Susan Strasberg: cast.
Er zijn 41 films gevonden.

The Other Side of the Wind

2018 | Komedie, Drama

Frankrijk​/​​Iran​/​​Verenigde Staten 2018. Komedie van Orson Welles. Met o.a. John Huston, Oja Kodar, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg en Norman Foster.

Tijdens een verjaardagsfeest voor de bejaarde regisseur Jake Hannaford (uitstekend gespeeld door John Huston), eind jaren zeventig, is het feestvarken eigenlijk vooral geïnteresseerd in de financiering van een oud project: de psychedelische arthousefilm The Other Side of the Wind, waarvan een onvoltooide versie gescreend wordt. Drank vloeit rijkelijk, gesprekken worden allengs vileiner, aanwezige journalisten hopen op een rel. Laatste project van Orson Welles (Citizen Kane) had zijn Hollywood-comeback moeten worden, maar was te tegendraads en de montage werd door Welles nooit afgerond. Een crowdfundingcampagne en een zak geld van Netflix zorgde er, veertig jaar na de opnames, voor dat de film toch nog kon worden voltooid. Zeer interessant, als tijdsbeeld en als zwanenzang van een geniaal filmmaker.

Il giardino dei ciliegi

1992 | Drama, Experimenteel

Italië 1992. Drama van Antonello Aglioti. Met o.a. Susan Strasberg, Barbara De Rossi, Gabriele Gori, Marisa Berenson en Valentina Forte.

De regissuer heeft zo zitten rommelen dat je als kijker met de beste wil van de wereld niet begrijpt waar het eigenlijk over gaat. Zonde dat zo'n schitterend stuk van Tsjechov zo totaal naar de rasmodé geholpen wordt. Tsjechov schreef 'De Kersentuin' in 1903, een jaar voor zijn vroege dood. Hij wist met humor en sfeer de ondraaglijke lichtheid van het bestaan vorm te geven, maar daarvan is in deze film niets terug te vinden. Het verhaal, als daar al sprake van is, is ten onder gegaan aan onhandige montage, waardeloze dialogen en niet ter zake doende opnamen van tijdsbeelden. Ook bekend als THE CHERRY ORCHARD.

Lambarene

1990 | Drama, Biografie

Ivoorkust​/​​Gabon​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1990. Drama van Gray Hofmeyr. Met o.a. Malcolm McDowell, Susan Strasberg, Andrew Davis, Patrick Shai en John Carson.

Gedramatiseerde (en ge[KA3]idealiseerde) reconstructie van het werk van Albert Schweitzer in Lambarene, Frans Congo (nu Gabon), waar hij van 1912 tot aan zijn dood in 1965, een ziekenhuis leidde. De film vertelt enerzijds zijn verzet tegen de plaatselijke Oganga (medicijnman) en anderzijds de strijd tegen de bevooroordeelde geldschieters, die niet begrijpen dat hij onder dergelijke omstandigheden kan werken. Hij blijft echter de bouw van een modern ziekenhuis weigeren, omdat anders de plaatselijke bevolking het geloof in hem zal verliezen. De film eindigt in 1952 met de toekenning van de Nobelprijs voor de vrede voor zijn werk. McDowell overacteert zijn personage om het op Schweitzer te doen lijken, maar Strasberg is uitstekend als zijn echtgenote en Cele is een dreigende Oganga. Het scenario, met weinig diepgang, is van Michael Potts en de camera werd bediend door Buster Reynolds. Ook bekend als SCHWEITZER, SCHWEITZER HEART AND SOUL, THE LIGHT IN THE JUNGLE en OUT OF DARKNESS.

William Holden: The Golden Boy

1989 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1989. Documentaire van Gene Feldman. Met o.a. Robert Wagner, Glenn Ford, Susan Strasberg, Robert Mitchum en Blake Edwards.

