Edward Ward: muziek.
Er zijn 32 films gevonden.

Hollywoodism: Jews, Movies And The American Dream

1997 | Documentaire

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 1997. Documentaire van Simcha Jacobovici en Stuart Samuels. Met o.a. Neal Gabler, Jim Hoberman, Arthur Tracy, Bernard Avishai en Hasia Diner.

Cobra Woman

1944 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1944. Avonturenfilm van Robert Siodmak. Met o.a. Maria Montez, Jon Hall, Sabu, Edgar Barrier en Lois Collier.

Montez in een dubbelrol, als een stel tweelingzusters - de een goed, de ander slecht. Een meisje wordt ontvoerd door een sekte slangenaanbidders, die onder leiding staat van haar kwaadaardige zuster. Een fantasy in technicolor, amusant, behoorlijk spel, maar gebrek aan zelfspot. Toch een hoogtepunt uit de jaren 1940-1950, dat klassiek genoemd wordt. Richard Brooks en Gene Lewis bewerkten een verhaal van W. Scott Darling tot scenario. Camerawerk van George Robinson en W. Howard Greene.

Ali Baba and the Forty Thieves

1944 | Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1944. Avonturenfilm van Arthur Lubin. Met o.a. Maria Montez, Jon Hall, Turhan Bey, Kurt Katch en Andy Devine.

Kleurrijke ontspanning met rechtvaardige prins Hall in gevecht met een slechte man, die hem jaren geleden aan de kant heeft gezet; veel scènes zijn in The Sword of Ali Baba (1965) opnieuw gebruikt. Scenario van Edmund L. Hartmann. Camerawerk van George Robinson, W.Howard Green en John P. Fulton.

Phantom of the Opera

1943 | Drama, Horror, Muziek

Verenigde Staten 1943. Drama van Arthur Lubin. Met o.a. Nelson Eddy, Susanna Foster, Claude Rains, Edgar Barrier en Jane Farrar.

Componist en musicus Rains is verliefd op Foster en betaalt haar opleiding om zangeres te worden. Rains baas Publia is ontevreden met zijn werk en ontslaat hem. Rains moet zijn muziekcomposities verkopen aan Mander om in leven te blijven, maar er ontstaat een misverstand gevolgd door een handgemeen en Manders vriendin smijt een bijtend zuur in Rains gezicht, die op de vlucht slaat dolend door de nacht, waarna hij zich verstopt in de catacomben van de Parijse opera. Daar gebeuren vreemde dingen. Gefilmd door Universal met dezelfde (verbeterde) decors als in 1925 en beloond met de Oscar voor de Beste Vormgeving; ook het camerawerk van Hal Mohr en W. Howard Green kreeg een Oscar. Hoewel de film rond Eddy gemaakt is, gaat Rains aan de haal met de eer, en terecht. De versie van 1925 valt moeilijk te vergelijken met deze film, omdat het een zwijgende film is; deze herverfilming is in ieder geval superieur aan latere verfilmingen. Naar de beroemde roman van Gaston Leroux.

Mr. & Mrs. Smith

1941 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1941. Romantische komedie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Carole Lombard, Robert Montgomery, Gene Raymond, Philip Merivale en Betty Compson.

'The Master of Suspense' was natuurlijk het meest bedreven in thrillers, maar hij maakte ook deze vermakelijke screwball komedie waarin het huwelijk van de New Yorkse Smiths op de helling komt te staan. Op de vraag 'zou je opnieuw met me trouwen' antwoordt Mr Smith in alle eerlijkheid: 'nee'. Even later blijkt hun huwelijk vanwege een bureaucratische fout ongeldig en dat werpt een heel nieuw licht op hun relatie. Carole Lombard haalde Hitchcock, destijds juist gearriveerd vanuit Engeland, over de film te maken. Met succes: het knettert vrolijk tussen haar en Robert Montgomery.

Cheers for Miss Bishop

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Martha Scott, William Gargan, Edmund Gwenn, Sterling Holloway en Sidney Blackmer.

