Oscar Pulido is acteur.
Er zijn 51 films gevonden.

Héroe a la fuerza

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. 'Piporro', Rosa de Castilla en Oscar Pulido.

Als gevolg van een val blijft een jongen twintig jaar bewusteloos. Als hij ontwaakt, gedraagt hij zich enkele keren als zijn kwaadaardige, overleden broer, en verder als de goede persoon die hij zelf is. Vehikel voor meesteracteur `Piporro`, die een dubbelrol heeft. De film verwijst naar de bijbel (het goede in de hoofdfiguur heet Abel en zijn slechte broer Cain). Ook bekend als EL PÁRPADO CAIDO.

Los encapuchados del infierno

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Oscar Pulido en René Cardona.

Een geheimzinnige bandiet, `El encapuchado Negro` (Het Zwarte Masker) probeert een sarcofaag te stelen die de helft van een schatkaart bevat. De andere helft is in het bezit van een ander gemaskerde `El Jinete Negro` (De Zwarte Ruiter). Een infame western met maskers in alle kleuren en soorten, die twee opvolgers kent. Hij bestaat uit drie episoden: Los encapuchados del infierno, El tesoro maldito en Grito mortal.

La barranca sangrienta

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Oscar Pulido en Quintín Bulnes.

Laatste deel van de trilogie LOS ENCAPUCHADOS DEL INFIERNO. Na veel wederwaardigheden (sinds de laatste avonturen zijn er twee jaar verstreken) slagen noch de bandieten noch de gemaskerde held erin de schat te verwerven: die blijft door een explosie voor altijd verborgen. Net als bij zij voorgangers zijn er drie episodes: La barranca sangriente, Secuestro trágico en Intrigas de muerte. Net zo slecht als zijn voorgangers.

Casi casados

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa Arenas, Mauricio Garcés en Oscar Pulido.

Terwijl hij doorgaat voor zijn schatrijke vriend ziet een jongeman zich genoodzaakt beneden zijn veronderstelde stand te trouwen. Een zeer armzalige komedie, met een onbeholpen intrige.

De hombre a hombre

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Fernando Casanova, Elvira Quintana, Roberto G. Rivera en Oscar Pulido.

Een kind wordt opgevoed door drie monniken, die hem gevonden en opgenomen hebben. Eenmaal opgegroeid, wordt hij verliefd op een meisje, dat begeerd wordt door een rijke schurk. Om zich tegen de man te kunnen verdedigen, leren de drie monniken de jongen de zweep te gebruiken, te boksen en paard te rijden. Deze film benadrukt, zoals vele andere in die tijd, de weerbaarheid van de geestelijken.

Viva quien sabe querer!

1959 | Komedie

Argentinië/Mexico 1959. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Mabel Karr, Oscar Pulido en Anita Casares.

Een man die zich uitgeeft voor impresario, engageert twee jongemannen met een vals contract. Als vergeldingsmaatregel ontvoeren zij twee balletdanseressen. Uitsluitend gered door de aanwezigheid van de aangename en sympathieke Karr, die later de vrouw van de beroemde Spaanse acteur Fernando Rey werd.

La Entrega de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Carlos Baena, Adriana Roel, Oscar Pulido en Arturo Martínez.

Laatste van de vier episodenfilms die Manuel Muñoz wijdde aan de edelmoedige bandiet 'Chucho el Roto'. Deze laatste aflevering bevat de episoden genaamd 'El obispo', 'El buen patron', 'La caja fuerte' en 'Deuda saldada'. Net zo middelmatig als de vorige.

La Captura de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Carlos Baena, Adriana Roel, Oscar Pulido en Arturo Martínez.

De voorlaatste aflevering van de door Manuel Muñoz geregisseerde serie over de avonturen van de bandiet 'Chucho el Roto', bestaande uit drie episodes, te weten: 'En su propio trampa', 'El doble juego' en 'La venganza'. Met de komiek Armando Soto la Marina, 'El Chicote', in een bijrol. Niets bijzonders.

Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Carlos Baena, Adriana Roel, Oscar Pulido en Arturo Martínez.

De avonturen van een edelmoedige bandiet, in gevecht met een reeks struikrovers. De eerste aflevering van een serie van vier films over dit personage. Deze aflevering bestaat uit drie episodes: [KL]`El juramento`[KLE], [KLE]`Con la m[KA1]ascara del artista`[KLE] en [KLE]`El delincuente`[KLE]. Bleek net zo zwak te zijn als de latere afleveringen (AVENTURAS DE CHUCHO EL ROTO, LA CAPTURA DE CHUCHO EL ROTO, en LA ENTREGA DEL CHUCHO EL ROTO).

Aventuras de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Carlos Baena, Adriana Roel, Oscar Pulido en Arturo Martínez.

Voortzetting van de serie CHUCHO EL ROTO. Dit tweede deel bestaat uit drie episodes: El joyero burlado, Operación ventajosa en Daños y perjuicios. Matig.

El Supermacho

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Sonia Furió, Teresa Velázquez en Oscar Pulido.

Een wat schuchtere student wordt een krachtpatser dankzij de experimenten van een geleerde. Maar als hij er achter komt dat het de bedoeling van de geleerde is om een ras van supermensen te kweken, vernietigt hij met zijn vriendin diens hele laboratorium. Een slecht geregisseerde komedie waarin de grenzen van de banaliteit ruimschoots worden overschreden.

El Sordo

1958 | Komedie, Drama

Mexico 1958. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Irma Dorantes, Cesáreo Quezadas en Oscar Pulido.

Een jongen, die beelden maakt voor de dorpskerk, wordt doof als gevolg van de klappen die hij krijgt als hij probeert te verhinderen dat zijn vriendin wordt geschaakt door een neger. Een onbeholpen pseudo-komedie waarin de komiek 'Clavillazo' zichzelf imiteert.

El Joven del carrito

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Maricruz Olivier, Rodolfo Landa en Oscar Pulido.

Door een opeenvolging van ongelukkige omstandigheden komt de sleutel van een schatkist terecht in de kar van een arme ijscoman, die zodoende wordt verdacht van diefstal. Het werd een flop, zowel bij de kritiek als aan de kassa.

Piernas de oro

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Clavillazo, Teresa Velázquez, Marco de Carlo en Oscar Pulido.

Een dorpeling wint een fietswedstrijd, als hij door zijn toekomstige schoonvader op de hielen wordt gezeten. Één van de meest erbarmelijke Mexicaanse komedies uit de jaren vijftig.

Las Mil y una noches

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Tin Tan, María Antonieta Pons, Martha Valdés en Oscar Pulido.

De sprookjes van Duizend-en-een-nacht, verworden tot een zeldzaam slechte grap.

Concurso de belleza

1957 | Komedie, Drama

Mexico 1957. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Kitty de Hoyos, César del Campo, Bárbara de Cuba en Oscar Pulido.

Een lerares scheikunde laat zich door een vriend overhalen om mee te doen aan een schoonheidswedstrijd. Geforceerde en ridicule film.

Aladino y la lámpara maravillosa

1957 | Fantasy

Mexico 1957. Fantasy van Julián Soler. Met o.a. Antonio Espino 'Clavillazo', Ana Bertha Lepe, Oscar Pulido en Eduardo Alcaraz.

Verfilming van het beroemde verhaal van Aladin en de wonderlamp, met een totaal gebrek aan vaart. Het werd een flop.

Música de siempre

1956 | Musical

Mexico 1956. Musical van Tito Davison. Met o.a. Oscar Pulido, Manuel 'Loco' Valdés, Miguel Manzano en Joaquín Cordero.

Een simpele opeenvolging van de meest succesvolle liedjes uit die tijd, verbonden door een wel zeer elementaire komedie-plot.

Mujer en condominio

1956 | Komedie, Drama

Mexico 1956. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Mary Esquivel, Carlos López Moctezuma, Oscar Pulido en Agustín Lara.