Met zijn debuutfilm GOLDEN BOY (1939) werd hij op slag een ster. Toch zou het nog jaren duren alvorens hij door de industrie zelf ernstig genomen werd. William Holden werd op 17 april 1918 geboren als William Beedle in O`Fallon, Illinois. Hij kreeg een opleiding als chemicus en in zijn vrije tijd speelde hij met het Pasadena Playhouse. In 1939 deed hij mee aan een talent test uitgeschreven door Paramount, waar hij ontdekt werd door Arthur Jacobson, die hem naast Barbara Stanwyck zette in GOLDEN BOY. Dan ging het vlug naar de top, maar eerst in 1950 zou Billy Wilder hem de rol geven die hem ook bij filmmakers de nodige kredieten bezorgde, nl. in SUNSET BOULEVARD. Het was tevens Wilder door wie hij een Oscar kreeg voor zijn hoofdrol in STALAG 17. Daarna speelde hij in een hele reeks topfilms in Hollywood, maar tot ieders verbazing vestigde hij zich eind jaren 1950 met zijn gezin in Europa. Met films als THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI (1957), THE WILD BUNCH (1969) en NETWORK (1976) zou hij ook voor nieuwe generaties een bekend gezicht blijven. Kort na de opnamen van Blake Edwards` S.O.B. (1981) werd hij in zijn huis dood aangetroffen. Feldman en Suzette Winter schreven het scenario volgens het hun bekende stramien, met getuigenissen van een reeks bekende mensen die met Holden gewerkt hebben, evenals zijn ontdekker Jacobson en zijn zoon Scott. Commentaar wordt gesproken door Richard Kiley. Polly Pettit stond in voor de research en Stephanie Palewski en Anne Borin voor de montage. Nieuw beeldmateriaal is van Eric Camiel, Robert Joyce en Rick Robertson.

The Runnin' Kind

1989 | Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1989. Muziek van Max Tash. Met o.a. David Packer, Brie Howard, Pleasant Gehman, Susan Strasberg en John Carter.

Een tienerjongen ontvlucht zijn bourgeoismilieu en gaat naar Los Angeles, waaar hij al gauw manager wordt van een rockband die uitsluitend uit meisjes bestaat. Er zitten een aantal leuke momenten in deze film, die echter in de fout gaat bij de vrolijke beschrijving van druggebruik en van huis weggelopen jongeren. Aan het rommelige scenario werd meegewerkt door Pleasant Gehman, die op het scherm een hoofdrol speelt met haar echte band de Screaming Sirens.

Marilyn Monroe: Beyond the Legend

1987 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Gene Feldman en Suzette Winter. Met o.a. Richard Widmark, Robert Mitchum, Clark Gordon, Shelley Winters en John Springer.

Een geslaagd portret van M.M. met veel materiaal uit haar films. Feldman geeft de kijker een helder inzicht in de psyche van de legende en laat mensen uit het vak, collega's en minnaars aan het woord. Het scenario is van beide regisseurs Feldman en Winter. Het camerawerk is van Richard Francis en Rick Robertson. Aanbevolen voor cinefielen en iedereen die in M.M. geïnteresseerd is.

The Delta Force

1986 | Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Israël 1986. Actiefilm van Menahem Golan. Met o.a. Chuck Norris, Lee Marvin, Hanna Schygulla, Martin Balsam en George Kennedy.

Halverwege de jaren tachtig wordt een Amerikaans passagiersvliegtuig gekaapt door heel gemene Libanese terroristen, die bijvoorbeeld kinderen en nonnen bedreigen, en zieke passagiers mishandelen. Een deel van de passagiers wordt meegenomen naar een oude vesting nabij Beiroet. Commando's onder leiding van Kolonel Alexander (Marvin) en Kapitein McCoy (Norris), ruim voorzien van wapens en explosieven, moeten hun landgenoten bevrijden. Beetje treurig dat dit de laatste film van Marvin (Point Blank) zou worden: Marvin speelde veel in oorlogsfilms, maar de meeste waren toch wel stukken beter dan The Delta Force.

Bloody Birthday

1986 | Horror

Verenigde Staten 1986. Horror van Ed Hunt. Met o.a. Susan Strasberg, José Ferrer, Lori Lethin, Melinda Cordell en Joe Penny.