Scott is een lerares in een klein stadje in de midwest van de States. Haar hele leven wijdde op ze onbaatzuchtige wijze aan de opvoeding van de kinderen. Hun slagen betekende voor haar grote offers, zodat het hoog tijd wordt haar eens (in de film) in de bloemetjes te zetten. Een heel sentimenteel verhaal naar de roman van Bess Streeter Aldrich, goed gespeeld en knap in beeld gebracht en bestemd voor de zakdoekenbrigades. Scott is subliem in haar rol, waardoor de film heel genietbaar is. Edward Ward kreeg een Oscarnominatie voor zijn score.

Young Tom Edison

1940 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1940. Biografie van Norman Taurog. Met o.a. Mickey Rooney, Fay Bainter, George Bancroft, Virginia Weidler en Eugene Pallette.

De vroege jaren uit het leven van de beroemde uitvinder worden met flair gespeeld door de vakbekwame Rooney. Het vervolg was met Spencer Tracy: Edison, the Man. Het scenario is van Bradbury Foote, Dore Schary en Hugo Butler. Het camerawerk is van Sidney Wagner.

The Son of Monte Cristo

1940 | Actiefilm, Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1940. Actiefilm van Rowland V. Lee. Met o.a. Louis Hayward, Joan Bennett, George Sanders, Florence Bates en Lionel Royce.

Met een ingenieuze staatsgreep heeft Sanders praktisch de heerschappij over de kleine bufferstaat Lichtenburg overgenomen. Een huwelijk met groothertogin Bennett moet hem koning maken. Dan arriveert Edmond Dantes (Hayward), zoon van de Graaf van Monte Cristo, die als gemaskerde outlaw The Torch het land bevrijdt en de hand van Bennett als beloning krijgt. Routine mantel- en degenfilm, die uiteraard weinig meer te maken heeft met Alexandre Dumas. Redelijk goed gemaakt en gespeeld, maar het scenario van George Bruce wijkt nergens af van het geijkte patroon van dit op het ZORRO-verhaal improviserende genre. Sanders is lekker doortrapt, Hayward een kartonnen held en Bennett een te gewillig slachtoffer. Fotografie van George Robinson.

Congo Maisie

1940 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Henry Potter. Met o.a. Ann Sothern, John Carroll, Shepperd Strudwick, Rita Johnson en J.M. Kerrigan.

Maisie (Sothern) komt terecht in Afrika, waar ze op een schip dr. Carroll ontmoet, die de geneeskunde heeft opgegeven om een rubberplantage te starten. Ze gaan van boord bij een medische post, die wordt geleid door Strudwick en zijn vrouw Johnson. Maisie tracht hun wankele huwelijk te redden. Een scenario dat sterke gelijkenis vertoont met RED DUST, maar dat alle slechte kanten toont van een serie als deze Maisie: gezochte sentimentaliteit, oninteressante personages. Gelukkig zijn er nog de spitse dialogen van het hoofdpersonage. Mary C. McCall Jr. baseerde zich weer op een verhaal van Wilson Collison. Fotografie van Charles Lawton. Gevolgd door GOLD RUSH MAISIE. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Congo Maisie

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van H.C. Potter. Met o.a. John Carroll, Ann Sothern en Shepperd Strudwick.

Maisie (Sothern) komt terecht in Afrika, waar ze op een schip dr. Carroll ontmoet, die de geneeskunde heeft opgegeven om een rubberplantage te starten. Ze gaan van boord bij een medische post, die wordt geleid door Strudwick en zijn vrouw Johnson. Maisie tracht hun wankele huwelijk te redden. Een scenario dat sterke gelijkenis vertoont met RED DUST, maar dat alle slechte kanten toont van een serie als deze Maisie: gezochte sentimentaliteit, oninteressante personages. Gelukkig zijn er nog de spitse dialogen van het hoofdpersonage. Mary C. McCall Jr. baseerde zich weer op een verhaal van Wilson Collison. Fotografie van Charles Lawton. Gevolgd door GOLD RUSH MAISIE. Zie ook: 'Maisie'-serie.

The Women

1939 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1939. Drama van George Cukor. Met o.a. Norma Shearer, Joan Crawford, Rosalind Russell, Paulette Goddard en Joan Fontaine.

