Mark Silver

Acteur

Mark Silver is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Valentine's Day

1998 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1998. Thriller van Duane Clark. Met o.a. Mario Van Peebles, Zerha Leverman, Randy Quaid, Rae Dawn Chong en Stewart Bick.

Wanneer een kroongetuige tegen de maffia wordt vermoord, wordt politieman Jack Valentine gedreigd met ontslag. Hij was namelijk verantwoordelijk voor het welzijn van de man. Hij krijgt tien dagen om de zaak op te lossen. Samen met zijn collega Phil Kelly gaat hij op onderzoek uit. Daarbij raakt hij in de ban van een roodharige schoonheid, de echtgenote van de vermoorde getuige. Hij heeft niet door dat hij daarmee zijn leven in gevaar brengt

Peter I. Tchaikowsky

1988 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Zweden 1988. Documentaire van Christopher Nupen. Met o.a. Cynthia Harvey, Helen Field, Mark Silver en Vladimir Ashkenazy.

Gedetailleerde film over het leven van de vermaarde componist. Oorspronkelijk vertoond in twee delen. Deel 1 heeft als titel TCHAIKOWSKY UND DIE FRAUEN en behandelt zijn relaties met vrouwen uit de familie-omgeving en zijn liefdesleven. Hoewel hij homo was, waardoor hij voor die tijd gebrandmerkt was, had hij toch een hechte band met verschillende vrouwen en was hij zelfs kortstondig gehuwd. Deel 2 is getiteld EKSTASE UND SCHICKSAL en gaat over de gedrevenheid waarmee hij zijn composities maakte. Nupen, die ook het scenario schreef, werkt zowel met tekeningen als met gereconstrueerde beelden uit zijn leven. Er wordt natuurlijk voldoende ruimte voorbehouden aan fragmenten uit zijn muzikaal œuvre, uitgevoerd door het Zweeds Radio Symfonie Orkest dat door Ashkenazy wordt gedirigeerd. Choreografie is van Graham Lustig en David Findlay fotografeerde. Vooral interessant voor muziekstudenten, want voor het grote publiek is het materiaal té didactisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Silver op televisie komt.

Reageer