Kenny Vance: cast en muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Hurlyburly

1998 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1998. Komedie van Anthony Drazan. Met o.a. Sean Penn, Kevin Spacey, Chazz Palminteri, Garry Shandling en Anna Paquin.

Intense praatfilm over een groepje bevriende, dodelijk verveelde Hollywood-aspiranten in de welvarende heuvels van LA dat de dagen vult met navelstaren en muggenziften rond de Grote Vragen van hun individuele bestaan. Penn rijgt de dagen aaneen met een cocaïne-geïnduceerde hellegang naar de stoppelvelden van zijn ziel, Spacey kiest voor de weg van de minste weerstand met weldoordacht sarcasme en huisvriend Palminteri probeert slechts aan te haken bij de semantische hocus-pocus van zijn lotgenoten. Gebaseerd op het toneelstuk van David Rabe.

A murderous affair

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Martin Davidson. Met o.a. Tracy Kolis, Lenore Kasdorf, Chris Sarandon en Virginia Madsen.

Paul kust zijn vrouw Betty Jeanne gedag voordat hij naar zijn wekelijkse bowlingavond vertrekt. Echter, daar aangekomen vertelt hij zijn vrienden dat hij die avond een andere afspraak heeft en vertrekt voor een rendezvous met zijn minnares Carolyn. Terwijl hij wacht in een restaurant wordt zijn vrouw thuis aangevallen door een indringer die haar dodelijk verwondt. Vier uur later treft Paul haar lijk aan en hij moet aan de politie zijn verhouding en ontmoeting met Carolyn opbiechten. Voor de politie zijn zij beiden verdachten en gedurende het onderzoek komen ze erachter dat Paul Carolyns herhaalde telefoontjes onbeantwoord laat en dat hij inmiddels een nieuwe vriendin heeft

A Murderous Affair: The Carolyn Warmus Story

1992 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1992. Drama van Martin Davidson. Met o.a. Virginia Madsen, Chris Sarandon, Ned Eisenberg, Tom Mason en Robert Picardo.

Platinablond leraresje informatica Madsen wordt verliefd op getrouwde, gespierde gymleraar Sarandon; ze doen een wip in de auto; Sarandon keert naar huis terug en treft zijn vrouw doodgeschoten aan. De politie verdenkt hem onmiddellijk en Madsen - die hevig ontkent - wordt tenslotte veroordeeld tot 25 jaar. Deze naar een ware gebeurtenis gemaakte prent staat geheel stijf van de clich[KA1]es en is zeer statisch door het houterige spel van de hoofdrollen. Haastwerk van omroep ABC, die collega CBS voor wilde zijn, omdat die ook een film in productie had over hetzelfde geval. Derde aflevering in de serie [KL]Gef[KA3]ahrliche Leidenschaften[KLE], diep afgezakt tot het niveau van (ijlings aangekocht) Amerikaans tv-voer inplaats van een originele Europese productie, waarmee de reeks begonnen was. Earl Wallace, Pamela Wallace en regisseur Davidson flansten het script snel in elkaar en Robert Elswit was de cameraman van dienst.

Hard Promises

1991 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1991. Romantiek van Martin Davidson. Met o.a. Sissy Spacek, Brian Kerwin, Mare Winningham, Jeff Perry en Olivia Burnette.

Cheerleader Christine (Spacek) trouwt met de aanvoerder van het footballteam Joey Calter (Petersen). Na twaalf jaar huwelijk, blijkt hij slechts drie ervan thuis te hebben doorgebracht. Tijdens zijn afwezigheid leert Christine Walter Humphrey (Kerwin) kennen, en een scheiding in absentia wordt uitgesproken, zodat Christine met Walter kan trouwen. Vlak voor hun huwelijk hoort Joey ervan en spoedt zich naar huis om zijn vrouw te heroveren. Deze gebeurtenissen spelen zich bijna af voordat de film begonnen is en de rest van de film gaat erover hoe Joey zijn vrouw terugkrijgt. Hij ziet er beter uit dan zijn rivaal Walter, maar die is geschikter dan de rondtrekkende Joey. Verder wordt de kijker op anderhalf uur clichés getracteerd met een leuk spelende Sissy, maar zoiets redt de film natuurlijk niet. Het scenario is van Jule Selbo; het is niet slecht, maar men had gewoon iets anders moeten verfilmen. Het camerawerk is van Andrzej Bartkowiak en dat is ook niet slecht, maar aan hem had een andere film besteed moeten worden. Aleen voor mensen die echt niets te doen hebben. Deluxe color. De muziek is C & W, maar liefhebbers gaan hiervoor natuurlijk niet zitten.

