Raphaël Nadjari

Regisseur, Scenarist

Raphaël Nadjari is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Mobile Étoile

2016 | Drama, Muziek

Frankrijk/Canada 2016. Drama van Raphaël Nadjari. Met o.a. Géraldine Pailhas, Luc Picard, Marcel Sabourin en Felicia Shulman.

In Montreal trachten Franse sopraan Hannah en Frans-Canadese wederhelft/pianist Daniel hun koor Les Cantiques, dat hoofdzakelijk joodse liturgie uit de belle époque vertolkt, in leven te houden. Wanneer divaatje Abigail tot het ensemble toetreedt en Hannahs oude zangpedagoog Samuel met een onbekende partituur en zijn ego arriveert, neemt de turbulentie toe. Ongewone muziekachtergrond, bevlogen cast, warm kleurenpalet, volop dynamiek: ziehier eersteklas fijnproeverscinema. Pailhas' zangstem is van stersopraan en bijrolactrice Natalie Choquette. Titel verwijst naar een compositie van Fernand Halphen (1872-1917).

Tehilim

2007 | Drama

Frankrijk/Israël/Verenigde Staten 2007. Drama van Raphaël Nadjari. Met o.a. Michael Moshonov, Limor Goldstein en Yonathan Alster.

De Joodse Eli Frankel raakt spoorloos verdwenen na een auto-ongeluk in hedendaags Jeruzalem. Tehilim zoomt in op het effect van de verdwijning op zijn gezinsleden: tienerzoon Menachem, die vlucht in de ultraorthodoxe religie van zijn grootvader, de achtjarige David, die zich bang en verloren voelt, en moeder Alma, die te kampen heeft met allerlei praktische zorgen en een opdringerige schoonvader. Fraaie karakterstudie roept vragen op over familiebanden, identiteit en religie, maar vergt heel wat geduld van de kijker. Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

Avanim

2004 | Drama

Frankrijk/Israël 2004. Drama van Raphaël Nadjari. Met o.a. Uri Gavriel, Assi Levy en Florence Bloch.

Het leven van een 30-jarige, moderne getrouwde carrièrevrouw en moeder uit een Sefardische familie in Tel Aviv stort in als zij hoor dat haar minnaar bij een bomaanslag om het leven is gekomen.

The Shade

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Raphaël Nadjari. Met o.a. Richard Edson, Lorie Marino, Jeff Ware en Barbara Haas.

Een pandjesbaas uit de New Yorkse wijk Harlem is zo onder de indruk van een jonge vrouw die plotseling in zijn winkel opduikt, dat hij haar vrijwel meteen ten huwelijk vraagt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raphaël Nadjari op televisie komt.

Reageer