Elvis Presley: cast en muziek.
Er zijn 53 films gevonden.

The Last of the High Kings

1996 | Drama, Komedie

Denemarken​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 1996. Drama van David Keating. Met o.a. Catherine O'Hara, Jared Leto, Christina Ricci, Gabriel Byrne en Stephen Rea.

Dublin, 1977: Frankie heeft eindexamen gedaan en in de overtuiging dat hij gezakt is, stort hij zich die zomer op het organiseren van een strandfeest, droomt over twee onbereikbaar lijkende meisjes en probeert indruk te maken op vrienden en vriendinnen, maar in al zijn dromen en plannen wordt hij gedwarsboomd door zijn excentrieke familie.

The Burger and The King

1996 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1996. Documentaire van Anthony Wall. Met o.a. Roy Turner, Becky Martin, Annie Presley, John Allen Cook en Jean Sims.

Dublin, 1977: Frankie heeft eindexamen gedaan en in de overtuiging dat hij gezakt is, stort hij zich die zomer op het organiseren van een strandfeest, droomt over twee onbereikbaar lijkende meisjes en probeert indruk te maken op vrienden en vriendinnen, maar in al zijn dromen en plannen wordt hij gedwarsboomd door zijn excentrieke familie.

Elvis For Ever

1996 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1996. Documentaire van Janusz Plo[KA1]nski. Met o.a. Larry Geller, Vernon Chadwick, Paul McCloud, Elvis Aaron Presley McCloud en Bill E. Burk.

Dublin, 1977: Frankie heeft eindexamen gedaan en in de overtuiging dat hij gezakt is, stort hij zich die zomer op het organiseren van een strandfeest, droomt over twee onbereikbaar lijkende meisjes en probeert indruk te maken op vrienden en vriendinnen, maar in al zijn dromen en plannen wordt hij gedwarsboomd door zijn excentrieke familie.

Rock & Roll

1995 | Documentaire, Muziek, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Documentaire van David Espar, Daniel McGabe en Karen Walsh. Met o.a. Elvis Presley, Chuck Berry, James Brown, Little Richard en The Beatles.

Muziekdocumentaire als miniserie in tien delen van [KA1]e[KA1]en uur. Sterk vanaf de eerste tot de laatste minuut begint dit in de Amerikaanse Deep South, waar het zijn hart hoog houdt. Onder de loep wordt genomen de ontwikkeling van de rockmuziek uit de blues, gospel, country en jazz tot in de jaren 1990, waarin de techno opkwam. In de eerste aflevering gaan we terug naar de bron in de beginjaren 1950 toen Elvis Presley, Chuck Berry en Jerry Lee Lewis een nieuw elan gaven aan rythm `n` blues in de vorm van rock. Delen 2, 3 en 4 gaan over de invloed op het publiek van Bob Dylan en The Beatles, de opkomst van producent Phil Spector, de successen van meidengroepjes, de Engelse invasie (in Amerika), producent George Martin praat over zijn samenwerking met The Beatles, Mowtown sound, Eric Clapton en The Cream, Keith Richards en Jimmy Paige van Led Zeppelin, die zich lovend uitlaten over de blues. In de delen 5 tot 9 komen voor het voetlicht Jerry Garcia van Grateful Dead, die vertelt over Woodstock en Altamont, David Bowie praat over zijn veranderingen, James Brown, The Sex Pistols en punk. De laatste aflevering is gewijd aan rap. Een interessante film over de rockmuziek, waaraan natuurlijk valt af te dingen dat het nog veel uitgebreider had kunnen zijn. De commentaarstem is van Live Schreiber.

A Very Open Prison

1995 |

Verenigd Koninkrijk 1995. Guy Jenkin. Met o.a. Tom Wilkinson, Ronald Pickup, Stephen Tompkinson, Emily Mortimer en Peter Wingfield.

Op het moment dat Home Secretary Wilkinson op het punt staat gepromoveerd te worden tot Prime Minister, ontsnappen er drie zware misdadigers uit een gevangenis die door hem als uiterst veilig aangemerkt wordt. Een bijzonder vervelend toeval, temeer omdat de drie nietsnutten een weeshuis gijzelen. De vraag is nu of hij de S.A.S. moet inschakelen of niet. Een politieke allegorie die bol staat van onderkoeld cynisme en pikzwarte humor. De hele politieke machine gaat genadeloos door de vleesmolen evenals het gevangeniswezen (de ontsnapping op zich is pure slapstick). Wilkinson is subliem als de man die zijn functie belangrijker vind dan het welzijn van de staat. De dialogen van Jenkin zijn bijtend als vitriool. Knappe fotografie van Peter Edwards.

The Woman Who Loved Elvis

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Bill Bixby. Met o.a. Roseanna Arnold, Tom Arnold, Sally Kirkland, Cynthia Gibb en Danielle Harris.

