The Who

Acteur, Componist

The Who is acteur en componist.
Er zijn 6 films gevonden.

The Who

1996 | Documentaire, Muziek

Duitsland/Oostenrijk 1996. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher.

Een koel, afstandelijk portret van een van de populairste Britse popgroepen van de jaren 1960 en 1970. We volgen hen vanaf hun prille begin, over hun grote succesperiode, tot hun uiteindelijke breuk. Pete Townshend treedt op als gids. Hij vertelt de geschiedenis van hun band, met af en toe opmerkingen van Roger Daltrey en John Entwistle. Beelden van hun optredens op het Festival van Monterey in 1967 en Woodstock in 1969. De dood van Keith Moon en de gevolgen die deze tragedie had voor hen. Er wordt stilgestaan bij hun (beperkte) filmcarri[KA2]ere met TOMMY (1975) en QUADROPHENIA (1979). Nadat de groep uit elkaar gevallen is, volgt er een heropstanding in 1994 toen Des McAnuff de rockmusical TOMMY op Broadway bracht. Verder krijgen we natuurlijk een staalkaart van hun grootste successen. Robert Piede schreef het scenario. Research is van Ivo Kaloper, montage van Sonja Lesowsky en Sigi Stütz. Nieuw beeldmateriaal werd geschoten door Herman Dunzendorfer en Michael Robinson. Speciaal voor de fans.

Message To Love

1995 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1995. Documentaire van Murray Lerner. Met o.a. The Who, Free, Tini Tim, Taste en John Sebastian.

Documentaire over het laatste (1970) van een drietal legendarische muziekfestivals op het eiland Wight, gemaakt omdat het inmiddels 25 jaar geleden was. Van 26 tot 30 augustus 1970 stroomden meer dan een half miljoen popmuziekfans samen op de East Afton Farm, waar het niet altijd even vredig toe ging. De vulgaire, opruiende taal van M.C. Rikki was steeds te horen tussen de optredens van bijna alle popzangers en popgroepen, die op dat moment in waren, w.o. The Who, Donovan, John Sebastian, Leonard Cohen, Ten Years After, Moody Blues, Jethro Tull. Jimi Hendrix trad hier voor de laatste maal op, evenals Jim Morrison, die met The Doors een ijzingwekkende versie bracht van `The End`. Er waren schermutselingen met de politie, omdat jongeren die het festival gratis wilden bijwonen op de omzomende heuvelrug kampeerden en vandaar het evenement volgden. Er gebeurde on stage genoeg: Kris Kristofferson liep woedend middenin `Me And Bobbie McGee` weg omdat hij vond dat er teveel lawaai was; Joni Mitchells optreden werd onderbroken door een ruige fan, enz. Regisseur Lerner levert geen commentaar, maar compenseert dit met uitspraken van eilandbewoners en festivalgangers. Een uitstekend beeld van een vervlogen tijdperk (voor de liefhebbers). De montage is van Einar Westerlund en Stan Warnow. Het scenario is van regisseur Lerner, die tevens de film produceerde. Het camerawerk is van Andy Carchrae, Jack Hazan, Nic Knowland, Norman Langley, Murray Lerner, Richard Stanley, Charles Stewart en Mike Whittaker. Stereo en Dolby Digital.

McVicar

1980 | Misdaad, Biografie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1980. Misdaad van Tom Clegg. Met o.a. Roger Daltrey, Adam Faith, Cheryl Campbell, Brian Hall en Steven Berkoff.

Een indrukwekkend drama over John McVicar (Daltrey), Engelands publieke vijand nummer één en zijn ontsnapping uit de gevangenis. Het scenario is van McVicar die zijn boek bewerkte; Daltrey is verrassend goed, evenals Faith, zijn vriend die helpt bij de ontsnapping, en Campbell, zijn mooie vrouw.

The Kids Are Alright

1979 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1979. Muziek van Jeff Stein. Met o.a. < The Who, Ringo Starr, Steve Martin en The Who.

Een te lange en onsamenhangende, maar soms opbeurende documentaire over The Who die de anarchistische geest van de groep en van de rock 'n roll weet te vangen. Gastoptredens van Steve Martin en Ringo Starr.

Ashton' Music Show

1976 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten/Frankrijk 1976. Muziek van Silver Nadd. Met o.a. Stevie Wonder, Ike & Tina Turner, Lynyrd Skynyrd, Rod Stewart en Leo Sayer.

Een technisch verzorgde maar verder weinig geïnspireerde compilatiefilm met optredens van een hele reeks rockvedetten. Gezien de ontwikkelingen sindsdien met dure, ingewikkelde videoclips doet deze conventionele film bijna ontroerend oubollig aan.

Monterey Pop

1969 | Muziek

Verenigde Staten 1969. Muziek van James Desmond, Barry Feinstein, D.A. Pennebaker, Albert Maysles en Roger Murphy. Met o.a. Otis Redding, Mamas and Papas, Jimi Hendrix, The Who en Janis Joplin.

De eerste popfestivalfilm, opgenomen in Monterey in 1967, en nog steeds een van de allerbeste. Janis Joplins uitvoering van 'Ball and Chain' en Jimi Hendrix' 'Wild Thing' behoren tot de hoogtepunten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer The Who op televisie komt.

Reageer