Danny Roth

Acteur

Danny Roth is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

An American Citizen

1992 | Drama

Israël/Verenigde Staten 1992. Drama van Aitan Green en Eitan Green. Met o.a. Guy Garner, Etchu Avital, Ava Haddad, Hayeem Banai en David Baruch.

Schuchtere Amerikaanse prof basketbalspeler Michael Peterson (Garner) komt door een transfer in Israel terecht. Hij moet er het team van een kleine plaats coachen. Men ontvangt hem niet bepaald met open armen. Journalist Yoel (Avital) doopt zijn pen in de azijn en schrijft een zuur stukje over de ongewenste Amerikaanse invloed op de sport in Israel. Toch vraagt Yoel hem om een interview. Na een wat moeilijke start groeit tussen beiden een hechte vriendschap. Ze leren elkaars culturele achtergrond kennen en respecteren. Dan laat de sponsor de club in de steek en samen met Yoel, zijn zus Rachel (Hadda) lukt het Michael de vereniging voor de ondergang te redden. De sport is slechts een excuus om een beeld te geven van twee verschillende culturen waardoor een speciale band tussen een Amerikaan en een Israëliër ontstaat. De handeling is traag, het duurt daardoor allemaal te lang. Door zichtbaar geldgebrek moet de film aan overtuigingskracht inboeten, maar er gaat warmte en sympathie vanuit. Regisseur Green schreef zelf het scenario. Achter de camera stond Danny Sne'or.

Rassisim

1988 | Drama

Israël 1988. Drama van Yossi Somer. Met o.a. Danny Roth, Polly Reshef, Shmuel Edelman, Alon Ollarchik en Etti Ankri.

Een met weinig geld gemaakt goed regiedebuut van Somer over de trauma`s die veroorzaakt worden door oorlogshandelingen (in het midden-oosten) en zijn kritiek op de Israëlische oorlogsmachine. Somer put uit eigen ervaring als hospik tijdens de Jom Kippoer-oorlog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Danny Roth op televisie komt.

Reageer