Roseanna leeft van een uitkering, samen met haar twee dochtertjes. Sinds Tom, haar man, haar in de steek liet, leeft ze in extreme adoratie voor Elvis. Haar huis bouwde ze om tot een tempel ter ere van The King. Ze bedriegt de sociale dienst schaamteloos, maar die kan niets bewijzen. Nieuwelinge Gibb wordt aangesteld om te proberen de vrouw in Heartbreak Hotel, zoals haar huis genoemd wordt, te strikken. Een leuk niemendalletje dat door het enthousiaste spel van het (toenmalige) echtpaar Roseanna en Tom tot een wervelend stukje ontspanning opgedreven wordt. Zij leiden een cast die zich duidelijk amuseert en die dit ook weet over te brengen. Rita Mae Brown schreef het en Ronald M. Lautore maakte de beelden.

The Thing Called Love

1993 | Muziek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1993. Muziek van Peter Bogdanovich. Met o.a. River Phoenix, Samantha Mathis, Dermot Mulroney, Sandra Bullock en K.T. Oslin.

Nashville, Tennessee. De bakermat van Country & Western Music. Iedereen hoopt in dit Mekka ontdekt te worden, ook songschrijfster Miranda Presley (Mathis), die speciaal uit New York is overgekomen, maar vijf minuten te laat is voor een auditie. De volgende week dan maar. Ze is eenzaam en alleen in deze vreemde stad. Ze ontmoet zangers in spe James Wright (Phoenix), Kyle Davidson en Linda Lue Linden (Bullock).

Lipstick On Your Collar

1993 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Renny Rye. Met o.a. Giles Thomas, Ewan McGregor, Louise Germaine, Douglas Henshall en Peter Jeffrey.

Het is 1956 en McGregor verveelt zich stierlijk op het Ministerie van Oorlog. Dankzij de muziek kan hij soms ondergaan in heerlijke dagdromen. De eentonigheid wordt verbroken door de komst van zijn opvolger, Thomas. Terwijl de dreiging van de Suez- oorlog merkbaar is, worden beiden, ondanks hun verschillend karakter, vrienden. Thomas is verliefd op Germaine, een ouvruese in een bioscoop die boven hem woont met een bullebak van een vent. Met dit driestuiversromannetje als uitgangspunt is scenarist Dennis Potter er voor de derde maal in geslaagd een schitterende mengeling van werkelijkheid, dromen en muziek tot een grandioos geheel te laten samenvloeien. Na de jaren 1935-40 (PENNIES FROM HEAVEN) en 1940-50 (THE SINGING DETECTIVE) krijgen we hier de muziek uit de jaren 1950-60 met onvergetelijke momenten zoals een zaal vol defensie specialisten die luidskeels lippen op Presley's 'Don't Be Cruel'. Gewoon verbluffende tv, in beeld gebracht door Sean Van Hales. Uitgezonden in zes delen. Scenario Dennis Potter. Camerawerk van Sean Van Hales.

Elvis in Hollywood

1993 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Frank Martin.

VV.

Elvis: The Great Performances

1990 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1990. Documentaire van Andrew Solt. Met o.a. Priscilla Presley, D.L. Fontana, Milton Berle, Gordon Stoker en George Klein.

Een aaneenschakeling van de hoogtepunten uit het leven als artiest van Elvis Presley, met uittreksels uit tv-shows als [KL]Milton Berle Show[KLE], [KL]Steve Allen Show[KLE], [KL]Ed Sullivan Show[KLE], de [KL]Welcome Home Elvis[KLE]-special (1960) met Frank Sinatra, ter gelegenheid van het einde van zijn militaire dienst, de [KL]Comeback Special[KLE] uit 1968 en [KL]Elvis In Concert[KLE] (1977) en de films LOVE ME TENDER, LOVING YOU, JAILHOUSE ROCK, KING CREOLE, GIRLS! GIRLS! GIRLS! en ELVIS, THAT`S THE WAY IT IS. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Priscilla Presley en veel nieuws heeft ze niet te melden, evenmin als de paar gastsprekers die aan het woord komen. Alles hebben we al gezien in andere documentaires en indien deze tot stand kwam in samenwerking met Colonel Tom Parker wordt er van geen enkele valse noot gewag gemaakt. Van Solt, die ook het scenario schreef, zijn we meer gewend dat deze oppervlakkige montage (door Bruce Bailey, Tim Tobin en Leslie Tong) van een reeks bekende historische fragmenten uit optredens en interviews. Nieuw materiaal werd gefilmd door Robert Primes. Uitsluitend voor de fans.

Felix

1988 | Drama, Komedie, Erotiek

Duitsland 1988. Drama van Helma Sanders-Brahms, Helke Sander, Margarethe von Trotta en Christel Buschmann. Met o.a. Ulrich Tukor, Danuta Lato, Gabriela Herz, Eva Mattes en Barbara Auer.

Episoden-film gemaakt door vier (toen nog) Westduitse regisseuses. Felix een man van een jaar of dertig, is door zijn vriendin verlaten. In ER AN ENDE voert hij uitgebreide telefoongesprekken met ene Karin. Uit frustratie ventileert hij typische mannenmeningen over vrouwen. Scenario van regisseuse Sanders-Brahms en camerawerk van Frank Br[KA3]uhne. In MU[KL29] ICH AUFPASSEN leert hij van twee vrouwen de kunst van zelfbeheersing. Scenario van regisseuse Sander en Silvo Lathela en camerawerk van Martin Gressmann. In EVA heeft hij een ontmoeting met een lotgenote (Scenario van regisseuse Von Trotta en camerawerk van Franz Rath) en in ARE YOU LONESOME TONIGHT stort hij zich in het nachtleven van Hamburg. Scenario van regisseuse Buschmann en camerawerk van Mike Gast. Redelijk onderhoudend met af en toe aanleiding voor een glimlach. Tukor speelt zijn rol leuk.

