Mouna Fettou

Acteur

Mouna Fettou is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

And Now... Ladies and Gentlemen

2002 | Mysterie, Romantiek

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 2002. Mysterie van Claude Lelouch. Met o.a. Jeremy Irons, Patricia Kaas, Thierry Lhermitte, Alessandra Martines en Jean-Marie Bigard.

Valentin Valentin (Irons) is een internationale juwelendief, die met de hulp van zijn vaste partner en vrouw Fran[KA10]coise (Martines) in de afgelopen zeven jaar een klein fortuin heeft vergaard. Valentin wil er een punt achter zetten en koopt een jacht om de de wereld rond te varen. Fran[KA10]coise gaat niet mee. Tegelijkertijd merkt de internationaal bekende jazz-zangeres Jane Lester (Kaas) dat het tussen haar en de trompettist (Labarthe), die haar minnaar is, niet langer meer botert. Ook haar carri[KA2]ere lijkt te stagneren. Ze wil wel iets anders en laat zich overhalen om in Marokko te gaan zingen. Ze logeert in een hotel in Fez. Valentin is daar ook toevallig `voor zaken`. Ze bezorgt Valentin na een flirtpartij een alibi als de politie (Amidou) hem probeert te pakken voor een diamantdiefstal. Jane heeft last van black-outs en wacht op de uitslag van een hersenonderzoek. Tussen haar en Valentin is inmiddels de hartstocht hoog opgelaaid. Helaas is het scenario van regisseur Lelouch, Pierre Leroux en Pierre Uytterhoeven verschrikkelijk mager, ondanks het feit dat hij de plotgaten heeft getracht op te vullen met nevenintriges en uitstekende zangnummers. Kaas in haar speelfilmdebuut heeft beslist talent voor het grote witte doek, maar heeft toch iets beters verdiend. Irons doet zijn best, maar zit verzeild in een te stereotiepe rol. Lhermitte, hoog op de begintitel, heeft een te verwaarlozen rolletje als een would-be lover en hij werd waarschijnlijk gevraagd om zijn aantrekkingskracht als filmster in eigen land uit te oefenen. Daar liet de bioscoopbezoeker het tegen verwachting in flink afweten en in Amerika kwam de film niet verder dan driekwart miljoen dollar, hetgeen weinig is. Het camerawerk van Pierre- William Glenn is prachtig en hij heeft van de locaties, vooral in Marokko, zeer goed gebruik gemaakt. Fujicolor, widescreen, Dolby Digital/DTS Digital.

Femmes... et femmes

1999 | Drama

Marokko 1999. Drama van Saâd Chraïbi. Met o.a. Mouna Fettou, Fatema Khair, Touria Alaoui, Salima Benmoumen en Touria Jabrane.

VV.

À la recherche du mari de ma femme

1993 |

Marokko 1993. Mohamed Abderrahman Tazi. Met o.a. Bachir Skirej, Mouna Fettou, Naïma Lemcherki, Amina Rachid en Fatima Moustaid.

Skirej speelt een goudhandelaar die drie echtgenotes heeft. Ze leven - vooral de vrouwen - harmonieus samen. Fettou is de mooiste en de jongste. De koopman is een gepassioneerd man, die ook last heeft van vlagen van jaloezie. Als Fettou de deur opent voor een schapenhandelaar in een gewaad dat haar man als gewaagd beschouwt, verstoot Skirej haar. Ze gaat terug naar haar ouders, schaft nieuwe kleren aan en verandert haar haarstijl. Skirej heeft spijt van zijn daad en wil haar terug, maar volgens de koran mag dat alleen als ze eerst trouwt met een oudere man die haar weer op zijn beurt verstoot. Skirej wringt zich in alle mogelijke bochten om zijn derde vrouw te heroveren. Als satire met ernstige ondertoon bedoelde film, die de onderdrukte positie van vrouwen en kinderen binnen de Islam aan de kaak moet stellen, een eclatant succes in het thuisland (Marokko) als komedie. Vlot gespeeld en zeer plezierig om naar te kijken. Scenario van Aicha Regragui. Achter de camera stond Federico Ribes. Meervoudig bekroond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mouna Fettou op televisie komt.

Reageer