Lasse Kolsrud

Acteur

Lasse Kolsrud is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Evas øye

2000 | Thriller, Actiefilm, Drama

Noorwegen/Denemarken 2000. Thriller van Berit Nesheim. Met o.a. Andrine Sæther, Bjørn Sundquist, Gisken Armand, Sverre Anker Ousdal en Linda Tomine Coles.

Solide Noorse thriller over alleenstaande moeder Eva (Andrine Sæther) en dochter Jenny die hunkeren naar wat financiële armslag in hun marginale bestaan. Eva droomt van een bestaan als kunstenaar maar de dagelijkse realiteit dwingt haar om genoegen te nemen met slecht betaalde baantjes. Tijdens een avondwandeling zien ze een lijk drijven in de rivier. Eva rent naar de dichtstbijzijnde telefoon maar verzuimt om de politie te bellen. Terwijl Eva zich indekt, ontdekt politieman Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) dat Eva niet voor het eerst betrokken lijkt bij een mysterieus sterfgeval. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Karin Fossum.

Edvard Grieg - Ich kann es nur in Tönen sagen

1999 | Biografie, Muziek

Duitsland 1999. Biografie van Thomas Olofsson. Met o.a. Staffan Scheja, Philipp Brammer, Claudia Zöhrer, Lasse Kolsrud en Haakon Rasmos Rasmussen.

Aan boord van een stoomboot op weg naar Bergen overdenkt de Noorse componist uit de titel (Scheja) zijn turbulente leven dat zich afspeelde in Noorwegen, Duitsland, Denemarken en Itali[KA3]e. We maken kennis met zijn moeder die hem (Brammer als de jonge Grieg) leerde piano spelen , hoe zijn broer John (Kolsrud) jaloers op hem was en wraak nam door een verhouding te beginnen met zijn vrouw, de zangeres en hun nicht Nina Hagerup (Z[KA3]ohrer), het verlies van Edvards dochtertje, zijn relatie met schilderes Leis Schjelderup (Oberhorner) en later Johns zelfmoord. Iedere compositie putte Grieg psychisch en fysiek enorm uit. In de Ballade in g-Moll, op. 27 legde Grieg zoveel van zichzelf dat hij niet bij machte was het aan een publiek voor te spelen; toen hij het aan zijn muziekuitgever had laten horen, was Grieg kapot. Een mooi uitgevoerde film over het leven van de man die wellicht het bekendst is geworden door zijn Peer Gynt-suite. Scheja lijkt heel behoorlijk op de toondichter, die leefde van 1843 tot 1907. Het scenario voor deze niet al te lange speelfilm in flash-backvorm is van regisseur Olofsson en Ture Rangström. Het camerawerk werd op de diverse Europese locaties gedraaid door Konrad Kotowski. Voor liefhebbers van Griegs muziek en minnaars van klassieke muziek in het algemeen, een interessante film. De fraaie kostuums zijn van Christine Heddderich en op de soundtrack hoort men het Auryn-kwartet. Formaat 16:9.

Salige er de som tørster

1997 | Thriller, Misdaad

Noorwegen 1997. Thriller van Carl Jørgen Kiønig. Met o.a. Kjersti Elvik, Gjertrud Jynge, Nils Ole Oftebro, Lasse Kolsrud en Anne Ryg.

In Oslo wordt een studente geneeskunde verkracht en haar vader gaat eigenhandig op zoek naar de dader. De rechercheurs die zich bezighouden met de zaak hebben tegelijkertijd ook andere kopzorgen: in de stad zijn overal bloedsporen zichtbaar, zonder dat er lijken worden gevonden. Thriller tegen de achtergrond van de immigrantengemeenschap in Oslo is een bewerking van een van de misdaadromans rond inspecteur Hanne Wilhelmsen (gespeeld door Kjersti Elvik) van schrijfster Anne Holt, die in eigen land ook heel even minister van justitie was.

