Nata Vachnadze

Acteur

Nata Vachnadze is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zjivoi troep

1929 | Drama

Duitsland/SU 1929. Drama van Fjodor Ozep. Met o.a. Vsevolod Pudovkin, Maria Jacobini, Gustav Diessl, Nata Vachnadze en Vera Maretskaja.

In deze verfilming van Tolstoi's gelijknamige toneelstuk, waarin de held een zelfmoord in scène zet om aan de alom heersende huichelarij te ontkomen en als outcast een nieuw leven te kunnen beginnen. De hoofdrol van acteur-regisseur Poedovkin is een van zijn beste acteerprestaties. Ozep verliet na deze film de Sovjetunie om in Duitsland, Frankrijk en Amerika te gaan werken. Eerdere versies werden gemaakt in 1911 en 1918, latere in 1953 en 1969.

Ovod

1928 | Drama

SU 1928. Drama van Konstantin Mardzhanov. Met o.a. Nata Vachnadze, I. Mirabishvili, A. Imedashvili, E. Imereli en V. Dzankvetadze.

Een jongeman verliest zijn vertrouwen in God, als hij door zijn biechtvader wordt bedrogen. Hij sluit zich aan bij de revolutionairen, bereidt een gewapende opstand voor, maar wordt door de politie ingerekend. In de gevangenis krijgt hij bezoek van zijn aartsrivaal kardinaal Montanelli, die de jongeman vertelt dat hij zijn vader is. Maar onze held gaat niet in op de mogelijkheid die hem geboden wordt om zijn huid te redden. De volgende dag wordt hij dan ook geëxecuteerd. Vrij naar de roman Gadfly van Volnich.

Zakon i dolg

1927 | Drama

SU 1927. Drama van Konstantin Mardzhanov. Met o.a. Nata Vachnadze, A. Imedashvili, V. Gunia en S. Palavandishvili.

Dit verhaal, naar de roman van Stefan Zweig Amok, gaat over een gevangenisarts die aan de drugs raakt. Hij dringt zijn ziekelijke liefde op aan een vrouwelijke gevangene, Ze wijst hem echter af en laat de vrucht van zijn liefde afdrijven door een kwakzalver, een operatie die ze niet overleeft. Om ontdekking van zijn daden te voorkomen glijdt de gevangenisarts hoe langer hoe verder af op het hellend vlak van de misdaad.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nata Vachnadze op televisie komt.

Reageer