Heart of Dixie

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Martin Davidson. Met o.a. Ally Sheedy, Virginia Madsen, Phoebe Cates, Treat Williams en Don Michael Paul.

Weinig diepgravend verhaal over een vrouwelijke studentenvereniging aan een universiteit in Alabama rond 1960. Een van de meisjes begint de werkelijkheid onder ogen te zien en dat heeft dus ook betrekking op de discriminatie van de zwarten in het Zuiden van de V.S. Op zijn zachtst gezegd oppervlakkig en niet in staat om enige betrokkenheid bij de kijker op te roepen.

Hairspray

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van John Waters. Met o.a. Sonny Bono, Ruth Brown, Divine, Colleen Fitzpatrick en Michael St. Gerard.

Baltimore 1962, de periode van de vetkuif, strakke jeans, coltruien, de twist en rebelse jeugd. Tracy (Lake), een kortbenig mormel, verwerft een gedroomde plaats in een populaire dansshow op tv. Dit tot groot ongenoegen van het verwende misbaksel Amber (Fitzpatrick), want in het troosteloze Baltimore, kan een dagelijks optreden op de lokale tv voldoende zijn om onmiddellijk beroemd te worden. De eerste film van camp-koning Waters, geschikt voor de hele familie. Hij verkneukelt zich in Felliniaanse vrouwenlichamen en brengt onverstoorbaar monumenten van kitsch voor de camera, gekneed tot een onderhoudend geheel. Voor zijn fetisj-acteur Divine was het de laatste, weliswaar dubbele rol, van zowel een vrouw als van een man. In zijn scenario haalt Waters scherp uit naar het mondaine, kleinburgerlijke Amerika. Dave Insley hanteerde de camera.

Eddie and the Cruisers

1983 | Drama, Muziek, Thriller

Verenigde Staten 1983. Drama van Martin Davidson. Met o.a. Tom Berenger, Joe Pantoliano, Mathew Laurance, Helen Schneider en Ellen Barkin.

Een schitterend idee: wat gebeurde er met de leden van een legendarische, revolutionaire rock 'n' roll-band uit de jaren 1960-70? Helaas heeft het afschrikwekkende script veel verknoeid. Paré speelt de beeldenstormende leider van de band die zijn karretje de zee in rijdt; Barkin speelt een tv-journaliste die op jacht is naar 'Het Verhaal' à la CITIZEN KANE, maar je mist een Rosebud. De songs van Kenny Vance zijn goed.

American Hot Wax

1978 | Drama, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1978. Drama van Floyd Mutrux. Met o.a. Tim McIntire, Fran Drescher, Jay Leno, Laraine Newman en Jeff Altman.

Alan Freed liet midden jaren vijftig jong Amerika over de radio kennismaken met zwarte rhythm & blues. Hij maakte dat de term rock & roll in zwang kwam en de ontdekking van de economische macht van platenkopende tieners veranderde de muziekbusiness ingrijpend. Om zijn muziekvoorkeuren te pluggen moest Freed het wel opnemen tegen de gevestigde orde, die muzikale toenadering tussen zwart en wit afkeurde en sprak van 'duivelse muziek' die de geesten van de jeugd corrumpeerde. In de muziekfilm American Hot Wax organiseert Freed (McIntire) tegen de stroom in een concert van o.m. Jerry Lee Lewis en Chuck Berry. In een interview liet regisseur Mutrux weten dat zijn film gaat 'over de muziek, het ritme, de lawaaischopperij en de opwinding'. Dat is ook het plezierigste aan American Hot Wax: Mutrux zet wel wat historische feiten op een rij, maar de essentie is duidelijk het gevoel dat deze revolutionaire muziek teweegbracht in stijve tijden. American Hot Wax brengt ons naar het centrum van de bron van de nieuwe muziek. Wat hij duidelijk maakt: rock 'n' roll is here to stay, niet omdat rechtse lieden fout bezig zijn, maar omdat het vuur van deze sound niet te doven valt.