Keith W. Strandberg

Scenarist, Auteur

Keith W. Strandberg is scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

American Dragons

1997 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1997. Actiefilm van Ralph Hemecker. Met o.a. Michael Biehn, Joong-Hoon Park, Cary-Hiroyuki Tagawa, Don Stark en Byron Mann.

Det. Tony Luca (Biehn) gaat de mist in als hij undercover zijn aartsvijand Rocco (Stark) probeert vast te nagelen. Hij wordt `voor straf` overgeplaatst naar de afdeling moordzaken, waar hij te maken krijgt met een vreemde moord. De enige clou is een tot lotus gevouwen stuk rijstpapier. Ondertussen weet de kijker dat soortgelijke moorden ook in Seoul in Korea gebeurden. Luca scant de zwarte lotus en zet hem op de bulletinboards van de politie. Hij krijgt als partner Kim (Park) toegewezen, die van Koreaanse afkomst is. Hoewel Luca een typische red neck is met een hekel aan buitenlanders, blijkt dat Kims familie in Korea het slachtoffer was van de lotusmoorden. Hierachter steekt de yakuza, die in Amerika een bendeoorlog tegen gangsters van Italiaanse afkomst heeft ontketend. Hun huurmoordenaar is een man die Shadow (Mann) genoemd wordt, maar hij schijnt zijn eigen rekeningen te vereffenen. Het duurt wel tien minuten voordat er enig dialoog is. Deze actiefilm, waarin de lijken aan de lopende band neerploffen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, predikt het geweld als oplossing voor de problemen. Soms valt er best wat te lachen in het clichématige scenario van Erik Saltzgraber naar een verhaal van Keith W. Strandberg. Noch Biehn, noch Park zullen een Oscar winnen als Beste Acteur, maar dat zal de genreliefhebber niet deren. Ook niet dat Park en Biehn ieder hun eigen nummertje opvoeren en als buddies nauwelijks geloofwaardig zijn. Het camerawerk is van Ernest Holzmann. Kwam aanvankelijk direct op video uit als DOUBLE EDGE.

American Shaolin

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Lucas Lowe. Met o.a. Reese Madigan, Trent Bushey, Daniël Dae Kim, Billy Chang en Cliff Lenderman.

Madigan speelt de rol van een Amerikaans kickboks-kampioen, die na een publieke vernedering de eerste blanke wordt die een opleiding mag volgen in de Shaolintempel, de beste vechtsportschool ter wereld, diep in het binnenland van China. Naast de echt authentiek aandoende heilige tempel, mysterieus ogende rituelen, is er flink wat actie in de vorm van gevechten. Het oubollige scenario is van Keith W. Strandberg. Ook bekend als KARATE TIGER 5 omdat de producten van dezelfde lui zijn die KARATE TIGER 3 en KARATE TIGER 4 op hun geweten hebben.

No Retreat, No Surrender

1986 | Actiefilm

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China 1986. Actiefilm van Corey Yuen. Met o.a. Kurt McKinney, Jean-Claude Van Damme, J.W. Fails en Kathie Sileno.

De veelbelovende karateka Jason Stillwell verhuist onder druk van een bende naar Seattle. Ook daar wordt hij dwarsgezeten door de plaatselijke bendes die het voorzien hebben op de macht in de karatewereld. Als Jason besluit om zelf een karateschool te beginnen, komt het tot een keiharde confrontatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Keith W. Strandberg op televisie komt.

Reageer