'There is a name for you ladies,' merkt parfumverkoopster Crystal (Crawford) op tegen de Manhattan-luxekippetjes in wier gezelschap ze verkeert, 'but it isn't used in high society... outside of a kennel.' Ziedaar de teneur van het door Cukor met een sterrencast geïnspireerd verfilmde theaterstuk van Clare Boothe, bewerkt door Anita Loos en Jane Murfin. Het verhaal over upperclassvrouwen en hun omgang met mannen en elkaar is een niet aflatend vuurwerk van hatelijke observaties, innuendi en scheermesscherpe pointes. Het geraffineerde: die mannen zijn louter in de gesprekken present.

Nick Carter, Master Detective

1939 | Mysterie

Verenigde Staten 1939. Mysterie van Jacques Tourneur. Met o.a. Walter Pidgeon, Rita Johnson, Henry Hull, Donald Meek en Milburn Stone.

Meester-detective Carter (Pidgeon) wordt ingeschakeld als in een belangrijke vliegtuigfabriek alle nieuwe plannen naar buiten worden gesmokkeld. Op onverstoorbare wijze weet hij de verantwoordelijke te vinden en na een spectaculaire achtervolging te land, ter zee en in de lucht, uit te schakelen. Knappe detective-film met de, in Amerika, zeer populaire speurder in de hoofdrol. Tourneurs eerste film was reeds een bewijs van zijn groot talent als regisseur van low-budgetfilms. Uitstekend scenario van Bertram Millhauser, die samen met Harold Buckley het verhaal schreef. Prachtige fotografie, met enkele adembenemende luchtopnames, van Charles Lawton. Gevolgd door PHANTOM RAIDERS.

It's a Wonderful World

1939 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Komedie van W.S. Van Dyke. Met o.a. Claudette Colbert, James Stewart, Guy Kibbee, Nat Pendleton en Edgar Kennedy.

Een idiote komedie met Colbert als weggelopen dichteres en Stewart als vluchteling met de politie op de hielen (Pendleton en Kennedy). Heel erg leuk, met Stewart in topvorm. Scenario van Ben Hect en Herman J. Mankiewicz. Camerawerk van Oliver T. Marsh.

Dancing Co-Ed

1939 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Lana Turner, Artie Shaw, Ann Rutherford, Lee Bowman en Thurston Hall.

Danseres Patty Marlow (Lana) moet via een zwendelpraktijkje op een college carrière gaan maken in Hollywood. De jonge verslaggever van de college-krant heeft het zaakje perfect door en dreigt roet in het eten te gooien door alles aan de kaak te stellen, maar gelukkig wordt hij verliefd op onze dans-diva. Deze vroege Lana-danskomedie doet bij het weerzien nog menige fan-van- het-eerste-uur in vuur en vlam geraken. Het scenario is van Albert Mannheimer naar een verhaal van Albert Treynor. Het camerawerk is van Alfred Gilks. GB-titel: EVERY OTHER INCH A LADY.

Blackmail

1939 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1939. Misdaad van H.C. Potter. Met o.a. Edward G. Robinson, Gene Lockhart, Guinn Williams, Ruth Hussey en Esther Dale.

Robinson zit onschuldig in de gevangenis. Als hij erachter komt dat zijn vrouw en kind in handen dreigen te vallen van de ware schuldige, ontsnapt hij. Zijn doel is de ware toedracht van de misdaad aan het licht te brengen. De virtuoze vertolkingen van Robinson en zijn tegenstander, Lockhart, maken dit onmogelijke melodrama draaglijk. Als tijdverdrijving niet slecht, maar van het talent dat aan deze film verbonden is zou je toch meer mogen verwachten. David Hertz en William Ludwig zijn verantwoordelijk voor het script dat ze baseerden op een verhaal van Dorothy Yost en Endre Bohem. Achter de camera stond Clyde de Vinna.

Another Thin Man

1939 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1939. Misdaad van W.S. Van Dyke. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, C. Aubrey Smith, Otto Kruger en Nat Pendleton.

Op een landgoed op Long Island wordt een moord gepleegd, waarna het populaire, bezopen detective-echtpaar (samen met Asta en pasgeboren zoontje Nick jr.) op de proppen komt om de dader te vinden. Sinds ze moeder is geworden, is Nora wel een beetje minder gaan drinken. Deze genietbare derde film in de reeks is de laatste die gebaseerd is op een verhaal van Dashiell Hammett. Scenario van Frances Goodrich en Albert Hackett. Camerawerk van Oliver T. Marsh en William Daniels. Zie ook: 'Boston Blackie'- serie.

