Michal Bat-Adam is regisseur en acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

The Impossible Spy

1987 | Thriller

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1987. Thriller van Jim Goddard. Met o.a. John Shea, Eli Wallach, Michal Bat-Adam, Rami Danon en Sasson Gabay.

Een pakkende thriller over Elie Cohen, een Israeli van Egyptische geboorte, die als geheim agent een dubbelleven leidt: enerzijds als een vriendelijke (en vaak afwezige) echtgenoot en vader in Israel, anderzijds als een rijke zakenman die in Syrische kringen infiltreert. Een fascinerend verhaal op waar gebeurde feiten gebaseerd. Oorspronkelijke duur 89m.

The Ambassador

1984 | Thriller, Actiefilm, Drama

Israël/Verenigde Staten 1984. Thriller van J. Lee Thompson. Met o.a. Robert Mitchum, Rock Hudson, Ellen Burstyn, Fabio Testi en Heli Goldenberg.

Goed gemaakte maar totaal onwaarschijnlijke politieke thriller met Mitchum als de Amerikaanse ambassadeur in een door terrorisme verscheurd land in het Midden-Oosten. Hij probeert te bemiddelen tussen de rivaliserende partijen en raakt zo betrokken in een bloedige escalatie van het conflict. Ondertussen gaat z`n echtgenote (Burstyn) aan de rol met een plaatselijke antiquair, wat dan weer leidt tot chantage door zijn politieke tegenstanders. Een rommeltje kortom, waarin Mitchum toch een zekere waardigheid weet te behouden. Ook bekend als THE PEACEMAKER.

Al Chaewael Dak

1980 | Drama

Israël 1980. Drama van Michal Bat-Adam. Met o.a. Gila Almagor, Alex Peleg, Liat Panski en Aya Wirow.

Een labiele moeder wordt geobsedeerd door haar uiterlijk. Haar jongste dochter Nillie probeert haar op allerlei manieren te activeren en in het gareel te houden, zodat ze niet opgenomen hoeft te worden. Dit interessante thema en het goede acteren van de twee hoofdrolspeelsters leiden helaas niet tot een zeer boeiende film.

Moments de la vie d'une femme

1979 |

Israël/Frankrijk 1979. Michal Bat-Adam. Met o.a. Michal Bat-Adam, Brigitte Catillon, Assaf Dayan en Avi Pnini.

In de trein Tel Aviv-Jeruzalem leert een jonge Française (Catillon) een bijna evenoude Israëlische vrouw (Bat-Adam) kennen en de twee ondervinden wederzijdse sympathie. Ze trekken met elkaar op en als de Israëlische vriend (Dayan) van Bat-Adam zich erbij voegt, draait een aanvankelijk onbezorgde driehoek uit op een verwijdering. Beide vrouwen trouwen en na vijf jaar treffen ze elkaar weer om vast te stellen dat alle wederzijdse gevoelens eigenlijk nog onveranderd zijn. Redelijk intelligente feministische debuutfilm van Bat-Adam, die een van de hoofdrollen speelt, maar toch gekenmerkt wordt door de feministische modegolf van de tijd waarin hij gedraaid werd. Dayan is de zoon van de beroemde generaal en heeft zich naderhand op de politiek gestort.

La File de Prague avec un sac très lourd

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Danielle Jaeggi. Met o.a. Thérèse Liotard, Michal Bat-Adam, Daniel Mesguich, Daniel Langlet en Michel Bardinet.

Een Tsjechisch meisje arriveert in Parijs met films, bandopnames en teksten die in haar land verboden zijn. Ze probeert de media te interesseren, maar die blijven onverschillig. Ze begint een relatie met Pierre, een Franse jongen, maar als ze hoort dat haar vriend, de maker van de clandestiene films, in Praag is gearresteerd besluit ze naar Tsjechoslowakije terug te keren. Deze sobere, thematisch interessante film blijft helaas iets te tam om echt te overtuigen en spendeert ook teveel tijd aan de oppervlakkig uitgewerkte relatie tussen het meisje en Pierre ten nadele van de originelere en meer belangrijke media-problematiek.

La vie devant soi

1977 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 1977. Drama van Moshé Mizrahi. Met o.a. Simone Signoret, Michal Bat-Adam, Samy Ben Youp, Costa-Gavras en Claude Dauphin.

Een joodse ex-prostituée met een concentratiekamp-syndroom past op de kinderen van vroegere collega's. Het Arabische zoontje van een vermoorde hoer blijft bij haar wonen en zal haar stervensbegeleiding op zich nemen.

Rachel's Man

1975 |

Verenigd Koninkrijk/Israël 1975. Moshé Mizrahi. Met o.a. Rita Tushingham, Mickey Rooney, Leonard Whiting en Michal Bat-Adam.

Fraaie plaatjes van Israëlisch landschap helpen toch niet dit bijbels verhaal interessant te maken.

Abou el banat

1974 | Komedie, Drama

Israël 1974. Komedie van Moshé Mizrahi. Met o.a. Shai K. Ophir, Zahriha Harifai, Michal Bat-Adam, Joseph Shiloah en Gideon Singer.

Een man heeft al acht dochters en wil dolgraag een zoon. Hij gaat naar een kwakzalver die hem vertelt wat hij moet doen om een zoon te verwekken. Hij voert al die handelingen uit, maar als bij de geboorte blijkt dat het weer een dochter is besluit hij te scheiden van zijn vrouw. Onderhoudende en plezierige film.