Petr Čepek

Acteur

Petr Čepek is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Krajina s nábytkem

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Karel Smyczek. Met o.a. Vladimír Javorský, Yvetta Kornová, Petr Čepek, Evald Schorm en Michal Suchánek.

In deze tragikomedie is Zdenek twintig jaar. Hij is een conservatoriumstudent die besluit het kind op te voeden van een meisje dat hij op vakantie heeft ontmoet, ook al weet hij dat hij niet de vader is. Op het conservatorium zakt hij, maar hij blijft het nog vier jaar proberen. Als het meisje tenslotte trouwt wil ze haar kind terug, maar Zdenek weigert. De film van de jonge regisseur Smyczek is duidelijk geënt op KRAMER VS KRAMER, maar mist helaas psychologische geloofwaardigheid. Milan Lezák bwerkte de roman van Zdenék Rozenbaum tot scenario.

Prodloužený čas

1984 | Komedie

Servië en Montenegro 1984. Komedie van Jaromil Jireš. Met o.a. Mil[KA5]os Kopecký, Tatána Fischerová, Petr Čepek, Ota Sklenčka en Jana Ditětová.

Milde, ironische film over een beminde, brave en oppassende professor in de kunstgeschiedenis (Kopecký), die voor een maagaandoening in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Daar wordt vastgesteld dat hij aan kanker lijdt en dat de kans op herstel gering is. Kopecký, die niets meer te verliezen heeft gaat doen waar hij zin in heeft, en zegt wat hij op zijn hart heeft; hij trouwt met de veel jongere Fischerova, die wel wat ziet in de ouder wordende, wijze heer. Onderhoudend en grappig, maar wel wat oppervlakkig, inclusief de goede afloop: hij geneest toch. Het scenario is van Jaromil Jiriš en Marta Kadlečiková. De fotografie is van Jaroslav Kučera.

Skaredá dedina

1975 | Drama

Servië en Montenegro 1975. Drama van Karel Kachyna. Met o.a. Karel Chromík, Marie Málková, Petr Čepek, Jana Hláváčková en Vilém Pfeifer.

De Grote Depressie trof Midden-Europa net zo hard als West- Europa of de V.S. Josef Jurica (Chrom[KA1]ik) raakt in 1932 werkloos en keert met vrouw en kind van de grote stad terug naar het platteland naar de boerderij van zijn ouders. Zijn broer Vendel ([KA5]Cepek) bekijkt hen niet alleen als uitvreters, maar ook als een potentieel gevaar voor de aan hem beloofde erfenis, want Josef is een harde werker en hij een drinkebroer. Als een verzekeringsagent een brandverzekering wil slijten, krijgt Vendel een ideetje: de dorpsgek Ondrys (Hru[KA5]sinsk[KA1]y jr.) staat bekend als pyromaan. De misdaad loont echter niet, maar voordat het zo ver is, hebben we kennis gemaakt met een reeks dramatische gebeurtenissen. Het gedateerde sociale drama van Kachy[KA5]na wordt gekenmerkt door het pakkende realisme uit de voormalige communistische arbeidersstaat Tsjecho-Slowakije. Wie de onwerkelijke kantjes wegdenkt, heeft te maken met een interessante film, die natuurlijk niet tegen oudere (GRAPES OF WRATH) of moderne films over een dergelijk onderwerp op kan. Voor cinefielen nog altijd de moeite waard. Het scenario is van Josef Vaculik en Jan Matejovsky, die de roman van Petr Jilemnicky bewerkten. Het camerawerk is van Jíři Macak.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Petr Čepek op televisie komt.

Reageer