Anne de Broca

Acteur

Anne de Broca is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le jeune homme vert

1981 | Komedie

Frankrijk 1981. Komedie van Roger Pigaut. Met o.a. Christian Barbier en Anne de Broca.

De uitstekende roman van Michel Déon over de geschiedenis van enkele Normandische families tijdens het interbellum werd bewerkt tot een omvangrijke familiesaga. Het vermogen van de schrijver om de streek en het tijdperk nauwlettend te observeren, wordt aangevuld met de zuivere eigenschap van de tv-regisseur om zijn gevoeligheid via de film uit te dragen. Er wordt tegelijkertijd onbegrijpelijk en homogeen geacteerd, waarbij het subtiele talent van de van oorsprong Belgische acteur Barbier eruit springt.

Plages sans suite

1978 |

Frankrijk 1978. Jean-Marc Turine. Met o.a. Pierre Clémenti, Fabienne Bruyndonckx, Dominique Hoet, Yves Desmedt en Olivier Corneille.

Een dag uit het leven van een vrachtwagenchauffeur die wijn moet afleveren aan de Belgische kust. Zo rijdt hij naar Aalst, De Panne, Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Middelkerke en Oostende. Hij komt onbekenden maar ook vrienden tegen, dat is alles. Maar wat willen de makers nu eigenlijk met deze film? Een kopie maken van JEANNE DIELMAN, 23, QUAI DU COMMERCE, 1080 BRUXELLES van Chantal Akerman uit 1975? In dat geval gaan ze de mist in, omdat de regie niet strak genoeg is. Of willen ze een kroniek van de frustratie tekenen? Ook dan gaan ze de mist in, omdat de film onvoldoende psychologische diepgang heeft. Wat dan wel? Het enige wat overblijft is het spel van Clementi, die roeit met de riemen die hij heeft in dit zinkende bootje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne de Broca op televisie komt.

Reageer