Elvis '56

1987 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Alan Raymond en Susan Raymond.

1956 was een belangrijk jaar voor de zwarte politiek. Martin Luther King stond op om op geweldloze wijze de rechten van de Amerikaanse negers op te eisen. Maar ook voor de muziek was het een mijlpaal. Vanuit het zuiden kwam een blanke zanger aangedraafd die de muziek van de negers op zijn eigen wijze interpreteerde. In januari 1956 nam deze rockzanger, Elvis Presley, zijn eerste plaat op voor R.C.A., waarmee hij zijn triomftocht langzaam maar zeker startte. Ook al was de pers vernietigend, de jongeren droegen hem op handen. Deze documentaire die volledig gewijd is aan het doorbraakjaar van Elvis brengt beelden uit zijn eerste nationale tv-optredens in de 'Stage Show', 'Your Hit Parade', de 'Milton Berle Show' en de legendarische 'Ed Sullivan Show'. Er is zijn eerste film LOVE ME TENDER die een gigantisch succes werd en zijn eerste optreden in Las Vegas, dat flopte. Het zou nog veertien jaar duren voordat Elvis weer op de planken van Las Vegas zou staan. Zowat al zijn hits van dat jaar brengt hij ten gehore. Voor Elvis-fans een must dankzij de grondige research van Larry Yelen, de speelse montage van Bruce Follmer en de vlotte commentaar van Levon Helm. De Raymonds schreven het scenario samen met Martin Torgoff.

Desert Hearts

1985 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1985. Drama van Donna Deitch. Met o.a. Helen Shaver, Patricia Charbonneau, Audra Lindley, Andra Akers en Dean Butler.

Een vrouwelijke hoogleraar in de Engelse literatuur die behoorlijk met zichzelf in de knoop zit, gaat rond 1955 naar Reno om haar echtscheiding te regelen na een bittere ervaring van een verstandshuwelijk, dat twaalf jaar geduurd had. Ze maakt kennis met een charmante, jonge vrouw (Charbonneau), die in een casino zowel vrouwen als mannen bekorend tegemoet treedt. Ze raakt in haar ban en het blijkt dat de mooie animatrice eigenlijk alleen maar in haar eigen sekse is ge[KA3]interesseerd, waardoor professor Shavers gedwongen wordt kritisch na te denken over haar eigen seksuele voorkeur. Dit erotisch getinte debuut van schrijfster/regisseuse Deitch (met een eigentijdse verwijzing naar THE WOMAN) heeft goede momenten maar de karakters worden niet uitgewerkt en het verhaal verloopt met horten en stoten. Elvis Presley, Ella Fitzgerald en Gene Vincent zijn in de film te horen.

This Is Elvis

1981 | Biografie, Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1981. Biografie van Malcolm Leo en Andrew Solt. Met o.a. Elvis Presley, David Scott, Paul Boensch III, Johnny Harra en Lawrence Koller.

Ongeveer vijf jaar na de dood van Elvis Presley probeerde This Is Elvis na te gaan wat de zanger-acteur tot een superster maakte, en wat hem de dood injoeg. Regisseurs Leo en Solt zijn overduidelijk fans van Elvis, maar met de live-acteer manier waarop ze hem tot leven willen wekken doen ze hem geen eer: vier acteurs van verschillende leeftijden spelen de rockkoning na en het ziet er niet uit. Maar Elvis is springlevend en eeuwig fascinerend in de echte beelden van hem in deze semi-documentaire. Zoals hij zong, bewoog, het publiek bespeelde en zelfs zoals hij acteerde op zijn geliefde filmlocatie Hawaii: Leo en Solt kozen de fragmenten met zorg en liefde en het is prachtig.

Elvis And the Beauty Queen

1981 | Romantiek, Biografie

Verenigde Staten 1981. Romantiek van Gus Trikonis. Met o.a. Don Johnson, Stephanie Zimbalist, Ann Dusenberry, Rick Lenz en John Crawford.

De verkoop van Elvis gaat door met dit ongeïnspireerd verslag van Elvis' romance met schoonheidskoningin Linda Thompson en hun verhouding die vijf jaar duurde.

Urgent ou à quoi bon exécuter des projets puisque le projet est en lui-même une jouissance suffisante

1977 | Experimenteel

Frankrijk 1977. Experimenteel van Gérard Courant. Met o.a. Nicole Deschaumes, Martine Rousset, Jérôme de Missolz, Mouna en Christian Fouchet.

