Blažena Holišová: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Kam doskáče ranni ptáče

1987 | Familiefilm, Komedie

Tsjechoslowakije 1987. Familiefilm van Drahomira Kralová. Met o.a. Pavel Diviš, Luboš Diviš, Lenka Termerová, Jiři Ornest en Blažena Holišová.

Een onderhoudende kinderkomedie van regisseuse Drahomira Kralová in de beste traditie van de Barrandov Studio. De briljante tien-jarige Pavel steelt celweefsel uit het laboratorium van zijn moeder, dat door een hevige storm wordt omgevormd tot tweelingen die dubbelgangers zijn van Pavel. Beiden vervangen hem op school, wat leidt tot veel misverstanden. Een grappige, vlotte komedie, waarin de echte tweelingen, Pavel en Luboš Diviš, goed in de drie rollen worden geregisseerd.

Kam doskáče ranní ptáče

1986 | Familiefilm, Sciencefiction

Tsjechoslowakije 1986. Familiefilm van Drahomíre Králová. Met o.a. Pavel a Lubo[KA3]s Divišovi, Lenka Termerová, Jiří Ornest, Blažena Holišová en Josef Somr.

Een tien-jarige jongen is erg geïnteresseerd in wetenschap en volgt de vorderingen van een geleerde op de voet. Op school wordt hij constant lastig gevallen door drie brutale grote jongens. Wanneer het de geleerde in een experiment lukt om levende wezens te dupliceren, maakt de jongen van de gelegenheid gebruik om deze uitvinding op zichzelf toe te passen. Zo kan hij zich wreken op zijn vijanden. Voorspelbare jeugdfilm die jongere kijkers wel weet te boeien, daar ze zichzelf herkennen in de hoofdpersoon. Alle avonturen van de jongen worden nogal aangedikt en er wordt duchtig overgeacteerd zodat volwassenen er snel genoeg van zullen hebben. Miloš Cajthaml en Vladimir Klapka schreven het scenario.

Julek

1979 | Biografie, Experimenteel

Tsjechoslowakije 1979. Biografie van Ota Koval. Met o.a. Filip Renč, Ladislav Frej, Jana Preissová, Žaneta Fuchsová en Blažena Holišová.

Een poëtische film met variaties op de kindertijd van Julias Fucik, een communistische journalist uit de jaren dertig, die in 1943 door de nazi's werd vermoord. In deze film, die in episodes is verdeeld, worden zijn gelukkige jaren thuis gecontrasteerd met de ellende van WO I toen hij als tiener een baan moest aannemen om zijn familie te onderhouden. De prachtige fotografie en de muziek van Gustav Mahler zorgen voor de juiste emotionele sfeer.