Een hoertje wil weer op het rechte pad komen om de man van wie zij houdt waardig te zijn. Maar deze bedriegt haar. Het script is even beroerd als de dialoog.

Escuela para suegras

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Martha Mijares, Blanca de Castejón en Oscar Pulido.

Omdat hij het kind van een rijke familie het leven heeft gered wordt een dief beloond met een medaille en een baan. Zeer middelmatige film die uitsluitend bedoeld is als kader voor de rol van 'Tin Tan'

Mi influyente mujer

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Gloria Lozano, Rodolfo Landa, Oscar Pulido en Panseco.

Het op handen zijnde bezoek van een Gouverneur aan een dorp brengt de dorpelingen in paniek. Slechte dialogen en een nog slechter ritme.

Los Televisionados

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Raúl Martínez, Chula Prieto, Oscar Pulido en Mantequilla.

Na een eindeloze reeks incidenten slaagt de serveerster van een Chinees restaurant er eindelijk in om een beroemd zanger te veroveren. Waarlijk grotesk slecht.

El Chismoso de la ventana

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Clavillazo, Martha Mijares, Oscar Pulido en Celia Viveros.

Bij vergissing krijgt de bediende van een antiekzaak een telescoop in handen waarmee hij zijn buren gaat bespieden. Een zeer slechte parodie op Hitchcocks REAR WINDOW.

Club de señoritas

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Joaquín Pardavé en Oscar Pulido.

Een aantal vrouwen doet een greep naar de macht, om zich op het mannelijk deel van de natie te wreken. Deze zogenaamd feministische film is in werkelijkheid volstrekt clichématig en rolbevestigend.

Escuela de vagabundos

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Miroslava, Blanca de Castejón en Oscar Pulido.

Een beroemd componist geeft zich uit voor een zwerver om zo de gunsten van een rijk meisje te winnen. Vermakelijk maar schaamteloos plagiaat van MY MAN GODFREY van Gregory La Cava. Uitstekend ritme. Was destijds een groot kassucces.

El Sultán descalzo

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. German 'Tin Tan', Yolanda Varela, Oscar Pulido en Wolf Ruvinskis.

De dwaze lotgevallen van de komiek 'Tin Tan' in een harem. Goed gemaakt en innemend.

Cuidado con el amor

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Infante, Elsa Aguirre, Oscar Pulido en Arturo Soto Rangel.

Drie vrienden besluiten een huis af te breken, omdat er een schat onder zou liggen. Volkomen oninteressant.

Reventa de esclavas

1953 | Komedie, Musical, Fantasy

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Silvia Pinal, Tony Aguilar, Oscar Pulido en Aurora Segura.

Een geleerde slaagt er met drie leerlingen in een mummie weer tot leven te wekken; deze brengt hen terug naar het oude Egypte. Vergeleken bij deze farce, lijkt LA CORTE DE FARAON van Julio Bracho, van enige jaren eerder, een meesterwerk.

Espaldas mojadas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Víctor Parra, Martha Valdés en Oscar Pulido.

Verschillende Mexicanen proberen illegaal de Río Bravo over te steken om in de Verenigde Staten te komen. Ondanks enkele technische onvolkomenheden, is de film van een indrukwekkende kracht en authenticiteit, overtuigend geacteerd onder een gedurfde regie.

Cantando nace el amor

1953 | Komedie, Musical

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Raúl Martínez, Andrés Soler en Oscar Pulido.

Een ranchero wordt enthousiast bij de gedachte aan het maken van een film; dan kan hij namelijk terloops de hoofdrolspeelster verleiden. Stupide komedie opgevuld met een eindeloze reeks liedjes.

Rumba caliente

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Resortes, Lilia Prado, Oscar Pulido en Gloria Mestre.

