María Luisa Zea

Acteur

María Luisa Zea is acteur.
Er zijn 26 films gevonden.

La Esquina de mi barrio

1957 | Drama, Musical

Mexico 1957. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Ramón Gay, Silvia Derbez, Salvador Flores en María Luisa Zea.

Een jonge werkneemster raakt in de problemen als zij een collier leent van een vriend die een dief blijkt te zijn. De regisseur slaagde er niet in om de film dat schelmachtige en volkse mee te geven dat zo tastbaar aanwezig was in het script van Salvador Flores. Niets interessants.

Dicen que soy comunista

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, María Luisa Zea, Josefina del Mar en Miguel Manzano.

Een rechtschapen bediende van een drukkerij wordt in de maling genomen door een bende dieven die zich uitgeeft voor een revolutionaire partij, waarbij hij zich aansluit. Ietwat dubbelzinnig maar goed gespeeld door de aanstekelijke komiek Resortes.

Perdición de mujeres

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Juan Orol. Met o.a. Rosa Carmina, Tito Junco, María Luisa Zea en José G. Cruz.

Vervolg op EL INFIERNO DE LOS POBRES waarin de hoofdrolspeelster zangeres wordt en verwikkeld raakt in een juwelendiefstal. Net zo overdreven als de vorige. De auteur van de roman heeft zichzelf een rol toebedeeld.

El Gran campeón

1949 | Drama, Biografie

Mexico 1949. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Kid Azteca, María Luisa Zea en Alfredo Varela.

Deze (gedramatiseerde) biografie van de bokser Kid Azteca heeft nou echt helemaal niets bijzonders. Toch heeft de film bij het gewone publiek groot succes gehad.

El Amor no es negocio

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Resortes, María Luisa Zea en Tito Junco.

Twee broers verhuizen naar de stad om beroemd te worden. Daar beleven ze allerlei avonturen. Meer dan een soort onzinnige cabaretvoorstelling is deze film helaas niet.

Yo maté a Juan Charrasqueado

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, María Luisa Zea en Tito Junco.

Deze film is een tweede vervolg op JUAN CHARRASQUEADO en net zo'n misselijke 'macho'-film als de vorigen. Gelukkig is dit personage hierna niet meer op het witte doek verschenen.

Cuando baja la marea

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. María Luisa Zea, Rubén Rojo en Gustavo Rojo.

Een jonge man gaat in een vissersdorp op zoek naar zijn broer; deze woont samen met een vrouw op wie hij natuurlijk al spoedig verliefd wordt. Er zit geen greintje vaart in deze film.

Yo dormí con un fantasma

1947 | Komedie, Fantasy

Mexico 1947. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Alberto Martínez 'Resortes', María Luisa Zea en Mercedes Gispert.

In een huis komt een aantal erfgenamen bijeen omdat het testament wordt voorgelezen. Gedurende het verblijf van de erfgenamen volgen vreemde verschijnselen elkaar op. Een opvallende film is het niet.

Yo maté a Rosita Alvírez

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, María Luisa Zea en Amanda del Llano.

Door de behaagzucht van een vrouw verandert haar geliefde in een moordenaar en barst er een tragedie los. Veel bijzonders is het echter niet.

Humo en los ojos

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Alberto Gout. Met o.a. David Silva, María Luisa Zea en Mercedes Barba.

De oude Samuel wordt krankzinnig als hij hoort dat zijn zoon bij een schipbreuk is omgekomen. Hij geeft de verloofde van zijn zoon hiervan de schuld en probeert haar te vermoorden. Liefde, haat, wraak, onverwachte bloedverwanten: melodramatischer kan haast niet! Een vervelende film.

El Jagüey de las ruinas

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Met o.a. Roberto Silva, Lilia Michel en María Luisa Zea.

Een jonge ingenieur verricht een heldendaad bij het uitbreken van de Revolutie. Deze film getuigt op lamentabele wijze van de onmacht van de Mexicaanse film om een bestseller voor de bioscoop te maken.

El Corsario negro

1944 | Avonturenfilm

Mexico 1944. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Pedro Armendáriz, June Marlowe en María Luisa Zea.

De `Zwarte Boekanier` zweert de dood van zijn broer, de `Rode Boekanier`, te wreken. Slechte avonturenfilm waarin op een bepaald moment zelfs de [KL]Cancion del pirata[KLE] (het piratenlied) van Espronceda wordt aangeheven.

Adiós, Mariquita linda

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Tito Guízar, María Luisa Zea en Antonio Badú.

De jeugdige rentmeester van een landgoed is verliefd op de dochter van de landheer, die het hof wordt gemaakt door een brutale vlerk. Onbetekenende musical, gebaseerd op het beroemde lied van Marcos Jiménez, die geen enkele indruk achterliet.

Internado para señoritas

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, Emilio Tuero en María Luisa Zea.

