Kim Hyun Seok: camera.
Er zijn 3 films gevonden.

A Girl at My Door

2014 | Drama

Zuid-Korea 2014. Drama van July Jung. Met o.a. Bae Doona, Kim Sae-ron en Song Sae-byeok.

De jonge politieagente Young-nam (Bae) wordt vanuit Seoul naar een kustplaatsje overgeplaatst. Daar is ze niet zo blij mee. Eenmaal gewend neemt ze het op voor tienermeisje Dohee (Kim) dat wordt mishandeld door haar stiefvader. Maar die man wordt juist op handen gedragen door de lokale bevolking. De spanning in dit trefzekere speelfilmdebuut van July Jung loopt flink op naarmate de twee vrouwen hechter worden. Prima hoofdrolspeelsters in een film die na z'n première in Cannes in het festivalcircuit enthousiast werd ontvangen.

Poetry

2010 | Drama

Zuid-Korea 2010. Drama van Lee Chang-dong. Met o.a. Yun Jeong-hie, Lee Da-wit, Kim Hira en Ahn Nae-sang.

Subliem melodrama over een oma die zich inschrijft bij een poëziecursus, en vervolgens hoort ze dat ze Alzheimer heeft en dat haar kleinzoon meedeed aan een fatale groepsverkrachting. Hoe kan ze dan nog gedichten schrijven? Regisseur Lee blijft met haar, ondanks alles, naar de schoonheid en waarachtigheid van het leven zoeken. Het Zuid-Koreaanse filmicoon Yun Jeong-hie, die al vijftien jaar met pensioen was, werd gestrikt voor de rol van de oma. Deed het goed op diverse festivals, in Cannes bijvoorbeeld genomineerd voor een Gouden Palm en winnaar van de prijs voor het beste scenario.

A Brand New Life

2009 | Drama, Biografie

Frankrijk​/​​Zuid-Korea 2009. Drama van Ounie Lecomte. Met o.a. Kim Sae-ron, Sol Kyung-gu, Ko Ah-sung en Park Do Yeon.

Koreaans-Franse filmmaker Ounie Lecomte (1966) werd in 1975 afgezet bij een katholiek weeshuis even buiten Seoel en werd uiteindelijk geadopteerd door een echtpaar in Parijs. Een nieuw leven verbeeldt haar jeugdige levenswandel tegen de ontkleurde jaren zeventig-achtergrond van crèmekleurige wanden, blank gelakt hout, stoffige weggetjes en tjirpende vogeltjes, een lieflijke wereld waarin de negenjarige Jinhee (prachtrol Kim) verstomd van verdriet probeert staande te blijven. Lecomtes werk is met flair geschoten en balanceert knap tussen emotie en stijl.