Ole Høyer

1927 -2002 Componist

Ole Høyer (1927-2002) is componist.
Er zijn 9 films gevonden.

Wheels of Terror

1987 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/YU 1987. Oorlogsfilm van Gordon Hessler. Met o.a. Bruce Davison, David Patrick Kelly, Jay O. Sanders, Branko Vidac en Andrija Maricic.

Het helse verslag dat Sven Hassel schreef over een strafregiment van de nazi`s in WO II (oorspronkelijk verschenen onder de titel Døoden pa Larveføodder), is in deze filmversie gereduceerd tot een gewoon oorlogsavontuur waarin treintjes worden opgeblazen. De goedgeschminkte internationale rolbezetting komt niet erg geloofwaardig over als het schuim van Hitlers troepen. Scenario van Nelson Gidding. Ook bekend als THE MISFIT BRIGADE.

Warriors of the Apocalypse

1985 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1985. Sciencefiction van Bobby A. Suarez. Met o.a. Michael James, Debrah Moore, Ken Metcalfe, Franco Guerrero en Charlotte Cain.

In de woeste wereld van de toekomst, welbekend bij de tobbende filmliefhebber, vinden de barbaarse helden een stam die beschikt over atoomkracht en die macht schijnen te hebben over leven en dood. Een oerwoud-variatie op THE ROAD WARRIOR, niet creatief maar wel vervelend. Ook bekend als TIME RAIDER en SEARCHERS OF THE VOODOO MOUNTAIN.

Fy og Bi filmens Helte

1979 | Komedie

Denemarken 1979. Komedie van Lau Lauritzen en John Hilbard. Met o.a. Carl Schenström, Harald Madsen, Holger Reenberg, Eli Lehmann en Inger Schmidt.

Gemonteerde film ter ere van twee komieken uit de zwijgende Deense film. Beroemd in heel Europa en in Frankrijk onder pseudoniemen bekend. Het is geen collage van filmfragmenten die Lauritzen tussen 1921 en 1928 draaide, maar een complete band uit 1928. Onze twee helden worden per ongeluk de sterren van een studiowestern. Hilbard voegde hieraan in 1979 op zeer weloverwogen wijze fragmenten uit een tiental andere films toe. Deze twee voorvaders van Laurel en Hardy (de dikke en de dunne) onderscheiden zich door hun zowel naïeve als geslepen humor. Het is een potsierlijke westernparodie met een aantal prachtige imitaties van onder anderen de Bathing Beauties van Mack Sennett en van Josephine Baker. Ondanks de zware soundtrack uit 1979 is het geheel toch een openbaring.

Der ma vaere en sengekant

1975 | Erotiek

Denemarken 1975. Erotiek van John Hilbard. Met o.a. Ole Søltoft, Søren Strømberg, Paul Hagen, Arthur Jensen en Lise-Lotte Norup.

Geestige softseks in het verhaal van drie gehuwde koppels en hun problemen in de seksuele verhoudingen. Voor het eerst toonde men in de zgn. Mazurka-film partnerruil, zelfs tussen de generaties.

Motorvej pȧ sengekanten

1974 | Erotiek

Denemarken 1974. Erotiek van John Hilbard. Met o.a. Søren Strømberg, Birte Tove, Annie Birgit Garde, Axel Strøbye en Susanne Jagd.

Deense sekskolder waarin een jonge bediende van het ministerie van Verkeer in een dorpje de onteigening moet regelen van inwoners die het werk aan een autoweg belemmeren. De gemeenteraad bestaat uitsluitend uit knappe vrouwen. Een van hen laat zich door hem verkrachten om hem aan te kunnen klagen. Hij wordt gestrikt door een mooie onderwijzeres die ook tegen de nieuwe autoweg is.

Rektor pȧ sengekanten

1973 | Erotiek

Denemarken 1973. Erotiek van John Hilbard. Met o.a. Ole Søltoft, Birte Tove, Annie Girgit Garde, Axel Storbye en Paul Hagen.

De rector van een dure school wordt impotent, maar zijn vrouw vindt dat niet zo erg. Zijn populariteit bij de leerlingen stijgt omdat hij besluit de school gemengd te maken, maar het nodige kapitaal voor verbouwingswerken ontbreekt. Om aan de fondsen te komen opent men de school tijdens de vakantie als hotel. De leerlingen stellen een liefdespoeder samen en de gevolgen zijn niet te overzien. De rector haalt zijn slag thuis, wordt weer potent en hij krijgt zijn gemengde school. Komische seks op zijn best, een succesformule die in de jaren zeventig de hoogste ogen gooide bij het grote publiek.

Tandlaege pȧ sengekanten

1972 | Erotiek

Denemarken 1972. Erotiek van John Hilbard. Met o.a. Ole Søltoft, Birte Tove en Annie Birgit Garde.

Een student-tandarts heeft een rijke tante die hem tot haar enige erfgenaam wil maken op voorwaarde dat hij kan bewijzen een 'echte' man te zijn, die aan de lopende band meisjes versiert en van een stevig glas houdt. De misverstanden stapelen zich op als de student denkt pas als erfgenaam in aanmerking te komen door al die aardse genoegens juist te verzaken. Leuke en pretentieloze softseks op zijn Deens.

Muzurka pȧ sengekanten

1970 | Komedie, Erotiek

Denemarken 1970. Komedie van John Hilbard. Met o.a. Ole Søltoft, Axel Strøbye, Annie Birgit Garde, Paul Hagen en Anne Greta Nissen.

Söltoft moet als leraar ontgroend worden om het tot rector te kunnen schoppen in een tot school omgevormd landgoed dat bevolkt wordt door wulpse vrouwtjes. Klassieke Deense seks- ontgroeningsklucht, destijds een hele mythe. Plomper kan niet geacteerd worden. Stijl, sfeer en verhaal zijn ook al ondermaats. Enkel de behendigheid waarmee de makers destijds de censuurklippen omzeilden, dwingt bewondering af. Ook bekend als BEDROOM MAZURKA.

Sangen om den rode rubin

1968 | Erotiek

Denemarken 1968. Erotiek van Annelise Meineche. Met o.a. Ole Søltoft, Ghita Nørby, Lotte Horne, Annie Birgit Garde en Gertie Jung.

Gemaakt door dezelfde ploeg van SYTTEN. S[KL23]ltoft speelt een jonge, idealistische pianoleraar aan een handelsschooltje op het eiland, waar hij twee meisjes zwanger maakt. Hij trekt naar de hoofdstad, gaat aan politiek doen, neemt deel aan studentenbetogingen en wordt ook daar onweerstaanbaar gevonden door een half dozijn meisjes tot hij dan [KA1]echt de vrouw van zijn leven vindt. Deze commerci[KA3]ele film vormde de anloop tot een hele reek succesvolle `Mazurka`- of `sengekanten`- ('op de rand van het bed'-) films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ole Høyer op televisie komt.

Reageer