Een leraar literatuur geeft aanstoot aan de directrice van het internaat waar hij werkt door zijn leerlingen liefdesgedichten voor te lezen. Het enige vermeldenswaardige aan deze onverteerbare film is de aanwezigheid, in ondergeschikte rollen, van twee toekomstige sterren van de Mexicaanse film: Katy Jurado en Rita Macedo.

Cuando habla el corazón

1943 | Western

Mexico 1943. Western van Juan José Segura. Met o.a. Pedro Infante, María Luisa Zea, Víctor Manuel Mendoza en Susana Cora.

Een boer blijkt niet in staat de inhoud te ontdekken van de kist die hij in zijn bezit heeft gekregen. Middelmatige maar aanvaardbaar verfilmde western, spelend in Mexico. Ook bekend als EL NORTENO.

La Feria de las flores

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Antonio Badú, María Luisa Zea en Estela Inda.

De eerzame Valentín strijdt, geholpen door een goede vriend, tegen de verdorven Don Dionisio om de eer van zijn familie te redden. De film is geregisseerd met een opmerkelijke tegenzin en onbeholpenheid. De liedjes zijn belangrijker dan de plot.

Amanecer ranchero

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Ramón Armengod, María Luisa Zea en Carlos López Moctezuma.

De baas van een groot boerenbedrijf probeert misbruik te maken van een jong, eenvoudig meisje, voor de ogen van haar verloofde. Heel, heel, heel veel cowboyliedjes.

La Epopeya del camino

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Luisa Zea, Antonio R. Frausto en Irma Rosado.

Als haar moeder is gestorven wordt de jonge Angela meegenomen door een vrachtrijder die haar mee naar huis neemt. Daar wonen ook de grootvader en -moeder. Conventioneel melodrama, zeer routinematig geregisseerd.

El Milagro de Cristo

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Francisco Elias. Met o.a. Arturo de Córdova, María Luisa Zea en Linda Gorráez.

Een blinde jongeman wordt verzorgd door het jonge meisje dat hem te hulp kwam bij het ongeluk dat hem blind maakte. Hij heeft de belofte gedaan dat als hij zou genezen, hij monnik zou worden. Een ongelooflijk wreed melodrama, slecht geregisseerd en nog slechter vertolkt.

El Charro Negro

1940 | Avonturenfilm

Mexico 1940. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Raúl de Anda, María Luisa Zea en Emilio Fernández.

Een gemaskerde man beschermt de armen tegen onrechtvaardigheden. De eerste populaire held van de Mexicaanse film, primitief en nog onvolmaakt, maar wel vol brutaliteit en kracht.

Rosa de Xochimilco

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Carlos Vejar. Met o.a. María Luisa Zea, Víctor Manuel Mendoza en Gilberto González.

Een jong knap meisje wordt eindelijk op een volwassen manier bemint en voelt onmiddellijk hoe bij haar man de jaloezie de kop op steekt. Overdreven conventioneel en zeer slecht verteld.

Juan soldado

1938 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1938. Drama van Louis Gasnier. Met o.a. Emilio Tuero, María Luisa Zea en Julio Peña.

Een opeenvolging van verschillende avonturen aan de Mexicaanse grens. Deze film heeft zes verschillende producenten gehad, van wie geen één continuïteit aan het werk heeft kunnen geven. Het resultaat is een onsamenhangend geheel.

Juan sin miedo

1938 | Avonturenfilm

Mexico 1938. Avonturenfilm van Juan José Segura. Met o.a. Juan Silveti, Jorge Negrete, María Luisa Zea en Emilio Fernández.

Een jongeman die stierenvechter wil worden, betrapt enkele bandieten bij het stelen van vechtstieren. De aanvoerder van de bende slaagt erin te ontsnappen. In deze film, die bol staat van de liedjes (18 in totaal), zien we een veel vrijmoedigere Negrete dan in zijn vertolkingen uit de jaren '40. Helaas ziet hij geen kans dit knoeiwerk te redden.

Aquí llegó el valentón

1938 | Avonturenfilm

Mexico 1938. Avonturenfilm van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Negrete, María Luisa Zea, Magda Haller en Emilio Fernández.

De onzinnige avonturen van een losbol, die op afschrikwekkende wijze met het pistool en de liefde omgaat. De film is zó rampzalig dat hij na enkele weken al uit de roulatie is genomen.

Todo un hombre

1935 | Komedie

Mexico 1935. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Raúl Talán, María Luisa Zea, Luis G. Barreiro en Alberto Martí.

Een bescheiden komedie waarin de toen zeer populaire bokser Talán de hoofdrol speelt. Niets bijzonders.

Sagrario

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar, Julio Villarreal en María Luisa Zea.

Een moeder en haar dochtertje worden door een dokter in dienst genomen omdat haar man in de gevangenis zit. Na jaren verschijnt de ex-gevangene en ontdekt dat beiden verliefd zijn op de arts. De eerste produktie van de veelzijdige Juan Orol, die tevens een rol in de film vervult en die eerder bekendheid genoot als theateracteur, bokser, stierenvechter, baseballpitcher, etc.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer María Luisa Zea op televisie komt.

Reageer