Gyula Gazdag

Regisseur

Gyula Gazdag is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hol Volt, Hol Nem Volt

1988 | Komedie

Hongarije 1988. Komedie van Gyula Gazdag. Met o.a. Arpad Vermes, Maria Varga, Frantisek Husak, Eszter Csakanyl en Szilvia Toth.

Een rebelse film, deze satire op een stukje malzinnige Hongaarse wetgeving, voor niet-Hongaren soms wat ondoorzichtig, maar met veel gein gemaakt en daardoor ook voor ons genietbaar. Het gaat over een wonderlijke wet, waarbij op papier 'vaders' worden toegewezen aan buitenechtelijk geboren kinderen. Zo'n kind verliest zijn moeder, gaat naar het adres dat op zijn geboortebewijs staat, vindt daar een ontevreden verpleegster en gaat met haar op zoek naar zijn papieren vader. Ze ontmoeten een ambtenaar, die alle valse geboortebewijzen die hij ooit heeft ingevuld, verbrand heeft. Gedrieën trekken zij ten strijde tegen de bureaucratie, tot ze vluchten met behulp van een adelaar. Een charmante allegorie, met vaart en verve gebracht.

Elveszett illúziók

1982 | Drama

Hongarije 1982. Drama van Gyula Gazdag. Met o.a. Gábor Máté, Dorottya Udvaros, Robert East, Bogusław Li en Margittai.

Vrij naar een deel van het gelijknamige boek van Balzac - gesitueerd in het Boedapest van 1968 - wordt de opkomst en ondergang geschetst van een ambitieuze aspirant-schrijver uit de provincie. De intriges binnen (artistiek-)intellectuele kringen, politiek gemanoeuvreer, een noodlottige liefdesrelatie en de naïviteit van de hoofdrolspeler dragen ertoe bij dat deze uiteindelijk geen poot meer aan de grond krijgt. Welke illusies precies verloren gaan wordt niet duidelijk. Desalniettemin blijkt het onderwerp politiek gevoelig te zijn.

A Bankett

1979 | Documentaire

Hongarije 1979. Documentaire van Gyula Gazdag.

Tijdens een door de filmmaker georganiseerd banket worden door de betrokkenen herinneringen opgehaald over de, in de lente van 1945 door twee dorpen in Zuidoost-Hongarije uitgeroepen, onafhankelijke (Sovjet-)republiek Vészt[KA11]o. Ondanks het korte bestaan van het staatje en de afwezigheid van de hoofdfiguur, wekken de herinneringen sterke emoties op. Een aardige documentaire - met slechts één camera gefilmd en vrijwel zonder montage - over een merkwaardige historische gebeurtenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gyula Gazdag op televisie komt.

Reageer