Voorspelbare gruwelfilm: drie tijdens een zonsverduistering te vroeg geboren kinderen gaan moorden en zaaien dood, verderf en angst in hun woonplaats. De sheriff, de vader van een der kinderen is een van de eerste slachtoffers, zodat de moordenaartjes geen tegenspel meer hebben voor hun bloederige gewelddadigheden. Niet echt eng, omdat je alles van tevoren ziet aankomen, maar door goed spel redelijk genietbaar. Ook bekend als CREEPS.

Sweet Sixteen

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van Jim Sotos. Met o.a. Bo Hopkins, Susan Strasberg, Aleisa Shirley, Dana Kimmell en Don Stroud.

De vriendjes van een nymfomane tiener worden stuk voor stuk afgeslacht. Een beetje ervaren kijker heeft al snel door wie de dader is. Een vervelende zogenaamde 'psychologische' thriller waaraan elke spanning ontbreekt. Let op de bijzonder slechte acteerprestatie van Macnee die maar beter John Steed in De Wrekers had kunnen blijven.

Sweet 16

1981 |

1981. Jim Sotos. Met o.a. Steven Antin, Don Stroud, Logan Clarke, Aleisa Shirley en Don Shanks.

De vriendjes van een nymfomane tiener worden stuk voor stuk afgeslacht. Een beetje ervaren kijker heeft al snel door wie de dader is. Een vervelende zogenaamde 'psychologische' thriller waaraan elke spanning ontbreekt. Let op de bijzonder slechte acteerprestatie van Macnee die maar beter John Steed in De Wrekers had kunnen blijven.

Bloody Birthday

1981 |

1981. Ed Hunt. Met o.a. Lori Lethin, Susan Strasberg, José Ferrer, Billy Jacoby en Joe Penny.

De vriendjes van een nymfomane tiener worden stuk voor stuk afgeslacht. Een beetje ervaren kijker heeft al snel door wie de dader is. Een vervelende zogenaamde 'psychologische' thriller waaraan elke spanning ontbreekt. Let op de bijzonder slechte acteerprestatie van Macnee die maar beter John Steed in De Wrekers had kunnen blijven.

Thief Beggerman

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Lawrence Doheny. Met o.a. Jean Simmons, Glenn Ford, Lynn Redgrave, Tovah Feldshuh en Andrew Stevens.

Verdere moeizame verwikkelingen rond de familie Jordache achter in de jaren zestig, tegen de achtergrond van het valse wereldje van het filmfestival in Cannes. Een soap-opera van hoog niveau, helemaal in de traditie van zijn veeldelige voorganger, Irwin Shaw's[KA3] RICH MAN, POOR MAN.

The Manitou

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van William Girdler. Met o.a. Tony Curtis, Susan Strasberg, Michael Ansara, Ann Sothern en Burgess Meredith.

een lang geleden gestorven Indiaanse medicijnman wekt zichzelf weer tot leven door middel van een foetus in de hals van Susan Strasberg. De veteranen Curtis, Sothern en Meredith zien er gepast beschaamd uit.

The Immigrants

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Alan J. Levi. Met o.a. Stephen Macht, Sharon Gless, Aimee Eccles, Richard Anderson en Ina Balin.

Een Italiaanse immigrantenzoon wordt rond de eeuwwisseling een scheepsmagnaat in San Francisco, en vecht zich een weg naar de hogere kringen in Nob Hill. Een film naar de roman van Howard Fast, die oorspronkelijk in twee delen werd vertoond.

SST-Death Flight

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van David Lowell Rich. Met o.a. Barbara Anderson, Bert Convy, Peter Graves, Lorne Greene en Season Hubley.

Angstzweet hoog boven de wolken met een passagierslijst vol beroemdheden. Sabotage aan boord van Amerika's eerste supersonische verkeersvliegtuig veroorzaakt een nachtmerrie op de openingsvlucht. Klinkt bekend en dat is het ook. Titel veranderd in: SST - DISASTER IN THE SKY.

Rollercoaster

1977 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1977. Thriller van James Goldstone. Met o.a. George Segal, Richard Widmark, Timothy Bottoms, Helen Hunt en Henry Fonda.

