Ahu Kheradmand

Acteur

Ahu Kheradmand is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Respectable Family

2012 | Drama

Frankrijk/Iran 2012. Drama van Massoud Bakhshi. Met o.a. Babak Hamidian, Mehrdad Sedighian, Mehran Ahmadi, Ahu Kheradmand en Parivash Nazarieh.

De intellectueel Arash is nadat hij 22 jaar in Frankrijk heeft gewoond naar zijn vaderland Iran gelokt met een baan op de universiteit van Shiraz, de stad waar zijn oude moeder woont. Aldaar raakt hij langzaam maar zeker verstrikt in de kafkaƫske bureaucratie en duistere familiezaakjes, en blijkt dat er geen ontkomen is aan het verleden. Moedige, bijtende en persoonlijke film, waarin meeslepend familiedrama, thriller-elementen en documentaire beelden van snel groeiende metropool Teheran soepeltjes worden gecombineerd met confronterende nieuwsbeelden van de Irak-Iranoorlog.

Shah-re ziba

2004 | Drama

Iran 2004. Drama van Asghar Farhadi. Met o.a. Hossein Farzi-Zadeh, Babak Ansari, Taraneh Alidoosti, Faramarz Gharibian en Ahu Kheradmand.

Een beetje zoals uit China van de jaren tachtig komen er uit Iran de laatste paar decennia veel films die te zware maatschappijkritiek bevatten voor het thuisland en voornamelijk bedoeld lijken voor het internationale filmfestivalcircuit. De kritiek in The Beautiful City / Shah-re ziba is ongenadig: de overheid vernietigt jonge levens en is ondertussen corrupt tot op het bot. Akbar is als zestienjarige veroordeeld tot de dood, maar de wet zegt dat de straf pas met achttien mag worden uitgevoerd. Terwijl de fatale datum nadert, probeert zijn vriend Ala hem vrij te krijgen door de vader van het vermoorde meisje de aanklacht in te laten trekken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ahu Kheradmand op televisie komt.

Reageer