John Cage

Acteur, Componist

John Cage is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Puissance de la parole

1988 | Experimenteel, Korte film

Frankrijk 1988. Experimenteel van Jean-Luc Godard. Met o.a. Jean Bouise, Lydia Andrei, Jean-Michel Iribarren en Laurence Côte.

Gemaakt in opdracht van France Télécom, is dit in feite een film om in besloten kring of tijdens speciale bijeenkomsten te vertonen. De film is echter dermate poëtisch en grensverleggend, zowel visueel als auditief, dat hij bekroond werd met de Grote Prijs van de stad Locarno op het IXe Festival international de vidéo et des arts électroniques in 1988. Het begint als een thriller. Een auto stopt bij een benzinestation. Een man snauwt: 'Laatste waarschuwing'. Wanhopig grijpt de pomphouder naar de telefoon en belt naar een vrouw aan de andere kant van de wereld. Parallel loopt het verhaal van een onschuldig meisje, Oïnos, dat zich onderhoudt met de filosofische engel Agathos. Ze brengen een dialoog uit Edgar Allan Poe's THE POWER OF WORDS over de schepping, het leven en de dood. Godard stuwt de beelden op ons af in een hels tempo, om ademloos, overbluft en geïmponeerd van te raken. In het scenario verwerkte de regisseur teksten van Poe, Charles Baudelaire, James Cain en Haroun Tazieff. Fotografie van Pierre Binggeli en Caroline Champetier.

C'est la vie rose

1977 | Komedie, Documentaire

Duitsland 1977. Komedie van Hans-Christof Stenzel. Met o.a. I Sa Lo, Hannah Wilke, John Cage, Jean Halbert en Hal James.

Fraaie satire over de Duitse schaakhoer Rroby Sélavy die al schakend door het 200 jaar oude Amerika reist wat enkele kostelijke scènes oplevert in een welbewuste surrealistische Duchampstijl.

Dreams that Money Can Buy

1946 | Experimenteel

Verenigde Staten 1946. Experimenteel van Max Ernst, Man Ray en Fernand Léger. Met o.a. John Cage, Libby Holman, Max Ernst en Marcel Duchamp.

Experimentele film over een rondreizende 'dromenverkoper'. De dromen werden geregisseerd door Ernst, Ray, Leger, Hans Richter, Marcel Duchamp en Alexander Calder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Cage op televisie komt.

Reageer