The Shopworn Angel

1938 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1938. Drama van H.C. Potter. Met o.a. Margaret Sullavan, James Stewart, Walter Pidgeon, Hattie McDaniel en Sam Levene.

Stewart en Sullavan vormen steeds een prima paar zelfs in een middelmatige damesfilm. Een naïeve soldaat wordt verliefd op een actrice met losse moraal, maar onder zijn invloed verandert ze. Mooi gedaan, inclusief een meesterlijk Slavko Vorkapich-begin met WO I-opnames. Een nieuwe versie van de film uit 1929 met Gary Cooper en Nancy Carroll. Scenario van Waldo Salt naar een verhaal van Dana Burnet. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

The Crowd Roars

1938 | Drama, Horror, Sportfilm

Verenigde Staten 1938. Drama van Richard Thorpe. Met o.a. Robert Taylor, Edward Arnold, Frank Morgan, Maureen O'Sullivan en William Gargan.

Tommy McCoy (Taylor) heeft snelle vuisten en kan bovendien aardig zingen. Zijn speelzuchtige vader Brian (Morgan) is een zuiplap met grote schulden. Hij profiteert als `manager` van zijn zoon door hem als de boksende zangvogel te promoten. Na een voorspoedige opmars in het bokswereldje treedt Tommy in de ring in Madison Square Garden om de titel voor het middengewicht. Zijn vader heeft met bookmaker Jim Cain (Arnold) een afspraak gemaakt dat Tommy zal verliezen om zijn schulden bij hem te `betalen`, maar Tommy geeft zijn tegenstander zo`n klap, dat hij niet meer opstaat. Voortaan wordt Tommy `Killer McCoy` genoemd. Tommy wil de bokssport vaarwel zeggen, maar zijn vader zit in de klem. Cains concurrent `Pug` Walsh (Pendleton) heeft het spelletje door en wil meeprofiteren of de zaak verlinken en Tommy is verliefd op Cains dochter Sheila (O'Sullivan). Het scenario van Thomas Lennon, George Bruce en George Oppenheimer bevat een vlot verteld verhaal over ambitie, trouw en de American Dream. Uitstekende spelprestaties in het portret van een man wiens karakter gevormd wordt door bittere ervaring. Het camerawerk is van John Seitz. Remake: KILLER McCOY.

Paradise for Three

1938 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Drama van Edward Buzzell. Met o.a. Frank Morgan, Robert Young, Mary Astor, Edna May Oliver en Florence Rice.

Een vreemd verhaal over een Amerikaans zakenman die zich onder het Duitse volk begeeft om hun wijze van leven te leren kennen. De goede rolbezetting steunt het redelijke scenario van George Oppenheimer en Harry Ruskin naar de roman Drei Männer im Schnee van Erich Kästner. Het camerawerk is van Leonard Smith.

Boys Town

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Norman Taurog. Met o.a. Spencer Tracy, Mickey Rooney, Henry Hull, Leslie Fenton en Gene Reynolds.

In 1900 hoort een priester (Tracy) de biecht aan van een ter dood veroordeelde, die als kind slechts harteloosheid en onbegrip heeft gekend. Om dit in de toekomst te verhinderen, sticht hij een tehuis voor verwaarloosde kinderen. Met geleend geld koopt hij een oude woning, die hij helemaal opnieuw inricht en 'Jongensstad' noemt. Melige tranentrekker die destijds veel succes had, maar inmiddels sterk verouderd overkomt. Toch veroorzaakt de jonge Rooney ongetwijfeld nog steeds menige brok in de keel. Het scenario van John Meechan en Dore Schary, naar een verhaal van Schary en Eleanor Griffin, was op commerciële maat geschreven voor het grote publiek, dat dan ook gretig toehapte. Tracy levert zoals altijd geïnspireerd vakwerk, waarmee hij een Oscar verdiende, evenals Schary en Griffin voor hun verhaal. Sidney Wagner was verantwoordelijk voor de fotografie. Gevolgd door Men of Boys Town.

A Yank at Oxford

1938 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1938. Komedie van Jack Conway. Met o.a. Robert Taylor, Lionel Barrymore, Maureen O'Sullivan, Vivien Leigh en Edmund Gwenn.