Op zoek naar roem, geven een straatveger en een sigarettenverkoopster zich op een feest met voorname bezoekers uit voor flamencodansers. Een goede film onder regie van Martínez Solares; het talent en de populariteit van Resortes werden eens te meer bevestigd.

Mi papá tuvo la culpa

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Meche Barba, Tony Aguilar, Oscar Pulido en Carlota Solares.

Om het geld van haar neef te bemachtigen komt een tante met een beschuldiging van incest. Afschuwelijk.

El Luchador fenómeno

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Tito Junco, Bárbara Gil en Oscar Pulido.

Een keurige man wordt verliefd op een mooi meisje, maar raakt daardoor verzeild in allerlei verwikkelingen. Deze film raakt kant noch wal en is gespeend van elk gevoel voor humor.

Doña Mariquita de mi corazón

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Silvia Pinal, Fernando Fernández en Oscar Pulido.

Een rijke vrouw wordt verward met een dienstbode, maar zij wil het misverstand niet uit de wereld helpen, om zo haar zoon te kunnen trouwen. Naar het gelijknamige werk van de Spaanse schrijver Muñoz Román, dat talrijke overeenkomsten vertoonde met Charley's Aunt van Brandon Thomas; niet meer dan een magere overgeacteerde komedie.

Amor de locura

1952 |

Mexico 1952. Rafael Baledón. Met o.a. Niní Marshall, Oscar Pulido, Tony Aguilar en Tongolele.

Een rijke vrouw sterft van jaloezie als zij er achter komt dat haar man met haar getrouwd is om het geld en er een minnares op na houdt. Hij wil haar vermoorden om haar fortuin te erven. Eerste film van de acteur Rafael Baledón, die er niet meer van weet te maken dan een smakeloze en stijve parodie op LOCURA DE AMOR van Juan de Orduña uit 1948.

Vuelva el sábado

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van René Cardona. Met o.a. María Elena Marqués, Abel Salazar, Oscar Pulido en Carolina Barret.

Om niet ontslagen te hoeven worden, wordt een verkoopster in een warenhuis geldinster; de klanten betalen hun schulden namelijk niet. Een zeer onevenwichtige komedie.

Una Gringuita en México

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Antonio Badú, Martha Roth, Oscar Pulido en Fanny Schiller.

Als zij horen dat hun nichtje, van wie zij denken dat zij rijk is, hen komt opzoeken, doen een tante en haar twee kinderen alsof zij ook rijk zijn. Alle humoristische mogelijkheden die het verhaal bood, zijn onbenut gebleven in handen van de totaal fantasieloze regisseur.

Mátenme porque me muero!!!

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Tin Tan, Oscar Pulido, Tongolele en Marcelo.

Een circusclown wordt op de hielen gezeten door een hele serie mensen, onder wie zijn eigen vriendin, die allemaal denken dat hij een fortuin bezit. De kwaliteiten van zowel 'Tin Tan' als van 'Tongolele' zijn volkomen verspild aan deze erbarmelijke komedie.

La Alegre casada

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Niní Marshall, Domingo Soler, Oscar Pulido en Consuelo Guerrero de Luna.

Een rijk geworden bakkersvrouw besluit om de aandacht van haar overspelige man op zich te vestigen; zij heeft niet de minste moeite om er haar hele kapitaal tegenaan te gooien. De vrouwelijke personages van deze film zijn zo karikaturaal, dat dát uiteindelijk het meest vermakelijke van de hele film is.

El Ruiseñor de barrio

1951 | Komedie, Drama

Mexico 1951. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Pinky Molina, Armando Calvo, Angel Garasa en Oscar Pulido.

Een meisje dat haar moeder heeft verloren neemt zich voor om door middel van haar prachtige stem haar vader met haar grootmoeder te verzoenen. De film staat helemaal in het teken van het vermeende wonderkind Molina. Het succes bleef echter uit en zo werd EL RUISENOR DEL BARRIO haar debuut én haar afscheid.

El Beisbolista fenómeno

1951 | Komedie, Fantasy

Mexico 1951. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Oscar Pulido, Aurora Segura en Raúl Martínez.

