Michel Poulette

Regisseur, Producer

Michel Poulette is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Agent of Influence

2002 | Drama

Canada 2002. Drama van Michel Poulette. Met o.a. Christopher Plummer, Marina Orsini, Ted Whittall, Shaun Johnston en Kurtis Sanheim.

In 1964 toen de Koude Oorlog een hoogtepunt bereikte, werd John Watkins (Plummer), de voormalige Canadese ambassadeur in Moskou, van zijn bed gelicht en meegenomen door de Royal Canadian Mounted Police om gehoord te worden. Hij werd een aantal dagen in een hotelkamer vastgehouden en ondervraagd. Hij overleed ter plaatse en de officiële lezing was dat een hartaanval hem fataal was geworden. Nu bijna veertig jaar later tracht men middels deze film te reconstrueren wat er toen precies gebeurd is. Onder andere is gebleken dat Watkins op verzoek van de CIA werd opgepakt. Wie een beetje het doen en laten van de CIA vanaf 1945 heeft gevolgd, weet dat deze organisatie grote flaters slaat, regeringen manipuleert, met de waarheid dikwijls een loopje neemt, en zich op ongeoorloofde wijze mengt in de aangelegenheden van niet-Amerikaanse regeringen. Het zakelijke scenario is van Ian Adams en Riley Adams naar een roman van Adams. Het spel is behoorlijk. De film is natuurlijk alleen maar relevant in Canada, en voor volgers van het doen en laten van de CIA. Het camerawerk is van Allen Smith.

The Haven

1997 | Mysterie

Canada 1997. Mysterie van Michel Poulette. Met o.a. Serge Dupire, Macha Grenon, Jacques Godin, Monique Spaziani en Tania Kontoyanni.

Thomas Colin (Godin), de partner van politieman Jacques Laniel (Dupire) wordt op wrede wijze vermoord. Zijn meerderen houden hem buiten het onderzoek wat hem niet zint. Hij neemt ontslag en begint voor zichzelf als priv[KA1]e-detective in de hoop de daders te vinden. Zijn vrouw Claire (Grenon) laat hem daarop uit angst in de steek. Bij het onderzoek naar de moord op schrijver Zachary Osborne in opdracht van zijn vrouw Carole (Kontoyanni), welke wandaad ogenschijnlijk niets te maken heeft met de dood van Thomas, stuit Jacques op een samenzwering. Osborne blijkt woningen in een complex verkocht te hebben, dat bekend staat als Murderer's Haven. De bewoners zijn voorwaardelijk vrijgelaten misdadigers. Het zijn allemaal moordenaars, die na twee jaar door dezelfde rechter op vrije voeten werden gesteld. Osborne chanteerde zijn slachtoffers en ieder van hen had dus een motief om hem koud te maken. Jacques ontdekt een verband tussen de moord op Osborne en de executie van zijn partner; hierop komt de zaak in een stroomversnelling. Een slappe poging om in te haken op de stijl van TWIN PEAKS van David Lynch, maar dan veel minder scherp en sarcastisch van toon. Het mengsel van moord, actie, zwarte humor, emoties en enkele actuele onderwerpen, gaat uit als een nachtkaars. De originele verhaalstructuur en het ongewone gebruik van de kleuren zijn vrijwel de enige pluspunten. Regisseur Poulette en Benoit Dutrizac baseerde hun scenario op het verhaal La conciergerie des monstres van Dutrizac. Het camerawerk is Yves Belanger.

La conciergerie

1997 | Thriller, Misdaad

Canada 1997. Thriller van Michel Poulette. Met o.a. Serge Dupire, Macha Grenon en Jacques Godin.

Terwijl privédetective Jacques Laniel op zoek is naar de moordenaar van zijn partner en vriend, krijgt hij van een mooie vrouw opdracht te achterhalen wie haar man, de schrijver Osborne, vermoord heeft. Het blijkt dat Osborne, die speculeerde met vastgoed, een huis voor een exorbitant hoge prijs aan zeven moordenaars verkocht heeft.

Richard coeur de nylon

1988 |

Canada 1988. Michel Poulette. Met o.a. Guillaume Lemay-Thivierge en Yves Desgangnés.

Het eentonige zwerversbestaan van dag tot dag van twee arme drommels in Quebec. Richard draagt een nieuw hart, overgeplant door een chirurg. Hij moet altijd een kistje bij zich dragen met de motor en de batterij, waardoor het hart werkt. Zijn vriend is van huis weggelopen, nadat zijn ouders hem hadden verteld dat ze gingen scheiden. Deze film gaat uitsluitend over deze twee randfiguren en hoe zij steeds dieper in de put raken. Hoewel er enkele goede momenten zijn, duurt het allemaal erg lang, en is er sprake van nietszeggende en lege stukken. De personages tonen daarentegen wel diepgang.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michel Poulette op televisie komt.

Reageer