Deze film is een metafoor van de film, de toepassingsmogelijkheden en de relatie tot de ideologie. Al het werk van de maker, van wie ook het fameuze CINEMATION is, is gebaseerd op een minimalistische esthetiek en verkeert in de marge van de gangbare cinema. Deze film bevat een beschouwing over de kunstvorm en over de relatie tot de kijker. 'Mijn gedachtenwereld wordt totaal beheerst door kleingeestige twijfels en geen tegenspraak duldende zekerheden die zich laten uitdrukken in heldere en samenhangende bewoordingen.' Een in ieder geval origineel onderzoek naar filmtaal waarin onder andere scènes met zich niet bewegende personages en fragmenten uit de correspondentie tussen Antonin Artaud en Jacques Rivière te zien zijn. Deze film kreeg een speciale vermelding op de negende ontmoeting van de jonge filmmakers, Belfort 1977.

Elvis on Tour

1972 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1972. Documentaire van Pierre Adidge, Robert Abel, Pierre Adidge en Robert Abel, Robert Abel en Pierre Adidge en Robert Abel en Pierre Adidge. Met o.a. Elvis Presley, James Burton, Charlie Hodge, Ronnie Tutt en Glen Hardin.

Documentaire zonder enige opsmuk over Elvis Presley op tournee (in 1972) door de V.S. De 'King' was wel eens in betere vorm te zien. Hoogtepunten zijn de gospels die Elvis tussen de bedrijven door zingt met de zanggroep The Stamps. In beeld zijn verder nog Vernon Presley, Jackie Kahane, James Burton en Charlie Hodge. Martin Scorsese had de supervisie over de montage. Gefilmd in Multiple Screen.

Warnung vor einer heiligen Nutte

1971 | Drama, Komedie

Italië​/​​Duitsland 1971. Drama van Rainer Werner Fassbinder. Met o.a. Lou Castell, Eddie Constantine, Hanna Schygulla, Marquard Bohm en Ulli Lommel.

Een groep filmmensen wacht op de regisseur, op geld en op de hoofdrolspeler (Constantine), en als dit allemaal arriveert, ontstaat er niets dan chaos. Fassbinders negende lange film was een bijtend, maar niet geheel geslaagd commentaar op zijn onverkwikkelijke ervaringen als theaterregisseur. Het camerawerk is van Michael Ballhaus.

The Trouble With Girls

1969 | Muziek, Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Muziek van Peter Tewksbury. Met o.a. Elvis Presley, Marilyn Mason, Nicole Jaffe, Sheree North en Edward Andrews.

Een van de betere Presley-producties waarin de zanger een Chautauqua -groep leidt. Er is een goed gevoel voor de sfeer van de jaren 1920-30. Het scenario is van Arnold Peyser en Lois Peyser naar een roman van Day Keene en Dwight Babcock. Het camerawerk is van Jacques Marquette.

Charro!

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Charles Marquis Warren. Met o.a. Elvis Presley, Ina Balin, Victor French, Barbara Werle en Solomon Sturges.

Mexico, 1870. Bandiet Jess Wade wil zijn leven beteren en verlaat zijn bende, die hem vervolgens een overval in de schoenen probeert te schuiven. De poging om Elvis door middel van een western van imago te laten veranderen, is op jammerlijke wijze mislukt. Bovendien zingt Elvis slechts één liedje.

Change of Habit

1969 | Komedie, Muziek, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1969. Komedie van William A. Graham. Met o.a. Elvis Presley, Mary Tyler Moore, Barbara McNair, Jane Elliott en Leora Dana.

Mary Tyler Moore, hier als non, moet kiezen tussen Dr. Presley en de kerk. Een ondermaats drama, hoewel beter dan veel andere Presley-films. Elvis' laatste film.

Stay Away, Joe

1968 | Muziek, Western, Komedie

Verenigde Staten 1968. Muziek van Peter Tewksbury. Met o.a. Elvis Presley, Burgess Meredith, Joan Blondell, Katy Jurado en Thomas Gomez.

Een slechte film, zelfs voor Presley, als Joe Lightcloud, over de hedendaagse Indianen. Niet alleen worden vooroordelen bevestigd, maar de film biedt nauwelijks verstrooiing. Het scenario is van Michael A. Hoey en Burt Kennedy naar de roman van Dan Cushman. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

Speedway

1968 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1968. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Nancy Sinatra, Bill Bixby, Gale Gordon en William Schallert.

Een doorsnee Presley-muziekfilm over een goedhartige stockcar-racer. Scenario van Philip Shuken. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Love A Little Live A Little

1968 | Musical, Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1968. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Rudy Vallee, Michèle Carey en Don Porter.

Een doorsnee Presley-muziekfilm over een goedhartige stockcar-racer. Scenario van Philip Shuken. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Live a Little, Love a Little

1968 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1968. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Michele Carey, Don Porter, Rudy Vallee en Dick Sargent.

De bekende Presleytoestanden als Elvis op en neer hobbelt om aan twee goedbetaalde baantjes van fotograaf te voldoen. Een leuk, maar bekend gegeven. Het scenario is van Michael A. Hoey en Don Greenburg. Het camerawerk is van Fred J. Koenekamp.

Elvis: The 1968 Comeback Special

1968 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1968. Musical van Steve Binder. Met o.a. Elvis Presley, Scotty Moore, D.J. Fontana, Buddy Arett en The Blossoms.