Een beroemde honkbalspeler, reeds overleden, besluit zich te reïncarneren in een supporter van die sport om de partij van zijn leven te spelen. Absoluut niet de moeite waard.

Acapulco

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Emilio Fernández. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Calvo, Miguel Torruco en Oscar Pulido.

De administrateur van een luxe hotel in Acapulco maakt een afspraak met een meisje zonder geld; hij stelt haar voor aan zijn rijkste klanten en zij trouwt met degene die zij het aardigst vindt, in ruil voor een commissie. Slordige film, gespeend van ieder gevoel voor humor.

Una Viuda sin sostén

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van René Cardona. Met o.a. Abel Salazar, Emilia Guiú, Oscar Pulido en Guillermo Calles.

Een meisje heeft er genoeg van dat haar vriend altijd met andere meisjes flirt en besluit te trouwen met een rijke grijsaard, die een hartverlamming krijgt als hij haar in de huwelijksnacht in haar ondergoed ziet. Ongelooflijk grof en prozaïsch.

También de dolor se canta

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van René Cardona. Met o.a. Pedro Infante, Guillermina Grin, Oscar Pulido en Isma Dorantes.

Een meisje wordt door haar favoriete acteur, die zij bij toeval heeft leren kennen, naar de stad gelokt met de belofte dat hij een ster van haar zal maken. Cardona had geen flauw idee waarvan hij nu eigenlijk een satire wilde maken; de karikaturale noot mist daardoor ieder effect.

Serenata en Acapulco

1950 | Komedie, Musical

Mexico 1950. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Martha Roth, Roberto Romaña, Oscar Pulido en Andrés Soler.

Een man komt met twee vrienden zonder een cent in een hotel in Acapulco, waar hij bij vergissing de kamer moet delen met een schatrijke astroloog en wiskundige. Een opeenvolging van flauwe grappen en dwaasheden.

El Portero

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Carlos María Baena, Cantinflas, Silvia Pinal en Oscar Pulido.

Een conciërge vindt altijd een oplossing voor de problemen van zijn buren. Een komedie, behorend tot de bloeitijd van Cantinflas, die vol zit met smartlap-elementen waar de Mexicaanse cinema zo dol op is.

Cuando acaba la noche

1950 | Avonturenfilm

Mexico 1950. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Rafael Baledón, Lilia Prado en Oscar Pulido.

Een bende delinguenten ontvoert een journalist die over bewijsmateriaal tegen hen beschikt. Gebruikmakend van een verhaal dat al in de jaren twintig en dertig in Amerika werd verfilmd, slaagde Muriel er in om een film te maken die net zo onwaarschijnlijk als vervelend is.

Amor vendido

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Fernando Fernández, Meche Barba, Oscar Pulido en Sara Guash.

Een danseres vermoordt de man die haar heeft aangerand en afgeperst om een vriend te redden. De film is veel te ingewikkeld.

Yo quiero ser mala

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van René Cardona. Met o.a. María Elena Marqués, Abel Salazar en Oscar Pulido.

Een eenvoudig circusartieste gaat op 't slechte pad als zij erachter komt dat haar vriend haar bedriegt met de ster van de voorstelling. Gespeend van iedere natuurlijkheid.

Puerta....joven

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Silvia Pinal, Carlos Martínez Baena en Oscar Pulido.

Deze keer werkt de komiek 'Cantinflas' als portier in een gebouw waar hij zich voortdurend in de nesten werkt. Hoewel de opzet magertjes en soms belachelijk aandoet, is het toch een vlotte, goed gemaakte film met bovendien enkele trefzekere dialogen.

La Ultima noche

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van René Cardona. Met o.a. Ramón Armengod, Rosita Quintana en Oscar Pulido.

Een pianist en een danseres worden verliefd op elkaar en trouwen. Door een ongeneeslijke ziekte van de man ontstaan er problemen. De film is overdreven sentimenteel en flauw.