Pieter Genard: cast.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

Juliet

2024 | Drama

België 2024. Drama van Roel Mondelaers. Met o.a. Charlotte De Bruyne, Nabil Mallat, Amber Naert, Fania Sorel en Maarten Ketels.

In deze Vlaamse politieserie keert Juliet Dumon (Charlotte De Bruyne) na het overlijden van haar vader terug naar de kust om voor haar nichtje te zorgen. Terwijl ze een pleeggezin voor het meisje zoekt, gaat ze tijdelijk aan de slag bij de lokale recherche. Maar wanneer een tiener met een steen aan haar voeten in het kanaal wordt gevonden, blijkt direct dat Juliet nog een flinke dosis onverwerkt trauma over de dood van haar moeder met zich meedraagt. Een goed gemaakt crimedrama dat direct boeit. 

Dagen zonder lief

2007 | Komedie, Drama

België 2007. Komedie van Felix van Groeningen en An Miller. Met o.a. Wine Dierickx, Jeroen Perceval, Pieter Genard en Charlotte Vandermeersch.

Regisseur Van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Belgica) vond z'n draai pas echt met zijn derde film De helaasheid der dingen, naar de roman van Dimitri Verhulst, maar deze tweede is ook al heel aardig. Wanneer eind twintiger Kelly na een paar jaar in New York terugkeert naar de suffe provinciestad waarin ze opgroeide, leidt dat tot een geïmproviseerde reünie van haar oude vriendengroepje. Dat gaat gepaard met de in reüniefilms voorgeschreven schaterlach en bittere traan, maar de bravoure van de regisseur en zijn cast werkt beslist aanstekelijk.

Kassablanka

2002 | Komedie, Romantiek, Drama

België 2002. Komedie van Ivan Boeckmans en Guy Lee Thys. Met o.a. Roy Aernouts, Babett Manalo, Mo Barich, Amid Chakir en Patricia Chenut.

'Multiculturele tienerliefde trotseert intolerantie in Antwerpse volkswijk', aldus de synopsis van de makers van de Vlaamse film Kassablanka, met ss in vervaarlijk schichtschrift. Kalverliefde doet het als vanouds goed als beslagen spiegel van het onbegrip tussen botsende partijen. In Kassablanka botert het lekker tussen de zoon van een Vlaams Blokker en de dochter van een Marokkaan, met de electorale triomf van het Vlaams Blok in oktober 2000 als dreigend horizondoek. Filmmakers Tys en Boeckmans wijzen in hun film op de onverdraagzaamheid van allochtoon en autochtoon. Venijnig, eng en grappig.