Hélène Loiselle

Acteur

Hélène Loiselle is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Sous les Draps, les étoiles

1989 | Romantiek, Mysterie

Canada 1989. Romantiek van Jean-Pierre Gariépy. Met o.a. Guy Thauvette, Marie-Josée Gauthier, Marcel Sabourin, Joseph Cazalet en Gilles Renaud.

Thauvette is een sterrekundige die naar Montréal is teruggekeerd na een lang verblijf in Zuid-Amerika. Hij ontmoet Gauthier, een mooie reisagente met wie hij een relatie begint. De affaire komt niet van de grond doordat er vreemde dingen rondom hen gebeuren en doordat ieder van hen zijn eigen remmingen heeft: hij duikt liever onder in het verleden en verstopt zich in de grote stad, terwijl zij er 't liefst op uit zou willen trekken de vrije natuur in. Bovendien lijkt het alsof hun samenzijn bespied wordt door een geheimzinnige figuur, die telkens een teder moment verstoort. Deze op het festival van Quebec vertoonde debuutfilm bracht de jury van zijn stuk en heeft volgens de maker een geestverwantschap met ULTIMA TANGO A PARIGI.

Les Ordres

1974 |

Canada 1974. Michel Brault. Met o.a. Jean Lapointe, Hélène Loiselle, Claude Gauthier, Louise Forestien en Guy Provost.

Het Front de la Libération du Québec ontvoerde in 1970 een Britse handelsattaché en de Canadese minister Laporte en vermoordde hen. Het resultaat was dat de burgemeester van Montreal een speciale noodwet afkondigde, 450 mensen liet aanhouden, en hen dagenlang opsloot, zonder een verklaring waarom. Dit feit was de aanleiding voor deze film die de belevenissen volgt van een viertal slachtoffers. De film kreeg indertijd de beste kritieken, maar was commercieel gezien een flop.

Une Maudite Galette

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Denys Arcand. Met o.a. Luce Guilbault, Marcel Sabourin, René Caron, J. Léo Gagnon en Hélène Loiselle.

Een arme loodgieter uit Montreal krijgt bezoek van een rijke oom van het platteland. De hele familie keert zich die avond, na flink wat drank ingenomen te hebben, tegen die oom. De haat stijgt boven de ogenschijnlijk vrolijke oppervlakte uit. Een geëngageerd drama.

Tiens-toi bien après les oreilles à papa

1971 | Komedie

Canada 1971. Komedie van Jean Bissonnette. Met o.a. Dominique Michel, Yvon Deschamps, Dave Broadfoot, Claude Michaud en Suzanne Levesque.

Een leuke komedie over de zakenwereld waarin secretaresse Suzanne, die voor de Britania Levensverzekeringsmaatschappij werkt, ervan droomt haar eigen bazin te zijn en in haar eigen taal (Frans) te kunnen communiceren.

Mon oncle Antoine

1971 | Familiefilm

Canada 1971. Familiefilm van Claude Jutra. Met o.a. Jean Duceppe, Lyne Champagne, Jacques Gagnon, Lionel Villeneuve en Hélène Loiselle.

Een sympathieke, gemoedelijke kroniek over het dagelijkse leven van oom Antoine, die een kruidenierszaak annex winkel van Sinkel heeft, en bij gelegenheid begrafenisondernemer is. De gebeurtenissen worden gezien door de ogen van puber Benoit (Duceppe), de vijftien-jarige neef van Antoine, en krijgen zo een dromerige charme en milde ironie over volwassenen die voor een keertje pauze maken in hun povere bestaan omdat het Kerst wordt. Misschien een tikje te lang, maar mooi en gevoelig. De film speelt zich af in een klein mijnstadje in de Canadese provincie Québec omstreeks 1940. De film werd 21 maal bekroond en uitgeroepen tot beste Canadese film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hélène Loiselle op televisie komt.

Reageer