Güven Kiraç

1968 Acteur

Güven Kiraç (1968) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Takva

2006 | Drama

Turkije/Duitsland 2006. Drama van Özer Kiziltan. Met o.a. Erkan Can, Güven Kiraç en Meray Ülgen.

Muharrem (Can) is een eenvoudige, vrome man in Istanbul die door zijn geestelijk leider wordt uitverkoren om huurgelden te gaan innen. Deze nieuwe betrekking levert hem veel status op, maar brengt hem tevens oog in oog met alles wat Allah heeft verboden - althans in Muharrems starre beleving. Hoofdrolspeler Can is volkomen naturel als de gepijnigde man die worstelt en bovenkomt. Takva maakte een triomftocht langs de internationale filmfestivals en werd onder meer bekroond met de FIPRESCI prijs in Berlijn (internationale juryprijs) en Beste Acteur in Istanbul.

Sinav

2006 | Familiefilm, Komedie

Turkije 2006. Familiefilm van Ömer Faruk Sorak. Met o.a. Güven Kiraç, Ayda Aksel, Betul Alganatay, Zafer Algoz en Jean-Claude Van Damme.

Turkse speelfilm over examenstress, met een verrassende rol van de Belg Jean-Claude Van Damme. De ondertitels zijn Vlaams ('Lach er niet mee'). Dat zal de doelgroep niet deren.

Kebab Connection

2004 | Komedie, Romantiek

Duitsland 2004. Komedie van Anno Saul. Met o.a. Denis Moschitto, Nora Tschirner, Hasan Ali Mete, Cem Akin en Güven Kiraç.

Het zit de Turkse Ibo niet mee: zijn Duitse vriendin is zwanger, en ze twijfelt aan zijn vaderschapskwaliteiten. Zijn vader - die vindt dat je met een Duits meisje alles mag doen, zolang je haar maar niet zwanger maakt - heeft hem zonder pardon het huis uitgezet. En Ibo's droom om de eerste Duitse kungfu-film te maken, lijkt verder weg dan ooit. Maar niets staat een zonnige afloop in de weg, in deze vrolijke komedie waarin culturele verschillen hooguit leiden tot koddige misverstanden. Regisseur Anno Saul wil simpelweg vermaken, en slaagt daar goed in. De vlotte regie, het aardige spel van de Turks-Italiaanse Denis Moschitto en de geestige dialogen wegen op tegen de voorspelbaarheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Güven Kiraç op televisie komt.

Reageer