Bob Smeaton

Acteur, Scenarist

Bob Smeaton is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Beatles Anthology

1995 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1995. Documentaire van Geoffrey Wonfor.

In het kader van de geweldige hype die rondom de release in het late najaar van 1995 - vijftien jaar na de moord op John Lennon en 25 jaar nadat het viertal uit elkaar ging - van een drietal dubbele CD's met muziek van de Fab Four uit Liverpool, werd ook deze gigantische zes uur durende documentaire geproduceerd. Net zoals de CD's bestaan ze uit drie delen van ieder 120m. Ze bevatten evenals de geluidsdragers niet echt nieuwe muziek, en biedt deze imposante tv-rolprent ook eigenlijk niets nieuws onder de zon. Toch kunnen nostalgiegangers - thans krasse vijftigers - hun hart ophalen en nieuwelingen kunnen toch het nodige leren. Geen meesterwerk en eigenlijk is de meesterlijke zet achter dit alles de beoogde honderd miljoen dollar omzet. Michael Jackson krijgt hiervan een derde omdat dit zijn aandeel in de rechten is. Doorspekt met muziek! Het scenario is van Bob Smeaton. De research is van Nell Burley en de monatage is van Andy Matthews.

The Black Candle

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Roy Battersby. Met o.a. Samantha Bond, Denholm Elliott, Siân Phillips, Nathaniel Parker en Robert Hines.

Weinig diepgaand drama over de ontmaagding van een meisje uit de lagere sociale klasse, en dat daarna toch nog kans weet te maken op een liefdeloos huwelijk met een kale jonker. Een gepassioneerde, robuuste en jonge voorman brandt zijn handen - hij wordt vals beschuldigd - als hij verliefd op haar wordt. Naar een roman van Catherine Cookson en gesitueerd in het Noorden van Engeland rond 1900. Er bestaat ook een bijna vier uur durende versie van 222m, die rijker is aan details en nog sfeervoller is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bob Smeaton op televisie komt.

Reageer