Op een dag ontspoort een achtbaantreintje met dodelijke afloop. Een paar dagen later wordt een ander pretpark opgeschrikt door brand. Een anonieme jongeman (Bottoms) blijkt verantwoordelijk en om te voorkomen dat hij nog een roetsjbaan opblaast moet veiligheidsinspecteur Calder (Segal) hem een miljoen dollar overhandigen. De geldoverdracht - de kern van de film - zit ingenieus in elkaar. De bioscoopversie werd aangedikt met sensurround geluid maar de suizende beelden van een spectaculaire achtbaan zijn op zichzelf al behoorlijk desoriënterend. Antiheld Segal doet tijdens alle heisa verwoede pogingen om van de sigaretten af te blijven. Redelijke, maar gedateerde rampenfilm.

In Praise of Older Women

1977 | Erotiek, Drama

Canada 1977. Erotiek van George Kaczender. Met o.a. Karen Black, Tom Berenger, Susan Strasberg, Helen Shaver en Marilyn Lightstone.

De film handelt over een Hongaarse jongeman (Berenger) met een voorkeur voor rijpere vrouwen. Hij kijkt terug op zijn laatste twintig jaar (1950 - 1970) in eigen land en Canada. De quasi-intellectuele elementen kunnen niet verhullen dat het hier om een doodgewone en saaie seksfilm gaat. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen Vizinczey.

Toma

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Richard T. Heffron. Met o.a. Tony Musante, Simon Oakland, Susan Strasberg, Nicholas Colasanto en Robert Yuro.

Een bendeleider wordt bedreigd door een politieman die zich perfect weet te vermommen. Een goede hoofdrol van Musante die minder door zijn meerderen op de vingers gekeken wil worden en het voor zijn kiezen krijgt als zijn gezin gegijzeld wordt door de bende. Het was een pilot voor de tv-serie.

The Legend of Hillbilly John

1973 | Horror, Fantasy

Verenigde Staten 1973. Horror van John Newland. Met o.a. Hedge Capers, Severn Darden, Sharon Henesy, Denver Pyle en Harris Yulin.

Een door het Amerikaanse berglandschap rondreizende zanger zweert de duivel te verslaan, wat leidt tot een aantal bovennatuurlijke avonturen. Na een spannend begin wordt het al snel saai en onsamenhangend, ondanks de goede rolbezetting. De liedjes zijn geschreven door Capers en Hoyt Axton. Gebaseerd op de griezelige Silver John-verhalen van Manley Wade Wellman.

And Millions Will Die

1973 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1973. Thriller van Leslie Martinson. Met o.a. Richard Basehart, Susan Strasberg, Leslie Nielsen, Tony Wager en Peter Summer.

Milieucrisis. Expert Basehart wordt erbij gehaald als ontdekt wordt dat een gek een bom met dodelijk zenuwgas onder de straten van Hong Kong heeft begraven. Lusteloos verhaal met enige spanning.

So Evil, My Sister

1972 | Thriller

Verenigde Staten 1972. Thriller van Reginald LeBorg. Met o.a. Susan Strasberg, Faith Domergue, Sydney Chaplin, Charles Knox Robinson en Steve Mitchell.

Een enge thriller van B-niveau met veteranenbezetting, waarin de zusters Domergue en Strasberg kat en muis spelen met de politie die de mysterieuze dood van Strasbergs echtgenoot onderzoekt. De verrassende ontknopingen in de slotfase zijn enig geduld waard. Latere titel: PSYCHO SISTERS.

My Sister So Evil

1972 |

1972. Reginald LeBorg. Met o.a. Steve Mitchell, Charles Knox Robinson, Kathleen Freeman, Faith Domergue en Susan Strasberg.

Een enge thriller van B-niveau met veteranenbezetting, waarin de zusters Domergue en Strasberg kat en muis spelen met de politie die de mysterieuze dood van Strasbergs echtgenoot onderzoekt. De verrassende ontknopingen in de slotfase zijn enig geduld waard. Latere titel: PSYCHO SISTERS.

Mr. and Mrs. Bo Jo Jones

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Robert Day. Met o.a. Desi Arnaz Jr., Chris Norris, Dan Dailey, Dina Merrill en Susan Strasberg.

Jaren vijftig. Een jong echtpaar in een kleine gemeente ondergaat de druk van de ouders en de omgeving. Goed acteerwerk, maar het onbeduidend scenario leidt ertoe dat de film weinig indruk achterlaat.