Nadat hij gedurende acht jaar afwezig was geweest van de concert-podia keerde Elvis Presley in 1968 terug met een grandioze tv-show. In een arena, een podium omringd door een groot aantal fans, zingt hij, gekleed in een strak sluitend leren pak een aantal van zijn grootste successen. Tussen de liedjes praat hij relaxed en ongedwongen met zijn musici en de mensen rond het podium. Dit optreden wordt onderbroken door twee show-nummers, bestaande uit zang en dans. Eerst een gospel-medley en daarna de beruchte bordeel-sequentie (die bij de oorspronkelijke uitzending in Amerika weggeknipt werd), opgebouwd rond het nummer 'Guitar Man'. De show toont Elvis op zijn best in de periode die zijn decadentie vooraf ging. Het scenario werd geschreven door Allan Blye en Chris Beard. Muzikale supervisie was in handen van Billy Goldenberg en Jack Elliott. Voor de fotografie tekende John Freschi. Vanzelfsprekend een niet te missen item voor de fans.

Easy Come, Easy Go

1967 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1967. Muziek van John Rich. Met o.a. Elvis Presley, Dodie Marshal, Pat Priest, Elsa Lanchester en Frank McHugh.

Elvis is kikvorsman Ted die duikt naar een schat met Jo de yogaexpert (Marshal). In de tussentijd weet The King er nog zes rommelige liedjes uit te persen in een nachtclub. Het management van Elvis was in de jaren zestig al lang niet meer geïnteresseerd in diens filmcarrière en liet de ster opdraven in rampzalig slechte films als deze vanwege de gegarandeerde winsten. Een uitgerekte videoclip voor de fans. (VM/VPRO Gids)

Double Trouble

1967 | Muziek, Romantiek, Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1967. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Anette Day, Yvonne Romain, Wiere Brothers en Chips Rafferty.

De populaire Amerikaanse zanger Elvis (wie anders?) raakt tijdens een tournee van Londen naar Brussel verwikkeld bij diamentensmokkel. Hij krijgt de hulp van de mooie jonge erfgename Day. De gewone humbug uit de Elvis-films van de tweede helft van de jaren 1960, niet echt plezierig, niet echt spannend, met een routine-scenario van Jo Heims, naar een verhaal van Marc Brandel, dat alleen als kapstok dient om een resem liedjes te zingen, w.o. het uitstekende `Long Legged Girl` en een aparte versie van `Old MacDonald`. Geen hoogvlieger, maar de fans van `The King` zullen zich toch niet bedrogen voelen. Gefilmd op locatie (zonder Elvis) in o.a. Brugge en Antwerpen. Gefilmd in Panavision. Ook bekend als SWINGIN' ALONG.

Clambake

1967 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1967. Komedie van Arthur Nadel. Met o.a. Elvis Presley, Shelley Fabares, Will Hutchins, Bill Bixby en Gary Merrill.

Elvis als Scott Heyward, zoon van een miljonair, die wil bewijzen, dat hij papa niet nodig heeft. Als gevolg daarvan neemt hij de plaats in van waterski-instructeur Tom Wilson (Hutchins) in Miami. Eén van Presley's zwakste muzikale komedies, maar Elvis-fans genieten er desondanks van. Scenario van Arthur Browne Jr. Camerawerk van William Margulies.

Spinout

1966 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1966. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Shelley Fabares, Diane McBain, Deborah Walley en Cecil Kellaway.

In deze Presley-film raast de zanger in auto's achter de meisjes aan.

Paradise, Hawaiian Style

1966 | Komedie, Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1966. Komedie van Michael D. Moore. Met o.a. Elvis Presley, Suzanna Leigh, James Shigeta, Donna Butterworth en Marianna Hill.

Sequel avant le mot van Blue Hawaii, ook met Presley. Elvis the Pelvis zingt in Paradise, Hawaiian Style glorieloze liedjes als 'Queenie Wahine's Papaya'. Voeg daarbij Elvis' reeds aanzettende rondingen en het is moeilijk te visualiseren dat deze man tien jaar eerder de wereld in vuur en vlam zette. Deze keer speelt Elvis een helikopterpiloot die geschorst wordt en vervolgens een chartermaatschappij runt met makker Danny (Shigeta). Tussendoor is er voldoende tijd om de lokale schoonheden goed te leren kennen. The King wilde dolgraag films maken, maar liever niet op de Noordpool. Paradise, Hawaiian Style werd een zonovergoten, gemakzuchtig niemendal.

Frankie and Johnny

1966 | Western, Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1966. Western van Frederick de Cordova. Met o.a. Elvis Presley, Donna Douglas, Harry Morgan, Nancy Kovack en Anthony Eisley.

Kroeglied dat uitgewerkt werd tot lang filmverhaal voor Elvis. Achtergrond met rivierboot op de Mississippi (inclusief revolvergevechten) en stemmige liedjes maken dit een bevredigende tijdvuller. Dit was de 20e speelfilm met Elvis in negen jaar tijd. Scenario van Alex Gottlieb. Camerawerk van Jacques Marquette.

Tickle Me

1965 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Jocelyn Lane, Julie Adams, Jack Mullaney en Merry Anders.

De titel geeft de enige manier aan om nog wat plezier van deze film te hebben. Elvis werkt op een boerderij, geheel bemand door meisjes en draait zijn repertoire van liedjes af.

