Henrik Stangerup: regie.
Er zijn 3 films gevonden.

Jorden er flad

1976 | Historische film

Denemarken​/​​Brazilië 1976. Historische film van Henrik Stangerup. Met o.a. Fausto Wolff, Wilson Grey, Fabio Camargo, Gloria Cristal en Lucio Mello Kohler.

Een Portugese prelaat maakt in het 17e-eeuws Brazilië, door zijn schijnbare kennis van het Latijn, goede sier bij de snobistische kolonialisten. Zo ook een jongeman die in Europa aan de universiteit heeft gestudeerd en de baanbrekende theorie meebrengt dat de aarde rond is, waardoor hij uit de gemeenschap wordt gestoten. Het toneelstuk Erasmus Montanus van de 'Deense Molière', Ludwig Holberg, werd in Brazilië met lokale acteurs verfilmd, maar de barokke overvloedigheid van cast en aankleding harmonieert slecht met de kille filmvorm, waarbij het toegevoegd vervreemdingseffect van de commentaar gevende Harlekijn misplaatst is. De satire verliest al te snel zijn kruit, zodat alleen een prentenboek overblijft.

Farlige kys

1972 | Drama

Denemarken 1972. Drama van Henrik Stangerup. Met o.a. Erik Wedersøe, Lotte Tarp, Lisbeth Movin, Danny Anderse en Niels Barfoed.

Een jonge psychiater wordt verliefd op zijn patiënte die uit zelfverdediging haar echtgenoot heeft gedood. Hij neemt ontslag en gaat met de vrouw naar zee waar hij ontdekt dat ze wel degelijk krankzinnig is. Het scenario wil de eigentijdse levensonmacht doorlichten aan de tegenstrijdigheid van psychiatrie, maar betrekkelijkheid van de begrippen 'normaal' en 'abnormaal' gaat verloren in een aangezette melodramatiek en afgekloven clichés, ondanks goed en intens spel van de beide hoofdrollen.

Giv Gud en chance om sond[KA13]agen

1970 | Drama

Denemarken 1970. Drama van Henrik Stangerup. Met o.a. Ulf Pilgaard, Lotte Tarp, Vibeke Reumert, Ove Sprogøe en Ole Storm.

Een jonge dominee probeert voor zijn slinkende gemeente de rol van welzijnswerker te vervullen, maar wordt ook daarin geconfronteerd met zijn nutteloosheid. Hij zwelgt in zelfmedelijden tot hij aansluiting vindt bij een groep theologiestudenten, wier losbandig cynisme zijn bestaansgrond nog verder ondermijnt. In dit boeiende debuut van een romanschrijver over de schijnbaar overbodige individuele hulpverlening in een welvaartsstaat wordt een documentaire benadering van het leven in een plattelandsgemeenschap gecombineerd met een ongewoon psychologisch portret.