Andrew Mollo

Regisseur

Andrew Mollo is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Winstanley

1975 | Historische film, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1975. Historische film van Kevin Brownlow en Andrew Mollo. Met o.a. Miles Halliwell, Jerome Willis, Terry Higgins, Phil Oliver en David Bramley.

Een historisch-biografische politieke film rond de figuur Winstanley, in 1649 een socialistisch voorvechter in Engeland. Brownlow (van de tv-serie HOLLYWOOD) en Mollo geven duidelijk voorrang aan historische authenticiteit en verwaarlozen het filmische aspect, wat een saaie en visueel weinig opwindende les geschiedenis tot gevolg heeft.

It Happened Here

1966 | Fantasy, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1966. Fantasy van Kevin Brownlow, Andrew Mollo en Kevin Brownslow. Met o.a. Pauline Murray, Sebastian Shaw, Fiona Lelard en Honor Fehrson.

In semi-documentaire stijl wordt getoond wat er had kunnen gebeuren als Duitsland tijdens WO II Engeland bezet zou hebben. Centrale figuur is plattelandsverpleegster Murray, die orde en gezag hoog in het vaandel heeft staan, maar desondanks beweert niet aan politiek te willen doen. Haar houding is in feite al een vorm van collaboratie. In Londen wordt ze lid van een door de nazi's bestuurde organisatie. Brownlow en Mollo proberen in hun scenario aan te tonen, dat fascisten zelf de slechtste reclame maken voor hun zaak. Bijzonder sterk is het propagandafilmpje. Geproduceerd met een minimaal budget, met de eerste amateuropnamen die al uit 1957 dateren, heeft de film nog steeds een geweldige impact. Bij de release werd een scène weggeknipt waarin over nazisme en rascisme wordt gedebatteerd. Peter Suschitzky's camerawerk komt beangstigend realistisch over. In 1974 maakte Eric Mival de documentaire IT HAPPENED HERE AGAIN over de produktiemoeilijkheden van deze film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrew Mollo op televisie komt.

Reageer