Hauser's Memory

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Boris Sagal. Met o.a. Robert Webber, Susan Strasberg, David McCallum, Leslie Nielsen en Lilli Palmer.

Psychologische thriller, gebaseerd op verhaal van Curt Siodmak. Geleerde McCallum injecteert zichzelf met de hersensappen van een andere man en maakt op die manier diens ervaringen uit WO II mee. In Europa opgenomen. Scenario van Adrian Spies.

Sweet Hunters

1969 | Drama

Panama​/​​Frankrijk 1969. Drama van Ruy Guerra. Met o.a. Sterling Hayden, Susan Strasberg, Stuart Whitman, Andrew Hayden en Maureen McNalley.

Ornitoloog Hayden leeft met zijn vrouw McNalley en zoon Andrew op een wild, verlaten eiland. Op een naburig eiland is een gevangene (Whitman) ontsnapt en McNalley is ervan overtuigd dat die zich schuil houdt op hun eiland. Wanneer Strasberg, de zus van McNalley, voor enkele dagen arriveert vindt zij haar familie in een zekere droomtoestand. Spoedig wordt ook zij opgenomen in de ongewone en mysterieuze sfeer gaschapen door vreemde situaties. Zeer ongewone, sterk symbolisch geladen film vol hallucinante beelden. Een huis clos in open lucht. De personages zijn raadselachtig, de sfeer beklemmend. Het poëtische scenario van Guerra speelt zich af op de grenslijn tussen realiteit en fantazie. De vijf acteurs zijn grandioos in, voor hen, zeer ongewone rollen. Ten onrechte een haast vergeten film met magistrale beelden van Ricardo Aronovich.

Le Sorelle

1969 | Drama, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1969. Drama van Roberto Malenotti. Met o.a. Susan Strasberg, Nathalie Delon, Massimo Girotti, Giancarlo Giannini en Lars Bloch.

Zusters zijn in zeer nauwe onderlinge verbondenheid opgegroeid. De jongste heeft zich aan de overheersing van haar oudere zuster onttrokken door haar huwelijk met een oudere man met wie ze niet gelukkig is zodat ze troost bij een minnaar zoekt. De oudere zuster wil in die situatie haar machtspositie heroveren. De film hinkt op verschillende gedachten en gebruikt het psychologische drama als alibi voor erotische suggesties, maar schrikt ook daar weer van terug, zodat het blijft bij Strasberg in een regelmatige staat van ontkleding.

The Name of the Game is Kill

1968 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1968. Avonturenfilm van Gunnar Hellstrom en Gunnar Hellstron. Met o.a. Jack Lord, Susan Strasberg, Collin Wilcox, Tisha Sterling en T.C. Jones.

De problemen van vluchteling Lord komen aan de orde in dit idioot melodrama, waarin hij in Arizona te maken krijgt met drie zusters en hun moeder. Hertiteld als THE FEMALE TRAP. Ook bekend als LOVERS IN LIMBO.

The Brotherhood

1968 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Martin Ritt. Met o.a. Kirk Douglas, Alex Cord, Irene Papas, Luther Adler en Susan Strasberg.

Uitstekend verhaal over de mafia die veranderingen ondergaat; de traditiegetrouwe Douglas komt in conflict met zijn jongere broer Cord die geen binding heeft met de ouderwetse dictaten. De film zit in dezelfde sfeer als THE GODFATHER, maar werd een totale flop en leidde er bijna toe dat Paramount THE GODFATHER niet wilde maken.

Psych-Out

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Richard Rush. Met o.a. Susan Strasberg, Dean Stockwell, Jack Nicholson, Bruce Dern en Adam Roarke.

Strasberg is een doofstomme tiener die van huis loopt en betrokken raakt in de drugswereld van hippies in de jaren '60. Het gebruikelijke recept.

Marcus Welby M.D.

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van David Lowell Rich. Met o.a. Robert Young, James Brolin, Anne Baxter, Peter Duel en Susan Strasberg.