Harum Scarum

1965 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Muziek van Gene Nelson. Met o.a. Elvis Presley, Mary Ann Mobley, Fran Jeffries, Michael Ansara en Jay Novello.

Presley speelt een beroemde filmster die een land in het Midden-Oosten bezoekt. Hij raakt betrokken bij een complot om een Arabische prinses te vermoorden. Behalve dat hij haar probeert te redden, wordt ook nog verliefd op haar. Typisch Presley-vehikel, ditmaal met een oriëntaals sausje, waarin het verhaaltje ondergeschikt is aan de vele songs. Vooral voor zijn zeer trouwe, niet kritische fans. Er zijn ook versies van 86m en 95m. In Europa uitgebracht als HAREM HOLIDAY.

Girl Happy

1965 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1965. Komedie van Boris Sagal. Met o.a. Elvis Presley, Shelly Fabares, Harold J. Stone, Gary Crosby en Joby Baker.

Weinig originele Presley-muziekfilm met een vervelend verhaal erin gebakken: Elvis chaperonneert Valerie (Fabares), de dochter van een gangster in Chicago, naar Fort Lauderdale. Scenario van Harvey Bullock en R.S. Allen. Camerawerk van Philip H. Lathrop.

Viva Las Vegas

1964 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1964. Muziek van George Sidney. Met o.a. Elvis Presley, Ann-Margret, Cesare Danova, William Demarest en Nicky Blair.

Autocoureur Lucky Jackson (Presley) wil meedoen aan een autorace, maar de motor van zijn auto is stuk, dus heeft hij geld nodig. Gelukkig organiseert het hotel waar hij een baantje als ober heeft een zangwedstrijd, waarmee een flinke geldprijs te winnen valt. Kan Lucky meteen aanpappen met de mooie danseres/zweminstructrice Rusty Martin (Ann-Margret). Opvallend veel chemie tussen de toen nog slanke Elvis en Ann-Margret maken deze aardige musical prettig om naar te kijken, behalve voor Elvis' vriendin Priscilla, de latere mevrouw Presley, die - terecht - vermoedde dat de twee een verhouding hadden.

Roustabout

1964 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1964. Muziek van John Rich. Met o.a. Elvis Presley, Barbara Stanwyck, Leif Erickson, Joan Freeman en Sue Ane Langdon.

Elvis is een vrijbuitende zanger die zich bij de kermis van Stanwyck aansluit en de betekenis van hard werken en ware liefde leert kennen. Stanwyck en de overige rollen maken er een aardige Presley-zangfilm van.

Kissin' Cousins

1964 | Komedie, Muziek, Drama, Musical

Verenigde Staten 1964. Komedie van Gene Nelson en Gene Karger. Met o.a. Elvis Presley, Arthur O'Connell, Glenda Farrell, Pamela Austin en Yvonne Craig.

De legerleiding besluit een lanceerbasis te installeren op de top van de Big Smokey. Ze hebben niet gerekend op de tegenwerking van de familie Tatum. De berg staat op hun land. Lt. Elvis wordt op hen afgestuurd om te onderhandelen. Een eenvoudige klus denkt men, omdat hij een verre neef is van de familie. Dan blijkt ook nog dat hij als twee druppels water lijkt op de zoon des huizes. Twee keer Elvis voor één bioscoopkaartje. Wat willen de fans nog meer? Een stevig scenario? Dat hebben Nelson en Gerald Drayson Adams echter niet in petto. Ze schreven een paar onbeduidende regels die de liedjes aan elkaar moeten rijgen. Een vlug vergeten film die zich tot de onvoorwaardelijke fans richt, in beeld gebracht door Ellis W. Carter. Gefilmd in Panavision.

It Happened at the World's Fair

1963 | Muziek, Komedie, Actiefilm, Drama, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Joan O'Brien, Gary Lockwood, Yvonne Craig en Vivky Tiu.

Lockwood heeft gokschulden gemaakt. Nu moet hij met zijn vriend Elvis hun vliegtuig verpanden. In een poging wat bij te verdienen, komen ze terecht op de wereldtentoonstelling van Seattle. Elvis bekommert zich om het dochtertje van de Chinese boer die hen oppikte toen ze stonden te liften. Ondertussen wordt hij ook nog verliefd op O'Brien. Ook al heeft het plot niet veel om het lijf, de film is toch nog één van de betere producten uit de Elvis-filmografie, daterend van voor de tijd dat zijn films lopende bandwerk werden. Al met al zingt hij wel weer een hele elpee vol. Het scenario werd geschreven door Si Rose en Seaman Jacobs. Voor het verzorgde camerawerk was veteraan Joseph Ruttenberg verantwoordelijk. Een must voor Elvis-fans.

Fun in Acapulco

1963 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1963. Muziek van Richard Thorpe. Met o.a. Elvis Presley, Ursula Andress, Paul Lukas, Alejandro Rey en Elsa Cardenas.

