Anat Atzmon

Acteur

Anat Atzmon is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Double Edge

1993 |

Israël 1993. Amos Kollek. Met o.a. Faye Dunaway, Amos Kollek, Mohammed Bakri, Makram Khouri en Michael Schneider.

De New Yorkse journaliste Dunaway wordt door haar krant naar Jeruzalem gestuurd om een reportage te maken over het conflict tussen de Israëli en de Palestijnen. Ze ontmoet twee mannen, uit elk kamp één: Kollek, een joodse schrijver, en Khouri, een Palestijnse leider. Haar sympathie voor beide mannen brengt haar in een gewetenscrisis. Aan welke kant staat ze? Moet ze wel partij kiezen? Een film die politiek, fictie en authentieke feiten mengt tot een spannend geheel over een brandend actueel onderwerp. In zijn scenario toont Kollek, die de zoon is van de voormakige burgemeester van Jeruzalem en zichzelf speelt in de film, de zinloosheid van al het bloedvergieten. De acteurs spelen met volle overgave. Uitstekende fotografie van Amnon Salomon. Helemaal opgenomen in Israël. Ook bekend als THREE WEEKS IN JERUSALEM.

Every Time We Say Goodbye

1986 | Romantisch drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Israël 1986. Romantisch drama van Moshé Mizrahi. Met o.a. Tom Hanks, Cristina Marsillach, Benedict Taylor, Anat Atzmon en Gila Almagor.

Tijdens WO II wordt de gewonde Amerikaanse piloot David Bradley (Hanks), die bij de RAF is ingedeeld, verpleegd in Jeruzalem dat in het Engelse mandaatgebied Palestina ligt. Hij wordt verliefd op een verpleegstertje (Marsillach) en zij op hem. Hanks is de zoon van een (protestante) predikant en zij behoort tot een sefardische (joodse) familie; beide families zijn tegen hun verhouding. Vroege film van Tom Hanks met een van zijn eerste dramatische rollen, voordien maakte hij voornamelijk lichte komedies als Splash. Hanks doet het heel aardig, maar er is weinig chemie met zijn tegenspeelster.

Edut me oness

1984 | Thriller, Misdaad

Israël 1984. Thriller van Raphael Rebibo. Met o.a. Anat Atzmon, Uri Gavriel, Dalik Wolnitz, Shlomo Tarshish en Irit Frank.

Een jonge, pas gescheiden, aantrekkelijke balletlerares met een klein kind hoopt weer te hertrouwen; ze is ze toevallig getuige van de brutale aanranding van haar buurvrouw. De dader wordt in zijn kraag gevat en zij moet voor de rechtbank gaan vertellen wat ze gezien heeft. De broer van de verdachte en zijn partner - louche zakenlieden - laten geen middel ongemoeid om haar leven te vergallen en zo te voorkomen dat ze een belastende verklaring zal afleggen. Een onderhoudende thriller, die ontsierd wordt door een overdosis aan nodeloos geweld en te veel (behoudende) toespelingen over seks.

Ha'ayit

1981 | Drama

Israël 1981. Drama van Yaky Yosha. Met o.a. Shraga Harpaz, Shimon Finkel, Andy Richman, Nitza Shaul en Hannah Maron.

Op het einde van de Yom Kippur-oorlog komt de jonge Israëliër Menahem om het leven. Zijn vriend Boaz moet het slechte nieuws aan zijn vader overbrengen. Hij tracht het verdriet van de man wat te verzachten door Menahem af te schilderen als een held. Wanneer hij ziet hoe de vader daarop reageert, gaat hij die gevoelens uitbuiten.

Lemon Popsicle

1978 | Erotiek, Komedie

Israël 1978. Erotiek van Boaz Davidson. Met o.a. Yiftach Katzur, Anat Atzmon, Jonathan Sagall, Zachi Noy en Deborah Kedar.

De eerste en aardigste film uit de haast eindeloze LEMON POPSICLE-reeks. De film speelt in Israël rond 1960 en gaat over drie vrienden die hun eerste seksuele ervaringen opdoen, met alle leuke en minder leuke gevolgen vandien. In deze film moet een verlegen tiener met behulp van een hartenbreker uit zijn klas een meisje veroveren. Rockmuziek op de geluidsband van Bill Haley, Little Richard, The Shadows, Paul Anka, Paul and Paula, Bobby Vinton etc. Ook bekend als: ESKIMO LIMON/LEMON POPSICLE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anat Atzmon op televisie komt.

Reageer