Andrea Schütte

Producer

Andrea Schütte is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Schrotten!

2016 | Komedie

Duitsland 2016. Komedie van Max Zähle. Met o.a. Lucas Gregorowicz, Frederick Lau, Anna Bederke, Heiko Pinkowski en Lars Rudolph.

De Noord-Duitse schroothandel Talhammer, een oud familiebedrijf, dreigt in handen van de aartsvijandelijke dorpsconcurrent te vallen. Sloper Letscho roept de hulp in van oudere broer Mirko, maar laatstgenoemde is inmiddels verzekeraar in de grote stad en bepaald niet tot terugkeer en assistentie genegen. Schrotten! ('Slopen!') herinnert aan de jaren-tachtig-arbeiderskomedies van Adolf Winkelmann en Peter F. Bringmann, maar mist hun authentieke groezeligheid. Niettemin straalt deze sympathieke film een ouderwets optimisme uit. Puik spel, fijne muziek, en de scène met het eitje-ontbijtje is oergeestig. Opgenomen in en om Celle.

Uns geht es gut

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Henri Steinmetz. Met o.a. Franz Rogowski, Jonas Dassler, Maresi Riegner, Jordan Elliot Dwyer en Emanuel Schiller.

Regisseur Steinmetz koos nevelig Berlijn voor deze film waarin een vijftal jongelingen samenklontert als een onafscheidelijk maar onvermijdelijk tijdelijk vriendengroepje. Steinmetz’ esoterische benadering geeft de toeschouwer haarfijn zicht op de dynamiek van het meisje met de (haar?) vier jongens, maar doet dat zonder verklarende dialogen. Geen nood, want onder aanvoering van non-verbaal uitmuntend spelende acteurs Riegner en Rogowski komt de experimentele aanpak elegant simpel voor het voetlicht. Kunststukje over onverbrekelijke, bij nader inzien o zo vluchtige vriendengroepjes.

Little Thirteen

2012 | Drama

Duitsland 2012. Drama van Christian Klandt. Met o.a. Muriel Wimmer, Antonia Putiloff, Joseph Konrad Bundschuh en Isabell Gerschke.

Ondanks haar jonge leeftijd rijgt de dertienjarige Sarah (Wimmer) de onenightstands aaneen, net als haar beste vriendin Charly, die onlangs te horen heeft gekregen dat ze zwanger is. Seks is voor beiden een substituut geworden voor de genegenheid die ze in het dagelijks leven missen. Dat verandert echter wanneer Sarah verliefd wordt op de drie jaar oudere Lukas. Aanstellerig generatiedrama, waarin regisseur Klandt vrij tactloos - 'kein Schwanz ist so hart wie das Leben' - zijn visie op de pornoficatie van de jeugd erin hamert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrea Schütte op televisie komt.

Reageer