Pan

1995 | Romantiek, Drama

Duitsland/Denemarken/Noorwegen 1995. Romantiek van Henning Carlsen. Met o.a. Lasse Kolsrud, Bjørn Sundquist, Sofie Gråbøl, Anneke von der Lippe en Per Schaanning.

Luitenant Thomas Glahn (Kolsrud) brengt de zomer door in het hoge Noorden (van Noorwegen) in een klein vissersplaatsje, waar hij Edvarda (Gr[KA9]ab[KL23]l), de jonge dochter van handelaar Mack (Sundquist) leert kennen als hij vanwege de eenzaamheid af en toe naar de beschaving terugkeert om inkopen te doen. Edvarda wordt verliefd op de jonge militair. Hoewel het wederkerig is, en Edvarda hem `s nachts bezoekt, komt het nooit verder dan een kus. Thomas legt het tenslotte aan met Eva (Von der Lippe), de jonge echtgenote van de ode dorpssmid. Edvarda gaat in op de avances van een baron, die haar allang het hof maakte. De gehele film is in flashback, als Thomas dienst doet in de tropen en een brief ontvangt met een tweetal groene veren erin. Vierde verfilming van het boek Pan - Af Løjtnat Glahns Papirer uit 1894 door Nobelprijswinnaar Knut Hamsun, die zich later met de nazi's zou compromitteren. De 68-jarige Carlsen, die zijn carrière als maker van speelfilms dertig jaar ervoor begon met zijn veelbelovende debuut van de autobiografische roman van Hamsun SULT, is er dit keer niet in geslaagd de aandacht van de kijker vast te houden omdat het scenario dat hij zelf schreef veel te cerebraal is en te weinig actie bevat. De hoofdrollen slagen onder zijn vaardige regie er niet in om de ingewikkelde gevoelens van deze tragische liefdesgeschiedenis over te brengen. Wat blijft is de adembenemende fotografie van Henning Kristiansen, die op locatie in Kjerringgøy in Noorwegen en in Shaing Mai in Thailand draaide, maar dat is onvoldoende. Dolby SR en Super35 widescreen.

Villhesten

1994 | Familiefilm, Mysterie, Avonturenfilm, Fantasy

Noorwegen 1994. Familiefilm van Morten Kolstad. Met o.a. Linda Digernes, Susanne Nielsen, Trygve Vassbotn, Michael Solhjem en Arild Elias Torgersen.

Ragnhild (Digernes) is een meisje van elf uit een bescheiden milieu en ze is bang voor paarden. Tijdens een hevig nachtelijk noodweer staat er een paard voor haar raam. Het edele dier is gewond aan zijn been en Ragnhild zou het graag willen helpen door de wond te verzorgen, maar ze durft niet. Als het onweer voorbij is en het paard verdwenen, vraagt Ragnhild in het dorp of iemand een paard gezien heeft. Ze begrijpt snel dat de mensen menen dat zij het legendarische wilde paard bedoelt. Het is een eigenzinnig beest dat de ergste winter en het grootste gevaar heeft overleefd. Ragnhild wil het gaan zoeken. Ze krijgt hulp van Mona (Nielsen), een paardengek, die pas in de buurt is komen wonen. Later komen daarbij het stuk van de klas J[KL23]rgen (Vassbotn) en Runar (Solhjem) en Geir (Torgersen), twee jagerszonen. Ze vinden inderdaad het paard, het is gewond en Ragnhild overwint haar angst, berijdt het en maant het tot kalmte als er twee schoten klinken. Zoveelste paardenfilm, die vooral meisjes rond de negen zal aanspreken, met mooie natuuropnames. Het spel van de amateurs is niet eens onaardig. Het scenario is van regisseur Kolstad en Lars Borg. Het camerawerk is van Pȧl Bugge Haagenrud.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lasse Kolsrud op televisie komt.

Reageer