Elvis is in deze film geen simpele stoere jongen (ook al is hij oa trapezewerker en badmeester) maar een gevoelige man met hoogtevrees, die in het verre Acapulco de dood van z'n broer komt verwerken. Met de vrouwen in z'n leven heeft hij het zonder meer getroffen. Niemand minder dan Ursula Andress, die een klein jaar eerder in Dr. No furore maakte, is een weelderige leading lady, en ook Elsa Cardenas, in de film een vrouwelijke stierenvechter, mag er zijn. De Latijns-Amerikaanse sound van liedjes als 'El Toro' en 'Margarita' moeten Elvis' dertiende, overigens geheel in Californië opgenomen film, de nodige couleur locale geven. (IdH/VPRO Gids)

Kid Galahad

1962 | Muziek, Sportfilm, Drama, Musical

Verenigde Staten 1962. Muziek van Phil Karlson. Met o.a. Elvis Presley, Gig Young, Lola Albright, Joan Blackman en Charles Bronson.

Elvis heeft zijn dienstplicht erop zitten en wil een baan. Hij wordt sparring partner van bokskampioen Dante, die wordt getraind door Young. Wanneer Young ziet hoe goed Elvis kan incasseren, stelt hij hem voor om zelf te gaan boksen. Onder de naam Kid Galahad wint hij een paar kleinere matches. Enkele gangsters willen hem dwingen hun vuile spel mee te spelen. Hij weigert, met alle gevolgen vandien. Elvis in de rol van Wayne Morris en Young in die van Edward G. Robinson uit de originele versie van 1937 is geen voor de hand liggende keuze, maar ergens klikt het wel. Jammer genoeg wordt het scenario van William Fay, naar een verhaal van Francis Wallace, een zestal keren onderbroken voor evenveel Elvis-onwaardige songs. Camerawerk van Burnett Guffey.

Girls! Girls! Girls!

1962 | Komedie, Muziek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Stella Stevens, Laurel Goodwin, Jeremy Slate en Benson Fong.

Elvis wordt door horden meisjes achterna gezeten en kan maar niet kiezen wie hij 't leukste vindt.

Follow That Dream

1962 | Komedie, Muziek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van Gordon Douglas. Met o.a. Elvis Presley, Arthur O'Connell, Anne Helm, Joanna Moore en Jack Kruschen.

De woest aantrekkelijke maar niet erg wereldwijze jongeman Toby (Elvis) strandt met zijn oude vader en pleegbroers en -zussen in Florida. Ze krijgen het te stellen met een sheriff, een welzijnswerker en een paar gangsters. Gelukkig kan Toby niet alleen mooi zingen, maar is hij ook erg handig met conflictoplossing. Nogal suf Elvis-vehikel, maar wel met een paar aardige liedjes, waaronder het titelliedje ‘Follow That Dream’. Vooral leuk voor de fans, dus. Naar de satirische roman Pioneer, Go Home! (1959) van Richard P. Powell.

Wild in the Country

1961 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1961. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Elvis Presley, Hope Lange, John Ireland, Tuesday Weld en Gary Lockwood.

Een pseudo-literaire Elvis-productie waarin hij een provinciale jongen is met talent voor het schrijven. Een eerlijke film die echter vol clichés zit. Scenario van Clifford Odets naar een roman van J.R. Salamanca. Camerawerk van William C. Mellor.

Blue Hawaii

1961 | Muziek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1961. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Joan Blackman, Angela Lansbury, Iris Adrian en Roland Winters.

Plezierige Presley-film gesteund door Lansbury`s aanwezigheid als moeder van soldaat Chad Gates (Elvis) die naar de eilanden terugkeert en bij een reisbureautje gaat werken, dat uitstapjes op Hawaii organiseert.

G.I. Blues

1960 | Komedie, Muziek, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Elvis Presley, Juliet Prowse, James Douglas, Robert Ivers en Leticia Roman.

Nadat hij begin 1960 uit het leger was afgezwaaid, stortte Presley zich weer op rock-’n-’roll en film met deze aardige muzikale komedie, waarin hij samen met Douglas en Ivers hun militaire diensttijd vervullen in wat toen nog West-Duitsland heette. In de film begint hij met twee maten een bandje. En hij raakt danig in de ban van een nachtclubdanseres (prima rol van Prowse). Presley zingt in de film onder meer 'Wooden Heart' (een Engelse versie van het liedje 'Muss i denn zum Städtele hinaus' dat hij in Duitsland had opgepikt), 'Blue Suede Shoes' en natuurlijk het titelnummer.

Flaming Star

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Don Siegel. Met o.a. Elvis Presley, Barbara Eden, Steve Forrest, Dolores Del Rio en John McIntire.

Dit is de beste film van Elvis. Hij is de halfbloed Pacer: Indiaanse moeder Del Rio en blanke vader McIntire. Zijn halfbroer is Forrest, uit pa's eerste huwelijk. De Indianen onder Acosta roeren zich weer. Het feit dat Elvis een halfbloed is, zet de blanke gemeenschap tegen hem en zijn hele familie op. Hij staat in tweestrijd, zijn vader wordt door Indianen neergeschoten, nadat zijn moeder door een blanke is neergeschoten. De 'vlammende ster van de dood' is alles wat Elvis dan nog wacht. Clair Huffaker en Nunnally Johnson schreven het scenario naar Huffakers eigen roman. Richard Talmadge regisseerde de actiescènes en Charles Clarke deed het camerawerk. Gefilmd in CinemaScope.

