Carlos Cuarón

Regisseur, Scenarist

Carlos Cuarón is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Rudo y Cursi

2008 | Komedie, Drama, Sportfilm

Mexico/Verenigde Staten 2008. Komedie van Carlos Cuarón. Met o.a. Gael García Bernal, Diego Luna, Guillermo Francella, Dolores Heredia en Adriana Paz.

Twee Mexicaanse broers werken op een bananenplantage, maar Beto (Luna) en Tato (Bernal) kunnen ook goed voetballen. Ze worden ontdekt door een louche scout, stijgen als doelman en spits als kometen in de Mexicaanse voetballiga, en worden heuse sterren. Maar het bestaan van voetbalprof heeft niet alleen positieve kanten, gangsters verdienen bijvoorbeeld veel geld met gokken op wedstrijden. Hoofdrolspelers Bernal en Luna en regisseur-scenarist Cuarón werkten eerder samen in Y tu mamá también, maar deze voetbalfilm - waarin weinig voetbal getoond wordt - haalt dat niveau niet.

Y tu mamá también

2001 | Drama, Komedie

Verenigde Staten/Mexico 2001. Drama van Alfonso Cuarón. Met o.a. Gael García Bernal, Diego Luna, Maribel Verdú, Emilio Echevarría en Diana Bracho.

Mexicaanse tieners Julio en Tenoch (Bernal en Luna) ontmoeten op een feestje de tien jaar oudere Luisa (Verdú) en halen haar over om een tripje te maken naar het paradijselijke strand Boca del Cielo. De vroegrijpe heren hebben dit strand verzonnen maar Luisa weet van niets. Op hoop van zegen koerst het drietal in een geleende auto richting zee en beleeft onderweg het soort ziltig avontuur dat in het verlengde ligt van de combinatie van twee bronstige pubers, een dito vrouw en hoge temperaturen. Een feest voor de zinnen. Y tu mamá también werd een internationaal succesnummer.

¿ Quién diablos es Juliette ?

1997 | Drama, Documentaire

Mexico 1997. Drama van Carlos Marcovich. Met o.a. Yuliet Ortega, Fabiola Quiroz, Victor Ortega, Jorge Quiroz en Michele Ortega.

Het regiedebuut van videoclipmaker Markovich draaide vorig jaar als Who the Hell is Juliette? met behoorlijk succes in de Nederlandse filmhuizen, en is een documentaire waarin feit en fictie maar moeilijk uit elkaar te houden zijn. Het is het verhaal van twee jonge vrouwen: de Cubaanse Yuliet Ortega en het Mexicaanse fotomodel Fabiola Quiroz. Markovich grijpt in zoverre in de werkelijkheid in dat hij beide vrouwen, die alletwee door hun vader in de steek zijn gelaten, met elkaar in contact brengt. Dat in de filmtitel alleen Juliette genoemd wordt, spreekt voor zich. Want deze 16-jarige spring-in-'t-veld en gelegenheidsprostituee betovert camera en kijker met haar aanstekelijke levensvreugde en enthousiasme. De film kwam mede tot stand dankzij een bijdrage uit het Hubert Bals Fonds.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Cuarón op televisie komt.

Reageer