Veriko Andzhaparidze

Acteur

Veriko Andzhaparidze is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Legenda Suramskoi Kreposti

1985 | Drama

SU 1985. Drama van Sergei Paradzjanov en Dodo Abashidze. Met o.a. Levan Uchaneishvili, Zurab Kipshidze, Lela Alibegashvili, Dodo Abashidze en Veriko Andzhaparidze.

Een ongebruikelijke film gebaseerd op een legende over de herhaalde pogingen van het Georgische volk om een vesting te bouwen die hen tegen indringers kan beschermen. Het bouwwerk blijft instorten, totdat een waarzegster zich een oude profetie herinnert die zegt dat de zoon van haar geliefde levend ingemetseld moet worden om de vesting stand te laten houden. De jongeman offert zichzelf op om zijn land te redden. Dit is de eerste film in 15 jaar van de vervolgde regisseur Sergei Paradjanov. Uitstekend. USA-titel: THE LEGEND OF SURAM FORTRESS.

Dvadcat shest komissarov

1932 | Historische film

SU 1932. Historische film van Nikolai Shengelaia. Met o.a. K. Gasanov, B. Baba-Zade, H. Emir-Zade, A. Melikov en Veriko Andzhaparidze.

Reconstructie van de historische gebeurtenissen die zich tijdens de revolutie van 1918 in Bakoe (Kaukasus) voordeden. De bolsjevieken nemen een stad in, maar worden vervolgens omsingeld door Duitse, Turkse en Engelse troepen. In Bakoe komen tijdens een paleisrevolutie een aantal tegenstanders van de bolsjevieken aan de macht, die een zestal functionarissen uit Bakoe in de woestijn van Turkmenistan laten executeren. De film is een meesterwerk uit de tijd van de zwijgende film en werd vlak voordat de geluidsfilm zijn intrede deed, gemaakt.

Trubka kommunara

1929 | Drama

SU 1929. Drama van Konstantin Mardzhanov. Met o.a. N. Chkheidze, Sergei Zabozlaiev, Veriko Andzhaparidze en T. Menzon.

Filmversie van Ilja Erenburg's verhaal The Communard's Pipe, dat zich tijdens de Parijse Commune afspeelt. Een metselaar wordt dodelijk verwond door regeringstroepen en laat zijn zoon een pijp gevuld met tabaksrook na. Kleine Jules voegt zich ook bij de Communards, maar wordt al gauw gevangen genomen door de Versaillers. Een van de soldaten vindt de pijp van zijn vader wel aardig en gebruikt hem als schietschijf. Hij mist echter de pijp en raakt de jongen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Veriko Andzhaparidze op televisie komt.

Reageer