King Creole

1958 | Drama, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1958. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Elvis Presley, Carolyn Jones, Dolores Hart, Dean Jagger en Walter Matthau.

Elvis is een jonge zanger, die met de beste bedoeling geen middel ongemoeid laat om de levensstandaard van zijn familie te verbeteren. Hij is lid van een jeugdbende en zingt in cafés; terwijl het publiek aandachtig luistert, besteelt het gespuis het publiek. Als Elvis serieuze verkering krijgt met Hart, wil hij zijn ondeugdelijke leven opgeven, maar het milieu laat hem niet meer met rust. Naar het boek van Harold Robbins, getiteld A Stone For Danny Fisher. Een aardige Presley-film met veel muzikale nummers en hij zingt o.a. 'Hard Headed Woman', 'Trouble' en het titelnummer.

Loving You

1957 | Drama, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1957. Drama van Hal Kanter. Met o.a. Elvis Presley, Lizabeth Scott, Wendell Corey, Dolores Hart en James Gleason.

Loving you is Elvis' tweede speelfilm. Nu treedt hij voor het eerst aan met gitzwart geverfd haar en kunnen we - ook voor 't eerst op film - getuige zijn van een heus podiumoptreden. Elvis speelt deze keer zo'n beetje z'n eigen leven na: hij begint als muzikale vrachtwagenchauffeur en groeit uit tot een heuse megaster. Dolores Hart speelt zijn love interest. De soundtrack is over de hele linie grote klasse, met liedjes als 'Teddy Bear', 'Mean Woman Blues' en 'Lonesome Cowboy'.

Jailhouse Rock

1957 | Muziek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1957. Muziek van Richard Thorpe. Met o.a. Elvis Presley, Judy Tyler, Vaughn Taylor, Dean Jones en Mickey Shaughnessy.

Tijdens een gevecht in een bar doodt de jonge, opvliegende Elvis per ongeluk een tegenstander en hij wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Hij komt terecht in een cel, samen met Shaughnessy, die hem gitaar leert spelen. Dat Elvis een goede leerling is, blijkt uit het succes dat hij heeft in een live-tv- uitzending van een gevangenisshow. Een van de eerste films van rock-idool Elvis (zijn derde), toen hij nog een veelbelovend acteur was. Muziek en drama zijn uitstekend afgewogen in dit scenario van Guy Trosper, naar een verhaal van Ned Young, dat ons een onthullende blik toont achter de schermen van de muziekwereld met zijn onbetrouwbare managers en corrupte reclamejongens. Elvis zelf is verantwoordelijk voor de choreografie van de gevangenisshow. In beeld gebracht door Robert Bronner. Bestaat ook in een ingekleurde versie. Gedraaid in CinemaScope.

Love Me Tender

1956 | Western, Muziek

Verenigde Staten 1956. Western van Robert D. Webb. Met o.a. Richard Egan, Debra Paget, Elvis Presley, Robert Middleton en William Campbell.

Het filmdebuut van Presley is een verhaal dat speelt tijdens de Burgeroorlog, en gaat over de onderlinge politieke tegenstellingen tussens de zoons van een zuidelijk gezin en hun gemeenschappelijke genegenheid voor Paget. Elvis zingt een aantal zeer goede songs ('Let Me Be', 'Old Shep', 'Poor Boy' en het titelnummer) in deze matige western. De later zo kenmerkende heupbewegigingen van Elvis zijn misschien in deze film doodgewoon nog heel spontaan. Gedraaid in CinemaScope. Het scenario is van Robert Buckner. Het camerawerk is van Leo Tover.

Speedway

1868 | Musical

Verenigde Staten 1868. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Bill Bixby, Nancy Sinatra en Elvis Presley.

Het filmdebuut van Presley is een verhaal dat speelt tijdens de Burgeroorlog, en gaat over de onderlinge politieke tegenstellingen tussens de zoons van een zuidelijk gezin en hun gemeenschappelijke genegenheid voor Paget. Elvis zingt een aantal zeer goede songs ('Let Me Be', 'Old Shep', 'Poor Boy' en het titelnummer) in deze matige western. De later zo kenmerkende heupbewegigingen van Elvis zijn misschien in deze film doodgewoon nog heel spontaan. Gedraaid in CinemaScope. Het scenario is van Robert Buckner. Het camerawerk is van Leo Tover.

Spinout

1866 | Musical, Muziek

Verenigde Staten 1866. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Diane McBain, Shelley Fabares en Elvis Presley.

Het filmdebuut van Presley is een verhaal dat speelt tijdens de Burgeroorlog, en gaat over de onderlinge politieke tegenstellingen tussens de zoons van een zuidelijk gezin en hun gemeenschappelijke genegenheid voor Paget. Elvis zingt een aantal zeer goede songs ('Let Me Be', 'Old Shep', 'Poor Boy' en het titelnummer) in deze matige western. De later zo kenmerkende heupbewegigingen van Elvis zijn misschien in deze film doodgewoon nog heel spontaan. Gedraaid in CinemaScope. Het scenario is van Robert Buckner. Het camerawerk is van Leo Tover.