Elliott Lester

Regisseur, Auteur

Elliott Lester is regisseur en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Nightingale

2014 | Drama

Verenigde Staten 2014. Drama van Elliott Lester.

Indrukwekkende onemanperformance van de Britse acteur Oyelowo (The Butler) als een beschadigde man, een oorlogsveteraan, die psychisch doordraait. In een suburb in Los Angeles stelt hij zich, na de dood van zijn moeder, een beter leven voor. Of de man over wie hij obsessieve gedachten heeft, echt bestaat, is voor ons als kijker niet helemaal duidelijk. Regisseur Lester creëert met cameraman Pieter Vermeer een beklemmende, uitzichtloze sfeer en geeft zijn acteur alle ruimte om te schitteren. Oyelowo kreeg onder meer een Golden Globe-nominatie.

Blitz

2011 | Thriller, Actiefilm, Misdaad

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Verenigde Staten 2011. Thriller van Elliott Lester. Met o.a. Jason Statham, Paddy Considine, Aidan Gillen, David Morrissey en Richard Riddell.

'Zie ik er uit alsof ik een potlood bij mij heb?'. Met dit soort weinig gevatte oneliners moet vechtersbaas Statham (Snatch) het doen in deze gezapige thriller. Hij speelt een misogyne detective die lak heeft aan alle regels, en dus de aangewezen persoon is om een psychopathische seriemoordenaar te pakken te krijgen. Veel spectaculaire actiescènes, wat we toch van Statham gewend zijn, levert dat echter niet op. Twee lichtpunten zijn er wel: karakteracteurs Gillen (The Wire) en Considine (Dead Man's Shoes) in de belangrijkste bijrollen.

Our Daily Bread

1930 | Drama

Verenigde Staten 1930. Drama van F.W. Murnau. Met o.a. David Torrence, Charles Farrell, Mary Duncan, Ivan Linow en Guinn Williams.

Een door producent William Fox ter wille van de commercie ingekorte versie van Murnaus oorspronkelijke 'Symfonie van ons dagelijks Brood'; de later toegevoegde geluidsband hielp ook al niet veel. Maar Murnaus spel met licht en schaduw is door alles heen zichtbaar gebleven in dit drama over graanboeren en seizoenarbeiders in Oregon. Scenario van Berthold Viertl en Marion Orth naar de roman The Mud Turtle van Elliott Lester. Camerawerk van Ernest Palmer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Elliott Lester op televisie komt.

Reageer