Een aantrekkelijke rolverdeling, waaronder de jeugdige Leigh, in een clichéverhaal over een eigenwijze Amerikaan die zich probeert aan te passen aan Oxford, en omgekeerd. Scenario van Malcolm Stuart Boylan, Walter Ferris, George Oppenheimer en Leon Gordon.

The Last Gangster

1937 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1937. Misdaad van Edward Ludwig. Met o.a. Edward G. Robinson, Rosa Stradner, James Stewart, John Carradine en Sidney Blackmer.

Een bedachtzame gangsterfilm met Robinson die uit de gevangenis vrijkomt en zichzelf weer probeert te installeren als machtige gangsterbaas. Zijn ex-vrouw is inmiddels getrouwd en wil niets meer met hem te maken hebben. Scenario van John Lee Mahin naar een verhaal van William A. Wellman en Robert Carson. Camerawerk van William Daniels.

Saratoga

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Jean Harlow, Lionel Barrymore, Frank Morgan en Walter Pidgeon.

In Harlows laatste film heeft haar vaste vervangster Mary Dees veel scènes gedaan, maar het klopt allemaal goed. Jean is de dochter van een paardenfokker en Gable een invloedrijke bookmaker. Anita Loos schreef samen met Robert Hopkins het passende scenario en Ray June maakte de plaatjes.

Night Must Fall

1937 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1937. Horror van Richard Thorpe. Met o.a. Robert Montgomery, Rosalind Russell, May Whitty, Alan Marshal en Kathleen Harrison.

De befaamde filmversie naar Emlyn Williams` spannende toneelstuk over een jonge vrouw (Russell) die langzaamaan achter de identiteit komt van een beestachtige killer die de omgeving onveilig maakt. Montgomery heeft een opvallende rol in deze soms toneelmatig aandoende, maar over het algemeen goede film; Russell en Whitty zijn uitnemend. Scenario van John Van Druten.

Mannequin

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Frank Borzage. Met o.a. Joan Crawford, Spencer Tracy, Alan Curtis, Ralph Morgan en Leo Gorcey.

Crawford is getrouwd met kruimeldief en oplichter Curtis. Ze besluit mannequin te worden. Zo ontmoet ze de rijke reder Tracy, die verliefd op haar wordt. In plaats van jaloers te worden, ziet Curtis in deze verliefdheid iets waar munt uit valt te slaan. Typisch melodrama uit die tijd, met zwakke mannen en sterke vrouwen, die zich oppervlakkig aanstellen maar zeer geraffineerd optreden. Het scenario van Lawrence Hazard is voorspelbaar, maar dankzij het talent van de hoofdrolspelers volg je de film met aandacht. Zeker niet de beste film van Borzage, maar wel ontspannend en onderhoudend, met een hartveroverende Crawford. In beeld gebracht door George Folsey.

Double Wedding

1937 | Romantiek, Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1937. Romantiek van Richard Thorpe. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Florence Rice, Edgar Kennedy en Sidney Toler.

Amusante slapstickromantiek tussen tegenpolen Charlie Lodge (William Powell) als maffe schilder en Margit Agnew (Myrna Loy) als workaholic mode-ontwerpster die elkaar ontdekken tijdens het regelen van het huwelijk van Margit's jongere zus Irene (Rice). Bedreven productiewerk uit de MGM studio, een bedrijf met toentertijd 'meer sterren dan aan de hemel', en de zevende duo-rol van Powell en Loy die nog acht keer samen het doek zouden delen. Jo Swerling bewerkte het toneelstuk 'Great love' van Ferenc Molnár tot scenario. (VM/VPRO Gids)

Wife vs. Secretary

1936 | Komedie

Verenigde Staten 1936. Komedie van Clarence Brown. Met o.a. Clark Gable, Jean Harlow, Myrna Loy, May Robson en George Barbier.

Een volmaakt voorbeeld van vakwerk uit de droomfabriek van Hollywood: top-sterren laten zien wat zij met minderwaardig materiaal kunnen doen. Harlow is bijzonder goed als de secretaresse die zich onmisbaar maakt bij haar chef, uitgever Gable en in beider levens complicaties veroorzaakt. Loy is Gable's vrouw en Stewart is Harlows verloofde. Het scenario werd overigens door competente lieden geschreven: Norman Krasna, Alice Duer Miller en John Lee Mahin en gebaseerd op een verhaal van Faith Baldwin. Ray June verzorgde de geroutineerde fotografie.

