Corso Salani speelt een ambitieuze scenarioschrijver die zijn eerste script naar een producent heeft opgestuurd. Te vergeefs wacht hij vele dagen op een reactie. Amanda Sandrelli is een chaotische, jonge moeder die als actrice wil doorbreken. Badolisani maakt van de gebeurtenissen - er is geen sprake van een verhaal - een bitterzoet geheel, samengesteld uit compromissen, desillusies en een klein beetje optimisme. Het slechte scenario werd door tien man geschreven, waardoor een potentieel intrigerend idee om zeep werd geholpen. Weinig realistische komedie waarin de humor ontbreekt.

I ragazzi di Torino sognano Tokyo e venno a Berlino

1986 | Drama, Komedie

Italië 1986. Drama van Vincenzo Badolisani. Met o.a. Luciano Dario, Cristina Giachino, Mercurio Lo Grasso en Claudia Venica.

Twee jongemannen, derde generatie immigranten, zijn bezeten van rock-muziek. Zij willen in Turijn een ultra-moderne rock-show in Japanse stijl produceren. Hun groep bestaat uit dromers en kunstenaars, maar de droom vervliegt door een aantal omstandigheden en door de agressieve liefde van een meisje, die hun vriendschap op de proef stelt. Tenslotte dromen de twee ervan naar Berlijn te gaan. Het verhaal is nogal onduidelijk en het spel verre van goed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vincenzo Badolisani op televisie komt.

Reageer