Michael Stearns: cast en muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Alpha

2018 | Avonturenfilm, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 2018. Avonturenfilm van Albert Hughes. Met o.a. Kodi Smit-McPhee, Natassia Malthe, Leonor Varela en Jóhannes Haukur Jóhannesson.

Tiener Keda (Smit-McPhee, het jongetje uit The Road) jaagt volgens moeder 'met zijn hart, niet met zijn speer.' Toch neemt pa hem mee op buffeljacht. En dat allemaal 20.000 jaar geleden in koel Europa. Een aantal fraaie wandel-, kampeer- en jachtscènes later, gefilmd in Canada, wordt de jongen voor dood achtergelaten. Samen met een eveneens geblesseerde wolf begint hij aan de lange en vooral koude tocht terug naar huis. Geen Disney-achtige jongen-met-hondfilm, maar een cinematografisch kunststuk van dag- en nachtlichtbeelden, onderwaterfotografie, taal, dierenregie, speciale effecten en decorbouw.

Samsara

2011 | Documentaire

Verenigde Staten 2011. Documentaire van Ron Fricke.

Samsara is een caleidoscopische film over de oneindige cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte, gemaakt door Ron Fricke, die eerder het camerawerk deed voor Godfrey Reggio's Koyaanisqatsi. Voor Samsara - Sanskriet voor 'het eeuwig bewegende wiel van het leven' - filmde hij gedurende vijf jaar in vijfentwintig landen op vijf continenten diverse heilige gronden, rampgebieden, industriële complexen en wonderen der natuur. De beeldenbrij is dichtgesmeerd met transcendentale muziek. Bloedstollend mooi en uiterst esoterisch, sensitief en verlicht voor de een. Ergerniswekkende, vage, voorspelbare en clichérijke mooifilmerij voor menig ander.

Winter Break

2003 | Komedie, Familiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 2003. Komedie van Marni Banack en Marni Banack. Met o.a. Milo Ventimiglia, Maggie Lawson, Eddie Kaye Thomas, Eddie Mills en Justin Urich.

Wanneer vier vrienden geslaagd zijn voor school, vermoeden ze dat het leven na school te weinig aantrekkingskracht heeft. Ze besluiten om in de winter te gaan werken in een skigebied, hopend dat dit hun laatste kans is om alle feesten te bezoeken voordat ze een serieuze baan krijgen.

Temptress

1995 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1995. Thriller van Lawrence Lanoff. Met o.a. Kim Delaney, Dee Wallace, Chris Sarandon, Ben Cross en Jessica Walter.

Succesvolle carri[KA2]erevrouw Karin Swann (Delaney) gaat voor een ontspannende vakantie naar India. Ze komt in aanraking met een sekte, die de godin Kali vereert. Ze laat zich verleiden en is zich niet bewust dat Kali een soort afgezant van de duivel is en hele generaties in het verderf gestort heeft. Na haar terugkeer blijkt ze over ongeremde spirituele krachten te beschikken en ze heeft een onverzadigbare wellust, maar ze is niet langer de baas over zichzelf. Haar vriend en minnaar Matthew (Sarandon) is verbijsterd over het veranderde gedrag van Karin, maar kan het niet precies inschatten. Hij begrijpt niet waarom ze veelvuldig afspraakjes met vreemde kerels maakt. Ook Karins vrienden zijn verbaasd over haar, vrouwen vertrouwen haar niet meer en hun mannen schijnen geen genoeg van haar te krijgen. Het mysterie is eenvoudig: Karin is bezeten door de geest van Kali en bevindt zich in een wereldje, waar succes, macht, bezit en wellust regeren. Hier eindigt het lichamelijke en begint het spirituele. Karin vermoordt zelfs haar slachtoffers als zij ze niet kan bezitten. Komt op het toneel Dr. Govinda Samudaya (Cross), een duiveluitdrijver, die precies weet wat hem te doen staat. Hij reikt Matthew de helpende hand en verlost Karin van de euvele geest die haar in bezit heeft genomen. Hoewel het een verhaaltje van niks lijkt, heeft het scenario van Melissa Mitchell interessante aspecten. Het begin van de film is sexy en onderhoudend, maar dan wordt het verloop van de gebeurtenissen te voorspelbaar. De spelprestaties zijn plichtmatig, maar regisseur Lanoff toont zich heel vindingrijk als het op bloot aankomt en de erotische scènes. Het camerawerk van Anthony G. Nakonechnyj is een lust voor het oog. Ook bekend als DARK GODDESS.

Baraka

1992 | Documentaire, Musical

Verenigde Staten 1992. Documentaire van Ron Fricke.

Een film zonder dialogen of commentaar. Het is een meditatie over de wereldgeschiedenis, verteld in de enige universele taal: het beeld, gekoppeld aan geluid en muziek. We krijgen een waaier aan impressies, vergezichten en details, met verbeelding aan elkaar gekoppeld. De film werd in alle uithoeken van de wereld opgenomen: in vierentwintig landen, van grote steden tot geïsoleerde leefgemeenschappen. Vergelijking met KOYAANISQATSI en POWAQQATSI is onvermijdelijk en dat werkt in het nadeel van Fricke want de muziek van Michael Stearns is lang niet zo indringend als die van Philip Glass en dat bepaalt de film voor een groot deel. Fricke schreef het scenario, samen met Mark Magidson en Bob Green. Hij stond zelf in voor de fotografie.

Chain Gang Women

1971 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1971. Drama van Lee Frost. Met o.a. Michael Stearns, Robert Lott, Barbara Mills, Linda York en Ralph Campbell.

Twee aan elkaar geketende dwangarbeiders ontvluchten hun bewakers en verkrachten iedereen in hun omgeving. Geweld, sensatie en seks in een stereotiep werkstuk. Hoe de film aan zijn oorspronkelijke titel komt, is een raadsel.