Aldo Bufi Landi

Acteur

Aldo Bufi Landi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Giro di lune tra terra e mare

1998 | Drama

Duitsland/Italië 1998. Drama van Giuseppe M. Gaudino en Giuseppe Gaudino. Met o.a. Aldo Bufi Landi, Tina Femiano, Salvatore Grasso, Antonio Pennarella en Vincenza Modica.

De film vertelt de geschiedenis van Pozzuoli, een plaatsje vlak onder Napels, tussen 538 voor Christus en 1984. De meest antieke beelden gaan over de moord van Nero op zijn moeder Agrippina, de orakels van de Sibylle van Cumae en de omzwervingen van Maria de Dwaze, de heldin die de stad zal redden. In de vroege jaren zeventig van deze eeuw wordt het land rond de baai van Napels beïnvloed door het stijgen en dalen van de grond. De Gioia's, een familie van vissers, worden door de langzame aardverschuivingen gedwongen hun huizen te verlaten. Prachtig, poëtisch portret van een Italiaans plaatsje dat bol staat van eeuwenoude tradities. Regisseur Gaudino bewerkte sommige beelden door ze te bekrassen of de snelheid te manipuleren

Giro di lune tra terre e mare

1997 |

Italië 1997. Giuseppe M. Gaudino. Met o.a. Aldo Bufi Landi, Salvatore Grasso en Tina Femiano.

Door Gaudino als 'documentaire´ gekenschetste film over de geschiedenis van Pozzuoli bij Napels, een plaatsje dat al eeuwenlang wordt geteisterd door 'bradisismo´, tectonische bewegingen van de aarde (en de zeebodem) die moderne gebouwen doet instorten en antieke paleizen blootlegt. Op het Filmfestival van Rotterdam zei de regisseur tegen VPRO´s Stardust: 'In het verleden zijn in Pozzuoli vreselijke dingen gebeurd. Zo hebben ze Pergolesi die daar het grootste deel van zijn oeuvre heeft gecomponeerd in een massagraf begraven. Die ongevoeligheid komt doordat men in die stad op vulkanische bodem emotioneel instabiel is. De mensen laten zich zo meeslepen door hun gevoelens dat ze het verschil tussen goed en kwaad niet meer zien.´ Centraal in het verhaal staan de leden van een vissersfamilie die tussen 1970 en 84 van tijd tot tijd moesten evacueren, maar toch steeds weer naar hun stek terugkeerden. Overigens vindt Gaudino dat de plaats die hij beschrijft 'zo´n beetje van iedereen is, niet alleen van Z-Italië; het gaat in mijn verhaal over verlating en verlies van herinnering of identiteitsverlies´.

Si può fare molto con sette donne

1972 | Misdaad

Italië 1972. Misdaad van F.A. King. Met o.a. Richard Harrison, Marcella Michelangeli, Aldo Bufi Landi, Maria Luisa Zetha en Luis Williams.

Een model dat in werkelijkheid voor Interpol werkt, wordt vermoord. Harrison neemt de taak op zich de moord op te lossen. Hij geeft zich uit voor journalist, neemt nog een fotograaf mee en sluit zich aan bij het gezelschap van de vermoorde collega. Dat brengt hem naar Egypte en daar merkt hij dat er een levendige handel in verdovende middelen bestaat tussen Egypte en Italië. Hij wordt echter voortijdig ontmaskerd. Een matige geheimagentenfilm. Engelse titel: YOU CAN DO A LOT WITH 7 WOMEN.

Divisione Folgore

1954 | Historische film, Oorlogsfilm

Italië 1954. Historische film van Duilio Coletti. Met o.a. Fausto Tozzi, Ettore Manni, Monica Clay, Aldo Bufi Landi en Lea Padovani.

Na de Engelse successen tegen de Duitsers bij El Alamein in november 1943, stuit het oprukkende leger op taai verzet van de Italiaanse Folgore Divisie. Deze geeft zijn positie niet prijs, ondanks gebrek aan bijna alles. Gebaseerd op historisch feiten. Gelardeerd met terugblikken van de soldaten, die afscheid nemen van hun geliefden in Italië, voordat ze via Malta naar het front in Noord-Afrika gestuurd worden. Het verhaal wordt in een harde, semi-documentaire stijl verteld. Uitstekende acteerprestaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aldo Bufi Landi op televisie komt.

Reageer