Luis Alberto Garcia

Acteur

Luis Alberto Garcia is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

En la puta calle

1998 | Drama

Spanje 1998. Drama van Enrique Gabriel. Met o.a. Ramon Barea, Luis Alberto Garcia, Magalis Gainza, Marga Escudero en Patricia Garcia Mendez.

Daar hij in zijn geboortedorp niet aan de bak komt trekt Juan (Barea) naar Madrid in de hoop hier werk te vinden. Al vlug moet hij ondervinden dat de toestand in de stad al niet veel beter is en hij geraakt al langer hoe dieper in de put. Dan ontmoet hij Andy (Garcia), een Cubaanse migrant die zonder geldige papieren in Spanje verblijft. Juan, die nooit bepaald veel sympathie heeft gehad voor migranten, gaat echter terug positief tegen het leven aankijken dank zij Andy en bovendien wordt hij nu persoonlijk geconfronteerd met de moeilijkheden die deze mensen steeds weer ondervinden. Een actueel thema dat echter op een wat te pamflettaire toon gebracht wordt. Ondanks het duidelijk aanwezige talent van zowel de acteurs als regisseur/scenarist Gabriel slaagt de film er niet in te boeien. Er zitten knappe fragmenten in, maar die zijn niet voldoende om de aandacht van de toeschouwer tot het einde in de ban te houden. Gabriel is een belofte, maar hij is nog niet rijp genoeg om een diepzinnige sociale film af te leveren. Fotografie is van Raul Perez Cubero.

Guantanamera

1995 | Komedie, Drama

Duitsland/Spanje/Cuba 1995. Komedie van Tomás Gutiérrez Alea en Juan Carlos Tabío. Met o.a. Carlos Cruz, Mirtha Ibarra, Jorge Perugorría, Raúl Eguren en Pedro Fernandez.

Yoyita (Brando), een bekende Cubaanse zangeres, woont in Havana en besluit na 50 jaar naar haar geboorteplaats Guantanamera (van het liedje!) aan de andere kant van het eiland te gaan. Ze bezoekt haar nicht Georgina (Ibarra), een lerares die getrouwd is met Aldolfo (Cruz), een tot aparatchik gedegradeerde partijfunctionaris. Ze overlijdt van vreugde na het weerzien met een liefde van vroeger en nu moet er met het lijk gesleept worden.

Adorables mentiras

1991 | Komedie, Drama

Cuba/Spanje 1991. Komedie van Gerardo Chijona. Met o.a. Isabel Santos, Luis Alberto Garcia, Mirtha Ibarra, Thais Valdés en Mirta Ibarra.

Werkeloze Garcia heeft één droom: als scenario- schrijver de kost verdienen. Blonde Santos heeft ook een droom: filmster worden. Op een screentest komen ze elkaar tegen. Garcia doet alsof hij regisseur is, die de beeldschone Santos een mogelijke rol kan bieden. Zij raken bij elkaar verwikkeld, ieder met een eigen doel voor ogen. Ze verzwijgen dat ze getrouwd zijn. Santos' echtgenoot is op reis en Garcia's vrouw is stinkend jaloers. Soms wordt de kijker betrokken in het bedrog: als deze denkt getuige te zijn van de ontrouw, betreft het een proefscène. Het lijkt aardig, maar het houdt niet over. De gags zijn al eerder vertoond en het tempo is in mañana- stijl. De verveling slaat algauw toe. De toeschouwer krijgt het gevoel dat het met de film al net zo droevig is gesteld als met de achterop geraakte Cubaanse maatschappij van voedseltekorten, gebrek aan fatsoenlijke behuizing, vrijheden enz. Jammer want de hoofdrollen mogen er zijn. Debuut van Chijona. Scenario van Senel Paz naar een idee van de regisseur. Camerawerk van Julio Valdéz.

La ultima cena

1976 | Drama

Cuba 1976. Drama van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Nelson Villagra, Silvano Rey, Luis Alberto Garcia, José Antonio Rodriguez en Samuel Claxton.

Een imponerende historische film over het Spaanse kolonialisme op Cuba aan het einde van de 18e eeuw. Een vrome plantage-eigenaar besluit te tonen dat hij begaan is met het lot van zijn slaven en daartoe nodigt hij twaalf van hen uit om aan het eind van de vastenperiode aan de avond-dis te komen zitten. De rest van de slaven gelooft in een weekeind van rust, maar hun heer huichelt slechts en bereikt daardoor het tegenovergestelde: er breekt een opstand uit die gewelddadig wordt neergeslagen. In dit thematisch rijke fresco rekent Alea ongenadig af met de mentaliteit der kolonialen en de macht van de kerk. Hij slaagt erin, ondanks de speelduur van drie uur, de kijker constant in de ban te houden. Technisch erg verzorgd gemaakt, en doorleefd vertolkt. Het scenario is van Tomas Gonzales, Maria Eugenia Haya en regisseur Gutierrez Alea. Mario Garcia Jya stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luis Alberto Garcia op televisie komt.

Reageer