Markus Förderer

Cameraman

Markus Förderer is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Independence Day: Resurgence

2016 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2016. Sciencefiction van Roland Emmerich. Met o.a. Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Bill Pullman, Vivica A. Fox en Judd Hirsch.

Vervolg op megahit uit 1996 over aliens in enorm ruimteschip die de aarde willen vernietigen. Het ruimteschip van de aliens is nog groter deze keer, net zo groot als de Atlantische Oceaan (!). Visueel dus indrukwekkend, net als het origineel destijds, maar om mee te kunnen gaan in het comicboekplot van de film kan je niet ouder zijn dan een jaar of tien. Iedereen daarboven zou zich kapot moeten lachen om de onwaarschijnlijke plotwendingen, de hilarisch ongeloofwaardige personages en de tenenkrommende dialogen. En dat is misschien nog de beste kans voor deze onbedoelde sf-komedie: een toekomst als de campfilm van het nog jonge millennium.

Finsterworld

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Frauke Finsterwalder. Met o.a. Ronald Zehrfeld, Sandra Hüller, Michael Maertens, Corinna Harfouch en Margit Carstensen.

Droogkomische en inktzwarte blik op de Duitse identiteit, onderverdeeld in een aantal losjes met elkaar verbonden verhalen. Zo bezoekt een verveelde schoolklas een concentratiekamp, papt een mannelijke verzorger gedurende een pedicure aan met zijn hoogbejaarde patiënte en leidt een politieagent een dubbelleven als furry, iemand die zich als dier verkleedt. Jammer dat regisseur Finsterwalder, van origine documentairemaakster, zo nadrukkelijk de grote thema's (racisme, sluimerend fascisme) opzoekt. Maar op micro-niveau, als het gaat om de tragische personages die geen van allen in staat zijn zichzelf te zijn, is Finsterworld van grote klasse.

Puppe, Icke & der Dicke

2012 | Komedie

Duitsland 2012. Komedie van Felix Stienz. Met o.a. Stéphanie Capetanidés, Tobi B., Matthias Scheuring, Mark Auerbach en Nora Rim Abdel-Maksoud.

Drie wonderlijke personages, allen onderweg naar Berlijn, ontmoeten elkaar bij toeval aan de Frans-Duitse grens en besluiten samen verder te reizen. De kleine Bomber is op weg naar thuis, de dikke alcoholist Bruno zwerft wat rond en de blinde Europe is op zoek naar de vader van haar ongeboren kind. Een komische roadmovie waarbij, zoals het hoort, de reis en niet het doel centraal staat. Al is het verhaal daardoor wel wat dun. Winnaar van de publieksprijs op het Max-Ophüls-Filmfestival.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Markus Förderer op televisie komt.

Reageer