Wife versus Secretary

1936 | Drama, Experimenteel, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Drama van Clarence Brown. Met o.a. Jean Harlow, Clark Gable en Myrna Loy.

Een volmaakt voorbeeld van vakwerk uit de droomfabriek van Hollywood: top-sterren laten zien wat zij met minderwaardig materiaal kunnen doen. Harlow is bijzonder goed als de secretaresse die zich onmisbaar maakt bij haar chef, uitgever Gable en in beider levens complicaties veroorzaakt. Loy is Gable's vrouw en Stewart is Harlows verloofde. Het scenario werd overigens door competente lieden geschreven: Norman Krasna, Alice Duer Miller en John Lee Mahin en gebaseerd op een verhaal van Faith Baldwin. Ray June verzorgde de geroutineerde fotografie.

Small Town Girl

1936 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Komedie van William A. Wellman. Met o.a. Janet Gaynor, Robert Taylor, Binnie Barnes, Lewis Stone en Andy Devine.

Een luchthartige romance van Gaynor die Taylor tot een huwelijk verleidt terwijl hij dronken is, waarna zij achteraf als hij nuchter is, ook zijn hart probeert te winnen. Hertiteld als ONE HORSE TOWN.

San Francisco

1936 | Drama

Verenigde Staten 1936. Drama van W.S. Van Dyke. Met o.a. Clark Gable, Jeanette MacDonald, Spencer Tracy en Jack Holt.

Als Mary Blake (MacDonald) haar schamele bezittingen verliest bij een hotelbrand in San Francisco, moet ze de kost bij elkaar zingen in de bar van Blackie Norton (Gable). Daar hoort Jack Burley (Holt) haar prachtige stem en engageert haar voor zijn Tivoli-opera. Hij kondigt ook aan dat hij verloofd is met haar en dat maakt Blackie jaloers. Jack duwt Blackie ondertussen naar het randje van de financiële afgrond. Mary hoort hoe gemeen Jack is. Ze doet spontaan mee aan een zangwedstrijd, waar ze de hoofdprijs van tienduizend dollar in de wacht sleept, die zij Blackie wil geven, maar de trotse Blackie weigert. Op dat moment breekt de beruchte aardbeving van 1906 uit en Jack krijgt zijn verdiende loon: hij komt om onder het vallende puin. Nog altijd een prachtige film, die je beslist gezien moet hebben. Tracy is schitterend als pater Tim Mullin. Scenario van Anita Loos naar een verhaal van Robert Hopkins. Wordt ook vertoond in en ingekleurde versie. Camerawerk van Oliver T.T. Marsh.

After the Thin Man

1936 | Mysterie, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1936. Mysterie van W.S. Van Dyke. Met o.a. William Powell, Elissa Landi, Myrna Loy, James Stewart en Joseph Calleia.

In deze verrukkelijke tweede film in de reeks treffen we de hoffelijke Charles in San Francisco aan, waar hij bezig is de zoveelste moord op te lossen, wanneer hij tenminste niet finaal laveloos is. Een iets te langdradige maar eersteklas film met een werkelijke verrassende dader en een leuke slotscène, waarin ook Asta meedoet. Frances Goodrich bewerkte een verhaal van Dashiell Hammett tot scenario. In beeld gebracht door Oliver T. Marsh. Zie ook: 'Boston Blackie'-serie.

Public Hero No. 1

1935 | Thriller

Verenigde Staten 1935. Thriller van J. Walter Ruben. Met o.a. Joseph Calleia, Lionel Barrymore, Chester Morris, Paul Kelly en Jean Arthur.

In deze verrukkelijke tweede film in de reeks treffen we de hoffelijke Charles in San Francisco aan, waar hij bezig is de zoveelste moord op te lossen, wanneer hij tenminste niet finaal laveloos is. Een iets te langdradige maar eersteklas film met een werkelijke verrassende dader en een leuke slotscène, waarin ook Asta meedoet. Frances Goodrich bewerkte een verhaal van Dashiell Hammett tot scenario. In beeld gebracht door Oliver T. Marsh. Zie ook: 'Boston Blackie'-serie.