Wanneer een wijkarts, na een lichte beroerte, uiteindelijk een assistent inhuurt om zijn taak te verlichten blijkt die hulp even driftig en koppig als hijzelf. Niet anders dan de tv-serie die zou volgen. De titel werd gewijzigd in A MATTER OF HUMANITIES.

Chubasco

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Allen H. Miner en Allen Miner. Met o.a. Richard Egan, Christopher Jones, Susan Strasberg, Ann Sothern en Simon Oakland.

Een jonge hulp op een tonijnenvisser kan het goed vinden met zijn schipper tot deze ontdekt dat de jongen met zijn dochter is getrouwd; te lange, maar wel aardige lopende-bandfilm, opgenomen in de tijd dat Jones en Strasberg echt met elkaar getrouwd waren.

The Trip

1967 | Drama

Verenigde Staten 1967. Drama van Roger Corman. Met o.a. Peter Fonda, Susan Strasberg, Bruce Dern, Dennis Hopper en Salli Sachse.

Tv-reclameproducent Paul Groves (Fonda) bezwijkt onder de zware druk van zijn jachtige bestaan. Zijn vriend John (Dern) stelt hem voor een dosis LSD in te nemen om tot rust te komen. Twee jaar voor Easy Rider werkten Dennis Hopper, Peter Fonda en Jack Nicholson al samen aan deze film. Nicholson schreef het script. De drie bereidden zich, net als regisseur Corman, voor door zelf LSD te slikken. De gepast verwarde film is een aaneenschakeling van psychedelische beelden en dito muziek. The Trip werd lang in Groot-Brittannië verboden omdat reclame voor drugs zou worden gemaakt.

The High Bright Sun

1965 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Avonturenfilm van Ralph Thomas. Met o.a. Dirk Bogarde, George Chakiris, Susan Strasberg, Denholm Elliott en Grégoire Aslan.

Op Cyprus woedt rond 1957 het verzet tegen de Britse bezetter in alle hevigheid. Amerikaanse Strassberg is op bezoek bij vrienden van haar ouders. Ze beseft niet dat ze in een bolwerk van de terroristen zit en weigert Britse officier Bogarde alle medewerking. Tot ze verliefd op hem wordt en inziet dat wat de knappe Chakiris uithaalt, niet echt door de beugel kan. Het is vooral deze love-story die een groot deel van de film verknoeit. Scenarioschrijver Ian Stuart Black, die zich liet inspireren door zijn eigen roman, had zich beter wat meer kunnen verdiepen in de Brits-Cypriotische wanverhouding. Mooie fotografie op locatie van Ernest Steward. In Amerika ingekort tot 101m en uitgebracht onder de titel MCGUIRE GO HOME. Op video is de film ook te vinden onder de titel A DATE WITH DEATH: THE HIGH BRIGHT SUN.

Go Home! Mcguire

1965 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Oorlogsfilm van Ralph Thomas. Met o.a. Susan Strasberg, Dirk Bogarde en George Chakiris.

Op Cyprus woedt rond 1957 het verzet tegen de Britse bezetter in alle hevigheid. Amerikaanse Strassberg is op bezoek bij vrienden van haar ouders. Ze beseft niet dat ze in een bolwerk van de terroristen zit en weigert Britse officier Bogarde alle medewerking. Tot ze verliefd op hem wordt en inziet dat wat de knappe Chakiris uithaalt, niet echt door de beugel kan. Het is vooral deze love-story die een groot deel van de film verknoeit. Scenarioschrijver Ian Stuart Black, die zich liet inspireren door zijn eigen roman, had zich beter wat meer kunnen verdiepen in de Brits-Cypriotische wanverhouding. Mooie fotografie op locatie van Ernest Steward. In Amerika ingekort tot 101m en uitgebracht onder de titel MCGUIRE GO HOME. Op video is de film ook te vinden onder de titel A DATE WITH DEATH: THE HIGH BRIGHT SUN.

Il Disordine

1962 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1962. Drama van Franco Brusati. Met o.a. Renato Salvatori, Sami Frey, Louis Jourdan, Curd Jürgens en Antonella Lualdi.

