Ed Bogas

Componist

Ed Bogas is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Midnight Auto Supply

1978 | Komedie

Verenigde Staten 1978. Komedie van James Polakoff en James Polakof. Met o.a. Michael Parks, Linda Cristal, Scott Jacoby, Colleen Camp en John Ireland.

Parks, leider van een bende autodieven, besluit zijn leven te beteren door zich aan de zijde van een groep landbouwers te scharen om hen te helpen in hun strijd tegen corrupte politici, die hen hun land willen ontnemen. Hoewel gemaakt met de beste bedoelingen, is dat onvoldoende garantie voor een boeiende film en het resultaat is een fantasieloze actie-komedie. Het aardigst aan deze low-budget prent zijn de veteranen die hun nummer ten beste geven w.o. Cameron, Ireland, Calhoun en vooral een schitterende Cristal. Lawrence Raimond filmde dit alles. Oorspronkelijk uitgebracht als LOVE AND THE MIDNIGHT AUTO SUPPLY.

Race for Your Life, Charlie Brown

1977 | Animatie

Verenigde Staten 1977. Animatie van Bill Melendez en Phil Roman. Met o.a. Charlie Brown, Snoopy, Linus, Duncan Watson en Liam Martin.

Derde Peanuts-film naar de strip van Charles Schultz. Hij speelt zich af in een vakantiekolonie met als hoogtepunt een verraderlijke vlottenrace. Ook bekend als POINTS FOR PARENTAGE.

Sunburst

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van James Polakof. Met o.a. Peter Hooten, Kathrine Baumann, Robert Englund, James Keach en David Pritchard.

Een jong stel gaat op bezoek bij een vriend in het oerwoud, waar ze kennismaken zowel met geweld als met helende krachten. Goed bedoeld, verkeerd uitgewerkt. Englund, die een bijrol speelt, werd bekend door de horror-serie NIGHTMARE ON ELM STREET, dus deze film wordt aangekondigd als moordgeschiedenis! Cabaretier Valle heeft een rolletje als zingende winkelier, dus misschien wordt de film ooit nog eens aangekondigd als musical. Ook bekend als SLASHED DREAMS.

Payday

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Daryl Duke. Met o.a. Rip Torn, Michael C. Gwynne, Ahna Capri, Jeff Morris en Elayne Heilveil.

Countryzanger Maury Dann (Torn) heeft zich door zijn opvliegende karakter al heel wat moeilijkheden op zijn nek gehaald. Hij is bovendien een arrogante rokkenjager, die niet naar de leeftijd van een meisje vraagt. De film volgt hem, op de weg, gedurende vierentwintig beslissende uren uit zijn leven. Een schitterende prestatie van Torn, die zich niet de moeite getroost om sympathiek over te komen. Zonder scrupules geeft hij zijn mening over zijn fans, de radiopresentators die hem pluggen en zijn medewerkers. Hij jaagt iedereen tegen zich in het harnas. Het deprimerende, maar boeiende scenario werd geschreven door Don Carpenter, die in het fictieve personage Maury Dann een cocktail verwerkte van diverse pop-idolen. Shel Silverstein zorgde voor enkele knappe C&W-songs. Troosteloze fotografie van Richard C. Glouner.

Heavy Traffic

1973 | Animatie, Misdaad, Experimenteel

Verenigde Staten 1973. Animatie van Ralph Bakshi. Met o.a. Terri Haven, Joseph Kaufmann en Beverly Hope Atkinson.

In een grauwe Newyorkse buurt, waar het krioelt van gangsters, moordenaars en hoeren, leeft de familie Corleone. Vader is een zware jongen wiens leven vergald wordt door een twistzieke echtgenote, die niet terugdeinst voor geweld en een 'godfather' die kritiek heeft op de hem bewezen diensten. Met onbegrip ziet de vader zoonlief, een timide jongeling, wegkwijnen in dit gore milieu van seks en geweld. Met grote vaardigheid weet Bakshi tekenfilm te combineren met beelden van het echte New York en laat hij fictie en realiteit in elkaar overvloeien waardoor hij het medium verrijkt. Seks, humor maar ook poëzie krijgen een eigen reliëf. Misschien minder geëngageerd dan FRITZ THE CAT, maar technisch is deze film veel zuiverder. Het scenario van Bakshi zelf getuigd van groot meesterschap. De camera werd gehanteerd door Ted C. Bemiller en de stemmen horen toe aan o.a. Joseph Kaufmann, Beverly Atkinson, Frank De Kova en Terri Haven.

Fritz the Cat

1972 | Animatie, Drama

Verenigde Staten 1972. Animatie van Ralph Bakshi.

Een niet helemaal gave maar toch boeiende kijk op de radicale hipp(i)e levensstijl van de jaren 1963-1972. Fritz (stem Hinnant) verdiept zich in groepseks, studentenprotesten, nihilistisch existentialisme, drugs en aanverwante zaken tegen de fraai getekende achtergrond van New York in de roerige seventies. Striptekenaar Robert Crumb gaf geen toestemming maar zijn vrouw wel met als gevolg de eerste geanimeerde zedenschets ooit. Leuk om kennis van te nemen maar minder animerend voor mensen die de periode niet hebben meegemaakt. Er kwam een sequel onder de titel The Nine Lives of Fritz the Cat.
Met de stemmen van oa Skip Hinnant (Fritz the Cat), Rosetta LeNoire, John McCurry en Phil Seuling.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ed Bogas op televisie komt.

Reageer