Provinciaal die werk zoekt in Milaan wordt geconfronteerd met verschillende vormen van morele verwarring in gezin, huwelijk, homoseksualiteit, religie. Episodische film wordt voorspelbaar door opeenhoping van relatietreurnis en toeschouwer is minder naïef dan de hoofdpersoon zodat men het allemaal eerder door heeft dan hij. Grootste probleem is multinationale rolbezetting die geen eenheid van acteren weet te bereiken en ieder voor zich vervalt in zelfparodie.

Hemingway's Adventures of a Young Man

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Richard Beymer, Diane Baker, Paul Newman, Eli Wallach en Arthur Kennedy.

Overdreven en oudbakken film waarmee de herinnering aan de befaamde schrijver bezoedeld wordt; pretentieus en te lang. Losjes gebaseerd op autobiografische elementen in de verhalen van de auteur. Verspilde moeite van de goede acteurs. Ook bekend als ADVENTURES OF A YOUNG MAN. Gefilmd in CinemaScope.

Taste of Fear

1961 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Seth Holt. Met o.a. Christopher Lee, Susan Strasberg, Ann Todd, Ronald Lewis en John Serret.

Een goede thriller over een meisje dat denkt dat mensen haar met opzet krankzinnig willen maken.

Kapo

1960 | Drama, Oorlogsfilm

Italië​/​​Joegoslavië​/​​Frankrijk 1960. Drama van Gillo Pontecorvo. Met o.a. Susan Strasberg, Laurent Terzieff, Emmanuelle Riva, Didi Perego en Gianni Garko.

Een joods meisje komt na een razzia in Parijs in een concentratiekamp en krijgt van de kamparts de identiteit van een politieke gevangene, waardoor ze aan de gaskamers ontkomt. Door haar overlevingsinstinct en ten koste van haar medegevangenen brengt ze het tot Kapo. Ze wordt verliefd op een Russische gevangene, die haar menselijkheid en idealisme weer wekt en ze offert zich in een bevrijdingsactie. Het aangrijpende beeld van de concentratiekampverschrikkingen en de reacties van het meisje daarop worden in de tweede helft verzwakt door te oppervlakkige romantiek, terwijl de (journaal-)opnamen van concentratiekampen de geënsceneerde scènes minder waarschijnlijk maken. De film is niettemin een loffelijke poging een misschien onverfilmbaar onderwerp aan te pakken.

Stage Struck

1958 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Henry Fonda, Susan Strasberg, Joan Greenwood, Christopher Plummer en Herbert Marshall.

Een actrice komt naar New York, op zoek naar succes. Ze valt voor een regisseur, die pas beseft wat hij voor haar voelt wanneer zij succesvol is geworden en geen tijd meer voor hem heeft.

The Cobweb

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Richard Widmark, Lauren Bacall, Gloria Grahame, Charles Boyer en Lillian Gish.

Dr. Stewart McIver is sinds kort het nieuwe hoofd van een psychiatrische privé-kliniek. Hij krijgt met veel spanningen te maken, want het vorige hoofd werkt nog steeds in de kliniek en kan het niet verkroppen dat McIver nu zijn baas is. Ook met zijn huwelijk gaat het slecht omdat zijn vrouw zich verwaarloosd voelt, en hij zoekt troost bij een knappe vrouwelijke collega. Als dan ook de patiënten nog problemen veroorzaken, ontlaadt de spanning zich explosief... (IdH/VPRO Gids)

Picnic

1955 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1955. Romantisch drama van Joshua Logan. Met o.a. William Holden, Kim Novak, Betty Field, Susan Strasberg en Cliff Robertson.

Een berooid man (Holden) bezoekt per goederentrein een oude studievriend in een stadje in Kansas en wordt smoorverliefd op diens liefje (Novak) tijdens de jaarlijkse gemeentepicknick. Picnic is een gerenommeerd werk in de Amerikaanse cinema vanwege de moderne techniek (Technicolor, CinemaScope, helikoptershots) en het gedetailleerde portret van het inmiddels wijd en zijd geïdealiseerde leven in de Amerikaanse Midwest halverwege de jaren vijftig. Los van dit alles is Picnic een fraai liefdesverhaal, passend theatraal vertolkt door grootse acteurs. Gebaseerd op het gelijknamige Pulitzerprijs winnende Broadway-toneelstuk van William Inge.